Motivation

Opnå dine januarmål med Londons top life coach

Vi ved, at mange af jer vil føle sig overvældede lige nu, når du tænker på, hvad du vil gøre med dit år. Så for at hjælpe dig i gang, bad vi en af Storbritanniens bedste life coaches, Nick Hatter, om at give os alle nogle gode råd om, hvor vi skal starte. 

Her er hvordan denne life coach gør sine januar-mål opnåelige … 

januarmål 

Det er nu 2021. Denne gang får du det til at ske! Bortset fra, du også sagde det sidste år. Og det år før det. Ofte 2 uger i januar (eller muligvis endnu hurtigere), finder vi os selv tilbage i gammel adfærd. Hvordan skete dette? 

Måske finder du dig selv stadig udsat, stadig ikke bevæger dig fremad og stadig sidder fast. Vi har alle været der, og jeg er her for at fortælle dig, at der er en vej ud. 

Her er nogle spørgsmål, du skal stille dig selv: 

1. Er mit mål realistisk opnåeligt inden for tidsrammen?  

Ønsker du at tabe 10% kropsfedt i år? Det er fantastisk. Det gjorde jeg i 2020 – bortset fra at det tog mig mere end 6 måneder, ikke 2 uger. Du skal være realistisk, især når det gælder fitness mål, og især hvis du ikke er en pro bodybuilder. 

Du kan måske finde ud af, at du begynder at give op, når du rammer gym i en uge eller holder dig på diæt i to uger, og du kan ikke se nogen ændringer. Ændringer som dette tager tid, disciplin og konsistens, så uanset hvad dine mål er, gå ind med et åbent sind. 

Jeg er klar over, at ikke alle dine mål vil være fitnessrelaterede, så hvad med endelig at skrive eller udgive den bog? Nå, min kommende bog, The 7 Questions (udkommer januar 2022), tog cirka 9 måneder at få en forlagsaftale med et aftryk fra et stort britisk forlag. Og jeg forventer, at det vil tage yderligere 3 måneder at polere det! 

Du er nødt til at have tålmodighed – som er blevet lidt af en mistet kunst i vores øjeblikkelige tilfredshedskultur. Spørg dig selv, om målet faktisk kan nås. Hvorfor ikke i stedet fokusere på at tabe kun 0,5% kropsfedt i januar i stedet? Skyd dig ikke i foden ved at sigte for stort for tidligt og derefter blive skuffet. 

2. Hvordan kan jeg holde mig selv ansvarlig?

Som ledelseskonsulent Peter Drucker berømt sagde: ‘Uanset hvad der måles, bliver det bedre’. 

Med mit vægttab besluttede jeg at veje mig hver 3. dag (fordi vægten svinger dag for dag), måle kropsfedt, og jeg tællede også kalorier ved hjælp af en app. For at gøre det lettere at tælle kalorier kan du også afrunde numre – for eksempel hvis en portion med hytteost har 189 kalorier, afrundes den op til 200. 

Med hensyn til min bog satte jeg mig et dagligt mål på kun 200 ord om dagen i et stykke tid – nu har jeg skrevet næsten 75.000 ord. Lidt har ofte en tendens til at være bedre, især når det gælder at fastlægge vaner i det lange løb. 

At se små regelmæssige forbedringer i antallet, uanset om det er din dødløft eller løbstempo, vil også være noget at fejre undervejs og holde dig motiveret.

3. Hvad er det næste mindste skridt, jeg kan tage?

Dette er enkelt og alligevel meget effektivt til skarpt at skære igennem al støj i dit hoved om, hvad du skal gøre næste gang. Det er faktisk så simpelt, at det næsten er sund fornuft. Men så er sund fornuft ikke almindelig praksis. Ændring kan være befriende og spændende, men det kan også være overvældende og stressende – selvom det er positivt. 

Processen med forandring kan helt sikkert medføre al slags ubehag i os, hvilket får os til at udsætte. Udsættelse er lidt som at vandre og snuble over et kæmpe bjerg på din sti og tænke: ‘Der er ingen måde, jeg kan klatre op på, det er alt for højt og for meget arbejde! Jeg tror, jeg gør det en anden dag ‘. 

Problemet er, at du skal bestige bjerget for at komme derhen, hvor du skal hen. Og jo længere du udsætter klatring, jo mere smertefuldt bliver det. 

Et råd jeg havde fra en universitetslærer var, når jeg skrev en ny opgave, bare start med at oprette et nyt dokument, giv det en titel og derefter gemme det. Hvis det lykkes dig, fantastisk, er du allerede et skridt tættere på at afslutte det. 

