Træning

Musik motivation, træning & appetit, 10.000 daglige skridt | Studierne siger…

Det er den tid på ugen, hvor vi forsøger at lære noget nyt fra de nyeste studier inden for sport, motion og ernæring. Hvis du prøver at eksperimentere med din træningsrutine eller lære lidt mere om kost, er dette et godt sted at starte.

Denne uge ser vi på musik motivation som værende en booster til din cardio, træne for at holde din kost på sporet, og om 10.000 trin om dagen virkelig er nok. Læs videre for at finde ud af det…

Musik motivation som træningsbooster

Hvem elsker ikke en god playliste for at få blodet til at pumpe? Hvis du har planlagt et løb i denne uge, så er her den musik, du har brug for at lytte til for din hurtigste 5K til dags dato.
En undersøgelse, udført af 19 kvinder der træner regelmæssigt, fandt, at højtempo-musik ikke kun resulterede i den højeste hjerterytme, men også efterlod deltagere føle sig mindre trætte.1

Undersøgelsesgruppen var ret lille, så vi vil gerne se de samme resultater baseret på flere mennesker, der deltager, men vi ved allerede, hvad en bangin’ playliste med vaskeægte musik motivation kan gøre for vores træning.
Ideen om, at højtempo-musik kan gøre øvelser som løb, en vandretur eller en cykeltur til at føles lettere og mere effektiv er bestemt en thumbs up i vores bøger. Glem bare ikke dine hovedtelefoner …

musik motivation træning

Træning kan hjælpe dig med at sige nej tak til fristelser

Vi ved alle nu, at abs laves i køkkenet, men at træne kan hjælpe dig med at smide det genstridige fedt. Faktisk endnu mere, end vi først troede i henhold til denne nye undersøgelse.2
Ser man på data fra 130 deltagere, fandt undersøgelsen, at de, der ikke havde trænet den dag havde 12% risiko for overspisning. For dem, der havde udført en times træning, faldt denne risiko langt ned til 5%.

Overblik blev sendt til deltagernes telefoner for at tracke deres spisevaner, mens fitness-trackere registrerede deres aktivitetsniveauer. Er du mere tilbøjelig til at afvise den velsmagende muffin efter en omgang god træning, eller får det dig til at ønske det meget mere? Du har jo fortjent det, ikke?

10.000 skridt forhindrer ikke vægtøgning

Hvis du religiøst rammer 10.000 skridt, men stadig ikke kan se kiloene rasle af dig, er denne undersøgelse noget for dig. I henhold til den seneste undersøgelse udgør mængden af trin ikke en forskel når det kommer til vægtøgning. Ser man på 120 universitets mæns over en periode på 24 uger, fandt forskerne, at uanset om de gik 10.000, 12.500 eller 15.000 trin pr. dag, tog deltagerne stadigvæk på med et gennemsnit på 1,5 kg.

Mens du måske ikke drikker som en ung studerende, viser forskningen, at det tager mere end blot at øge dine skridt til at opnå vægttab. At gå mere hver dag er et godt første skridt væk fra en mere stillesiddende livssti. Hvis du vil ændre tallet på badevægten, så spiller kost også en stor rolle.

Kort fortalt

Gør musik hele forskellen mellem en god og en dårlig træning for dig? Og bagefter, ville du virkelig afvise en ekstra velsmagende snack? Hvad gør du for at få kost og træningsbalance korrekt til vægttab? Denne uges studier er gode til at analysere vores egen trænings- og kost regime og måske foretage nogle ændringer. Mens nogle af disse undersøgelser er ret små, giver de nogle interessante indblik i, hvordan sind og krop fungerer. Den bedste måde at bedømme, om noget fungerer, er at prøve det selv.

Læs også disse studier…

Aktivitetsmåler kan bekæmpe influenza & "less is more" vægtløftning | Studierne siger...

Træning

Aktivitetsmåler kan bekæmpe influenza & "less is more" vægtløftning | Studierne siger...

Kan disse nye studier opgradere din sundhed og træning?

2020-02-14 15:37:34Skrevet af Evangeline Howarth

Træn i biffen, Nye måder at måle kalorier, Koffein vs. Træning I Studierne siger…

Træning

Træn i biffen, Nye måder at måle kalorier, Koffein vs. Træning I Studierne siger…

Kan en tur i biffen erstatte en træning?

2020-01-31 17:39:24Skrevet af Evangeline Howarth


  1. Patania, M. V., Padulo, J., Iuliano, E., Ardigò, L. P., Čular, D., Miletić, A., & De Giorgio, A. (2020). The psychophysiological effects of different tempo music on endurance versus high-intensity performancesFrontiers in Psychology11, 74.
  2. Crochiere, R. J., Kerrigan, S. G., Lampe, E. W., Manasse, S. M., Crosby, R. D., Butryn, M. L., & Forman, E. M. (2020). Is physical activity a risk or protective factor for subsequent dietary lapses among behavioral weight loss participants?Health Psychology.
  3. Bailey, B. W., Bartholomew, C. L., Summerhays, C., Deru, L., Compton, S., Tucker, L. A., … & Hicks, J. (2019). The Impact of Step Recommendations on Body Composition and Physical Activity Patterns in College Freshman Women: A Randomized TrialJournal of Obesity2019.


Evangeline Howarth

Evangeline Howarth

Forfatter og ekspert

Evangeline har deltaget i konkurrencepræget sportsgrene siden en ung alder. Som en kvalificeret RYA Dinghy Instructor forstår hun vigtigheden i en god ernæring som det rette brændstof til ekstrem- og udholdenhedssport, især på grund af hendes erfaring i Team GBR Squads samt lede og coache hendes universitets første hold.

I sin fritid elsker Evangeline at løbe - især maraton. I weekenderne finder du hende i gang med vandsport eller at vandre i bakker. Hendes yndlings aftener bliver brugt på en HIIT-session eller squats i træningscentret, inden hun forkæler sig selv med smagfuld og krydret mad og masser af grøntsager - yum!

Få mere at vide om Evies erfaring her.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her