Træning

Træning er ikke nødvendig, livslang fitness & kiks | Studierne siger…

Vi vil bringe dig undersøgelser, der virkelig har sat gang i vores tanker fået os til at genoverveje vores trænings- og fitness industri. Fra obskure kosttilskud til de seneste ernæringsnyheder har vi valgt tre, som vi tror, du virkelig vil synes om.

Denne gang ser vi på at forblive stærk for livet, om et kosttilskud kan give alle fordelene ved træning, og hvis konsistens af en kiks kan ændre, hvor sundt vi synes, det er.

Alle fordelene ved træning, men uden at svede?

Er træning nødvendig?

Har du nogensinde hørt om Sestrin? Ny videnskab mener, at den har potentiale til at afskedige behovet for fitnesscentre. Mens nogle træner for de mentale fordele, får de fleste af os sved på panden for at passe på vores fysiske helbred. Så vil du tage et supplement for at springe over selve træningen i dit gym?

Forskere fra Michigan i USA har undersøgt Sestrin, som er et naturligt forekommende protein, der ser ud til at spejle virkningen af at træne på mus og fluer.1 Mens tidligere forskning havde vist, at Sestrin ophobes i musklerne efter træning, viste denne nye undersøgelse, at fluer med mere Sestrin i deres krop har bedre udholdenhed end dem uden.

Men det er ikke kun udholdenheden, der forbedrede sig. Mus med ekstra Sestrin så også forbedringer i fedtforbrænding, aerob kapacitet og åndedræt. Ale sammen fordele der normalt er forbundet med at træne.
Du skal dog ikke annullere dit medlemskab i fitness endnu. Forskere ved stadig ikke, hvordan Sestrin laves i kroppen, og denne undersøgelse blev udført på mus og fluer, ikke mennesker, hvilket kunne betyde forskellige resultater.

Så hold dig hellere til din sædvanlige træningsrutine for nu – og læs den næste undersøgelse, hvorfor du skal bevare det for livet …

Tricket til at forblive stærk, når du bliver ældre

Træning når man er gammel

Det er almindelig viden, at vores muskler har en tendens til at svækkes og formindskes, når vi bliver ældre. Det kalder eksperter for muskelatrofi. En undersøgelse har set på, om træning igennem hele dit liv vil have nogen fordele, når du rammer 70’erne.2

Forskerne sammenlignede muskelsammensætningen og styrken hos tre forskellige grupper af kvinder. De første var over 70 år gamle og havde trænet regelmæssigt i hele deres liv, mens den anden gruppe var 25 år gammel og trænede regelmæssigt. Den sidste gruppe var også i 70’erne og trænede ikke regelmæssigt, bortset fra lette gåture.

Resultaterne viste, at både mænd og kvinder, når de havde trænet regelmæssigt i de sidste 50 år, havde signifikant positive resultater på deres V̇o2max og knoglemuskler, sammenlignet med gruppen over 70’erne, der ikke trænede.

Størrelsen på de testede grupper er ganske lille, men det giver mening, at fordelene ved at træne regelmæssigt følger dig til alderdom. Så tag til dit træningscenter, uanset hvilken alder du har.

Kan konsistens påvirke, hvor sund en fødevare er?

Træning og kost

Kan den samme kiks virkelig føles sundere ved at ændre konsistensen? Ifølge en ny undersøgelse, udført på Anglia Ruskin University, er det nøjagtigt, hvad der er sket.3 Forskerne valgte havrekiks, da de kan betragtes som både sunde og usunde.

88 deltagere prøvede seks kiks, der var identiske bortset fra konsistensen. De vurderede dem efter funktioner som sundhed, smag, sprødhed, sejhed og sandsynlighed også selve indkøb (kun baseret på fysisk udseende og ikke smag).

Resultaterne viste, at kiks med en jævnere overflade blev betragtet som mere velsmagende og mere sandsynligt at blive købt. Faktisk blev velsmagende kiks opfattet som mere usunde, mens mindre velsmagende kiks blev antaget for at være sundere.

Faktisk mener forskere, at dette kan være en god måde at få folk til at købe sundere fødevarer ved at få dem til at se “mere velsmagende ud”, blot ved at ændre tekstur til at blive mere jævn. Det ser ud til, at flere går efter selve smagsoplevelsen, end selve udseendet.

Kort fortalt

Det ser ud til at, vi har givet dig svarene på et langt og sundt liv, måske uden nogensinde at skulle træne. Vi har også fået dig til at tænke over, hvad der virkelig gør en mad velsmagende … Nogle af disse undersøgelser er stadig i deres tidlige stadie, så selvom du måske ikke går efter udseendet på dine kiks næste gang, så er det sandsynligvis ikke bedst at droppe din træning helt.

Læs endnu flere studier her:

Muskelforvirring, dårlige undskyldninger & veganisme | Studierne siger...

Træning

Muskelforvirring, dårlige undskyldninger & veganisme | Studierne siger...

Vores opsummering af de seneste studier.

2020-01-18 06:43:13Skrevet af Evangeline Howarth


  1. Myungjin Kim, et al.Sestrins are evolutionarily conserved mediators of exercise benefitsNature Communications, 2020; 11
  2. Gries, K. J., Raue, U., Perkins, R. K., Lavin, K. M., Overstreet, B. S., D’Acquisto, L. J., … & Trappe, S. (2018).Cardiovascular and skeletal muscle health with lifelong exerciseJournal of Applied Physiology125(5), 1636-1645.
  3. Jansson-Boyd, C. V., & Kobescak, M. (2019).To see is to hold: Using food surface textures to communicate product healthinessFood Quality and Preference, 103866.


Evangeline Howarth

Evangeline Howarth

Forfatter og ekspert

Evangeline har deltaget i konkurrencepræget sportsgrene siden en ung alder. Som en kvalificeret RYA Dinghy Instructor forstår hun vigtigheden i en god ernæring som det rette brændstof til ekstrem- og udholdenhedssport, især på grund af hendes erfaring i Team GBR Squads samt lede og coache hendes universitets første hold.

I sin fritid elsker Evangeline at løbe - især maraton. I weekenderne finder du hende i gang med vandsport eller at vandre i bakker. Hendes yndlings aftener bliver brugt på en HIIT-session eller squats i træningscentret, inden hun forkæler sig selv med smagfuld og krydret mad og masser af grøntsager - yum!

Få mere at vide om Evies erfaring her.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her