Træning

Hemmeligheden til fitness succes I Opnå dine ambitioner

Hvad er hemmeligheden til fitness succes, at bevare dine guns og nå dine mål?
Så mange af os starter hvert år ud med at ønske en forandring, men der desværre også mange, der ikke får det gjort eller vedligeholdt.
Så hvordan kan du forpligte dig til at foretage en seriøs ændring?

Uanset om dit mål er at tabe vægt, løbe et marathon eller slå nye rekorder i dine løft, så er budskabet det samme. Det handler mindre om, at der er en ”hemmelighed til success”. Ej heller om selve målet, men derimod mere om din attitude og de konkrete skridt du tager for at nå derhen.

Sam Robinson, en dedikeret funktionel trænings champ, har delt hvordan han formåede at presse sig selv mere end nogensinde igennem hans vilje til at arbejde hårdt og gøre alt, hvad det krævede for at få ham til der, hvor han ville være.

Det er tid til at kigge de nytårsforsæt efter i sømmene og nå hver slutning af året med nogle seriøse sportslige opnåelser.

fitness succes

In my zone

Klarhed er det første skridt mod at realisere dine mål. Du er nødt til at have et klart billede af, hvad du vil, og hvornår du vil have, at det skal være opnået.

Det er ikke kun godt at udarbejde, hvordan du kommer derhen, men også for at gøre det muligt og nemmere at opnå.

At kunne visualisere dig selv nå over målstregen eller løfte de ekstra 20 kg er, hvad der holder dig på sporet på de dage, hvor du ikke vil træne. Også at se tilbage på hvor du er kommet fra er fremragende motivation.

Sam siger: “Hvis jeg har en dårlig dag, husker jeg bare, hvorfor jeg gør det og accepterer, at mine tal ikke vil være de bedste. Jeg sprængte min achilles i januar, så jeg trænede med en støvle på i 5-6 måneder, før jeg skulle lære at gå igen. Hvis jeg kæmper, tænker jeg bare på, hvor meget sværere træning var i disse tider. ”

Fuel Your Ambition

Det gamle ordsprog “du er hvad du spiser” har aldrig været mere sand, end når du forsøger at realisere dine fitness nytårsforsæt. Hvis du vil træne hårdt, skal du spise godt for at give brændstof til hver bevægelse og forbedre din kropssammensætning for at når den ekstra kilometer eller mere muskelmasse.

Sam siger, “Jeg sørger for at jeg spiser nok, får nok søvn, drikker nok vand, holder fast i min plan og gør ikke noget ekstra.” Så hold det simpelt, og så vil du hurtigt finde ud af, at det er nemt at holde sig til.

Det handler ikke kun om det fysiske brændstof. Det handler også om det mentale brændstof. Tænk på hvorfor du vil have noget, eller hvorfor det er vigtigt, at du udfører det. Det er lige netop det, der får dig ud af sengen til den tidlige morgentræning eller vælger et afbalanceret måltid over fast food.

Måske er din udfordring at rejse penge til velgørenhed. Tænk på alle de mennesker, din udfordring vil hjælpe, hvis du bare fortsætter.

fitness succes

Vær passioneret

Lad det blive til noget, som du virkelig elsker. Nyd udfordringen og følelsen af din præstation efter en hård træning. At være passioneret over noget betyder også at være positiv over det. Selvom en positiv holdning hjælper, så er det den positive handling, der vil skabe forandring og forbedring. Så gør det til noget, du elsker og lad din passion drive dig fremad.

“Hvad der gør mig til at være bedre er at vide, at jeg hver dag bliver bedre til alt. Min genoptræning efter mit dårlige ben er på omkring 90%, men jeg får stadig PB’er. Hvad der motiverer mig er at vide, at mine tal kun vil fortsætte, når jeg er 100%. Jeg elsker også konkurrencens atmosfære. Det er simpelthen noget, der er unikt.”

Jeg er min egen konkurrent

At sammenligne dig selv med bikiniklædte fitnessmodeller på Instagram vil ikke gøre noget godt for dig. Du kan hurtigt blive i tvivl, om det, som du rent faktisk allerede har opnået.

