Vores Ambassadører

Beskyldt for at fremme fedme | Jennys historie

Feeds på de sociale medier er ofte oversvømmet af umulige kroppe: timeglasfigurer, synlige reklamer og tonede lår. Men hvis du har nok fedt til at få en rund numse – og hvis du er god til dødløft – er det ikke sikkert, at synlige mavemuskler er en realistisk mulighed. På samme måde er det sandsynligt, at du ikke har nok fedt til en Kim K. numse, hvis du har en sixpack. Med Taylor Swifts ord – “It’s all just f***ing impossible”.

Der har været en generel bevægelse i retning af kropspositivitet, inklusion og realistiske kropsstandarder i fitnessbranchen i de seneste år – tøjstørrelserne bliver mindre restriktive, og modellerne afspejler almindelige mennesker mere og mere – men nogle gange føles det som om, at repræsentationen af kropstyper på de sociale medier går i den anden retning.

Jenny Garza er en person, der forsøger at modvirke denne tendens. Som mange andre kvinder har Jenny været på en rejse med sin krop, sit forhold til den og sin selvtillid. Hun er åben og ærlig om de udfordringer, hun har stået overfor – og hun bruger dem til at motivere andre kvinder til at træne for deres sundhed, for de mentale og fysiske fordele og for at lære at elske deres krop uanset form og størrelse.

Jeg talte med Jenny for at høre hendes historie, hvordan hun ændrede sit forhold til sin krop til det bedre, og hvilke råd hun har til andre kvinder, der ønsker at opnå det samme.

Jeg behøvede ikke at ændre min krop for at være værdig til det

Jenny, 30, er fra Middletown, Indiana, en lille by i det amerikanske midtvesten. Hun bruger de fleste dage på at træne i fitnesscenteret og opdatere sin Instagram med killer træningspas, så hun giver andre kvinder mulighed for at træne uden hæmninger.

Men Jennys forhold til sin egen krop har ikke altid været så stærkt. Det har taget hende mange år at opnå denne grad af selvtillid – – både i og uden for fitnesscenteret.

Selvom Jenny altid har været sjov og haft en udadvendt personlighed, kæmpede hun i sin opvækst med sit kropsbillede.

“Jeg har altid været større, og jeg kan huske flere gange i min barndom, ligesom i teenageårene og den slags, hvor min krop var et diskussionsemne for hver eneste person i mit liv.
“Da jeg voksede op, havde jeg ikke et godt forhold til min krop, jeg talte helt sikkert ned til mig selv, jeg gik i virkelig baggy tøj, var ikke særlig selvsikker, og den jeg var, vil jeg sige, at jeg er mere selvsikker, fordi jeg synes, jeg er virkelig sjov, og jeg kan lide min personlighed.”

Jennys vanskelige forhold til sin krop fortsatte tidligt i voksenalderen. For nogle år siden blev Jenny diagnosticeret med polycystisk ovariesyndrom (PCOS), en almindelig, men til tider invaliderende lidelse, der menes at påvirke en ud af 10 kvinder i Storbritannien. Diagnosen ødelagde Jennys opfattelse af sin egen krop yderligere.

“Indtil jeg var omkring 25/26 år, værdsatte jeg nok ikke rigtig min krop og de ting, den gjorde for mig. Når man har PCOS og har haft med det at gøre, hvordan det ser ud, når man vokser op, får man denne form for vrede over for sin krop, fordi man ser andre mennesker gøre ting, og man tænker: “Hvorfor virker det her ikke?

“Så jeg havde virkelig svært ved at tro på, at min krop kunne klare alt, eller at min krop var god nok, som den var. Og indtil jeg indså, at min krop var god, som den var, havde jeg ikke brug for at ændre min krop. Ja, det hjalp mig. Men jeg behøvede ikke at ændre min krop for at være det værdigt.”

Det reddede mit liv

Men der skulle komme flere udfordringer. Kort efter at Jenny havde fået dette gennembrud, gennemgik hun en af de sværeste perioder i sit liv. Hun fik en abort i 2019, hvilket efterlod hende med en følelse af at være mere løsrevet fra sin krop end nogensinde før.

For at reparere den følelsesmæssige skade og genoptage forbindelsen med sin krop gjorde Jenny fitness til sit mål. Men for første gang var fysisk transformation ikke hendes prioritet. “Jeg kom ind i fitness i 2019. Jeg havde fået en abort. Og det var bare virkelig en svær tid i mit liv.

“Efter min abort havde jeg sådan en slags afbrydelse af forbindelsen med min krop. Og jeg besluttede, at jeg virkelig gerne vil være i form, jeg vil ikke tabe mig, jeg vil ikke være en bestemt størrelse, men jeg vil gerne være i form. Og det var noget, som jeg virkelig brændte for, fordi jeg altid har været på en rejse med vægttab. Og de virker bestemt ikke altid. Så min mission var at være i god form. Og jeg begyndte bare at træne langsomt og lære mere i fitnesscentret. Og jeg er bare så glad for, at jeg gjorde det, for det reddede mit liv.”

Siden hun begyndte sin fitness rejse, har Jenny fundet ud af, at nogle af symptomerne på hendes PCOS er mere håndterbare – det er igen muligt at få børn – og hendes selvtillid er vokset umådeligt meget.