Måske er det næste skridt, hvis du er modig, at begynde at skrive den første sætning. Hvis du kan gøre det, kan du måske bare afslutte at skrive det første afsnit. Og så videre. Før du ved af det, har du en snebold af momentum. Men det sværeste skridt? Det er ofte det første. 

Nogle dage på min vægttabsrejse følte jeg mig virkelig ikke op til en fuld træning. Perfektionisten i mig sagde: ‘Ser du? Der er ingen mening at gå i gym. I stedet for ville jeg tænke på, hvad der er det næste mindste skridt, jeg kunne tage. Nogle gange var svaret bare at gå på en cross-trainer i 10 minutter eller bare tage en daglig gåtur – og det var det. 

Du kommer ikke altid til at føle dig som et beast til enhver træning. Bare gør hvad du kan med den energi og den tid, du har. 

For at citere Naeem Callaway: ”Nogle gange ender det mindste skridt i den rigtige retning med at blive det største skridt i dit liv. Træd varsomt, hvis du skal, men tag et skridt.”

4. Hvem kan støtte mig med dette mål?

Vi har muligvis brug for støtte fra en træningspartner eller måske en life coach som mig selv for at hjælpe med at holde os ansvarlige. En førsteklasses coach kan helt sikkert hjælpe dig med at finde ud af, hvad der virkelig holder dig tilbage. I nogle tilfælde kan det være en skjult afhængighed (såsom mad eller øl) eller ubevidst negativ adfærd eller tankemønstre. Du kan også drage fordel af en hypnotisk øvelse for at visualisere dig selv, når du når dine mål (undersøgelser viser, at det i nogle tilfælde kan være næsten lige så effektivt som at lave reel træning). 

En undersøgelse foretaget af American Society of Training and Development (ASTD) viste, at regelmæssige aftaler om ansvarlighed med nogen, du forpligter dig til, øger din chance for at nå et mål med op til 95%. Det er ikke overraskende; vi er sociale væsener, og ikke mange af os kan lide at se dårlige ud, især for en person, vi respekterer. 

Jeg har set mine klienter få massive gennembrud med coaching. Nogle gange er alt, hvad de har brug for, nogen til at stille de rigtige spørgsmål, støtte dem og i sidste ende at frigøre deres fulde potentiale. 

Uanset om det er en personlig træner, coach eller en god ven, er det lige så vigtigt at have nogen til at holde hovedet i spillet som at køre løbet. 

Six pack laves ikke kun i køkkenet; de er skabt i sindet. Mange af os træner vores biceps, men hvor mange af os træner vores sind? 

Kort fortalt  

Nicks hurtige spørgsmål er et godt sted at starte, når du sætter dine mål for at holde dem realistiske, målbare og bæredygtige. Du kan anvende disse på ethvert af dine mål i år for at hjælpe dig med at holde dig på sporet. Hvis du er på udkig efter mere hjælp, hvorfor ikke tjekke vores nye udfordring #RefuelYourAmbition eller finde ud af mere om, hvordan Nick kan hjælpe dig nedenfor. 

Om Nick Hatter 

Nick Hatter

Nick Hatter er en af Storbritanniens førende life coaches og er betroet af læger, neurovidenskabere og kliniske psykologer. Han er uddannet i neurolinguistisk programmering (NLP), positiv psykologi, psykodynamik (ubevidst 

motivation) og har certifikater i Human Givens Psychotherapy. Hans bog, De 7 spørgsmål, kommer ud i januar 2022. For at lære mere om Nick besøg www.nickhatter.com eller følg ham på Twitter og Instagram.

Lær at spise sundt I 8 tips til en sundere kost

Ernæring

Lær at spise sundt I 8 tips til en sundere kost

Opdag hvor godt det føles med god og sund mad.

2021-01-01 06:13:09Skrevet af Monica GreenEvangeline Howarth

Evangeline Howarth

Forfatter og ekspert

Evangeline har deltaget i konkurrencepræget sportsgrene siden en ung alder. Som en kvalificeret RYA Dinghy Instructor forstår hun vigtigheden i en god ernæring som det rette brændstof til ekstrem- og udholdenhedssport, især på grund af hendes erfaring i Team GBR Squads samt lede og coache hendes universitets første hold.

I sin fritid elsker Evangeline at løbe - især maraton. I weekenderne finder du hende i gang med vandsport eller at vandre i bakker. Hendes yndlings aftener bliver brugt på en HIIT-session eller squats i træningscentret, inden hun forkæler sig selv med smagfuld og krydret mad og masser af grøntsager - yum!

Få mere at vide om Evies erfaring her.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her