Du er den eneste, du skal sammenligne dig med. For eksempel sammenligne dig med dig, der ikke kunne løbe 2 km med dig, der nu kan løbe hele 5 km. Se dét er en fremgang.

Tag mål, hvad end det er kroppen, din sprinttid eller antal kilo, der løftes og tag udgangspunkt i det. Dette er også den eneste måde at planlægge dine næste skrift og forbedringer ved at smadre dine egne rekorder og tal.

Sam siger: “Jeg har altid min egen spilleplan og skal aldrig være opmærksom på, hvad andre gør. Nogen vil altid være bedre end dig i noget, så det er vigtigt at vide, at hvis du giver dig 100% og gør dit bedste, så er det nok.”

fitness succes

Sæt nye rekorder

Sæt et mål. Når du opnår det, så sæt et nyt. Gentag. Der er altid noget nyt, som du kan forbedre. Pres dig selv til at sætte nye rekorder. Det er en super god motivationsfaktor. Det kan være at løbe din længste distance eller at score et mål til hver fodboldkamp eller at løfte tungere.

Det begynder alt sammen med et mål og finde ud af, hvordan du kommer derhen. Hvis du følger hvert skridt på vejen, så kan dit mål hurtigt blive en realitet. En PB eller en præstation bør ikke være en drøm. Det skal være noget, der bliver muligt, hvis du arbejder hårdt nok. Du kan altid sætte et nyt mål, når du har opnået det ene.

“Jeg fik at vide af min fys, at jeg ikke ville være i stand til at konkurrere i mindst et år. Men i sidste måned kvalificerede jeg mig til min første Sanctioned Event i elite kategorien, hvor vi konkurrerede om en plads til Games i 2019. Jeg ønskede at bevise, at du kan komme tilbage fra en skade til konkurrenceniveau.”

Fejring af succes

Fejr dine sejre uanset størrelsen på dem. Hver opnåelse er et skridt i den rigtige retning. Fejr ikke på en måde, der er til skade for din træning, men med et nyt par løbesko til din første halvmaraton eller en ny træningstaske til at bære hele dit træningskit.

Sam siger: “Jeg sørger altid for at have tid til venner og familie i weekenden. Den balance er virkelig vigtig, da jeg føler, at jeg udfører bedre, når jeg er gladest.”

Som Sam har sagt, betyder fejring af din succes også, at man skal vide, hvornår man skal tage en pause. Hvis du har trænet hårdt, skal din krop have en hviledag. Succesen af en hård træning fejres med en fortjent hviledag. At neglegere pause vil kun medføre skade og udmattelse, så lær at lytte til din krop, så du præcist ved, hvornår det er tid til at værdsætte din krops hårde arbejde og hvile.

fitness succes

De sidste gyldne ord

Sam har bevist, at på trods af hårde odds, kan du komme tilbage og peake. Nu kan du tage dine ambitioner og gøre dem til virkelighed. Med hårdt arbejde, planlægning og engagement vil du blive forbløffet over, hvad du kan opnå.

Husk, at dine præstationer er dine egne. Vær stolt af hvert skridt, du tager og husk, at nogle gange kan det være lige så vigtigt at tage en pause, som den hårde træning, du har lagt i.Evangeline Howarth

Evangeline Howarth

Forfatter og ekspert

Evangeline har deltaget i konkurrencepræget sportsgrene siden en ung alder. Som en kvalificeret RYA Dinghy Instructor forstår hun vigtigheden i en god ernæring som det rette brændstof til ekstrem- og udholdenhedssport, især på grund af hendes erfaring i Team GBR Squads samt lede og coache hendes universitets første hold.

I sin fritid elsker Evangeline at løbe - især maraton. I weekenderne finder du hende i gang med vandsport eller at vandre i bakker. Hendes yndlings aftener bliver brugt på en HIIT-session eller squats i træningscentret, inden hun forkæler sig selv med smagfuld og krydret mad og masser af grøntsager - yum!

Få mere at vide om Evies erfaring her.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her