“Siden jeg begyndte, har jeg tabt 38,5 kg, og mange af mine symptomer fra PCOS er blevet mindre, hvilket har været fantastisk, fordi jeg er 30 år, og det er noget, jeg har kæmpet med, siden jeg var 18 år.
“Og for første gang kan mine læger og jeg se en stor forskel i mine tal. Og det er meget spændende, fordi PCOS har en masse infertilitetsproblemer. Og det er noget, jeg gerne vil, nemlig at stifte familie, og det er noget, der er sværere at gøre, når man har PCOS. Så det er spændende at kunne være mere sikker på min krop, men også at være mere sikker på min krop og på, hvad min krop kan gøre for mig, når jeg bevæger mig fremad.”

Livsændrende

Jenny har tidligere prøvet mange former for træning, men det er styrketræning, som hun har fundet som den mest forandrende for hendes mentale og fysiske velbefindende.

“Jeg tror nok, at dette er min tredje eller fjerde vægttabs- eller fitness rejse. Og det er første gang, at jeg nogensinde har implementeret styrketræning i min rutine. Jeg vil sige, at kvinder, der finder selvtilliden til at gå ind i fitnesscentret og løfte vægte, er livsforandrende. For vi får at vide, at vi ikke skal løfte vægte, fordi det vil gøre dig tyk, eller andre ting om fitnesscentret, som ikke er sande.”

Den selvtillid, som Jenny har opbygget i fitnesscentret, er også blevet overført til hendes liv i det hele taget.

“Den selvtillid, jeg får, når jeg føler mig stærk, når jeg rammer en PB, eller når jeg går op til bænken og kan varme op med det, som personen før mig forlod, det får mig til at føle mig selvsikker, jeg føler, at det har en virkelig stor indvirkning på dig. Fordi man ikke tror på, at man kan løfte denne type vægt, og når man så gør det, føler man sig stærk, og man føler sig magtfuld. Det giver os selvtillid til at tro på os selv, til at fortsætte og skubbe fremad.”

Jeg er ligeglad med, hvad andre mennesker synes om det, jeg har på

Selvtillid i fitnesscentret kan tage tid. Ingen kommer ind første gang og ved præcis, hvad alt udstyret er, eller hvad det gør. Og denne følelse af intimidering er ofte mere intens for folk med større kroppe.
Jenny havde det sådan i starten, men med tiden fik hun selvtillid og en følelse af at høre til.

“Der er altid et område, der er som et afsondret område og et hjørne. Og i de første seks måneder trænede jeg bare i det hjørne. Og hvis der var nogen der, når jeg kom ind i fitnesscentret, sagde jeg: ‘Jeg er nødt til at træne et andet sted’.

“Men langsomt efter seks måneder begyndte jeg at få tillid til mig selv, og så var jeg sådan: ‘Okay, jeg går ud i vægtrummet’ eller ‘jeg bruger håndvægtene derude’, og så begyndte jeg langsomt at gå ud i det rigtige fitnesscenter og bruge det.”

Selvtillid i det, du gør, er én ting, men selvtillid i det, du har på, kan være en helt anden udfordring for kvinder. Jenny ved det kun alt for godt, især fordi hun kommer fra en lille, konservativ by. Men ligesom med selvtillid i forbindelse med fitnessudstyr, vinder man langsomt og støt i løbet.

“Jeg tænkte bare, at jeg starter bare med en crop top, og så går jeg videre derfra og ser, hvordan det får mig til at føle mig. Men helt ærligt, da jeg først begyndte at gå med en sports-bh til træning, var jeg sådan, ‘åh, jeg er virkelig ligeglad længere’. Lad os bare gøre det hele tiden”.

“Men det tog mig omkring et år at føle mig sikker på mig selv, ikke engang bare sikker i træningscenteret, men sikker på mig selv. Og jeg er fra en lille by i Indiana. Så jeg er meget konservativ. Og jeg bliver ofte dømt ud fra forudindtaget fordomme, fordi jeg går med sports-bh. Men selvom jeg dealer med de fordomme, får det mig stadig til at føle mig mere selvsikker. Dette fordi jeg ved, at jeg tror så meget på mig selv, at jeg er ligeglad med, hvad andre mennesker synes om det, jeg har på.

“Som om du virkelig tripper over, at jeg har en sports-bh på i fitnesscenteret? En sports-bh, der er designet til at blive brugt i fitnesscentret? Men det tager tid at nå til “ligeglad-stadiet”. Jeg vil bestemt ikke sige, at det er let.”

Du kan ikke se på nogen og sige, at de er sunde eller usunde

Jenny har fundet en utrolig støttende gruppe i sine 28.000 Instagram-følgere. Men de sociale medier kan også være et fjendtligt sted, og Jenny har måttet håndtere masser af trolls. Hun foretrækker at møde negativitet med positivitet, og hendes motto “kill em’ with kindness” slår aldrig fejl.

“Jeg er en meget høflig type person. Men man kommer heller ikke på min platform og spytter had ud. Og mange gange er det folk, der bare siger ‘Åh, fordi du er større, og fordi du træner, fremmer du fedme’, hvilket bogstaveligt talt er det dummeste, jeg nogensinde har hørt i mit liv.”

Hvor forfærdeligt det end er, så er denne tro på, at større mennesker fremmer fedme, blot ved at træne eller endda eksistere, en udbredt tro, især på nettet. . . Det er skadeligt, regressivt og – som Jenny antyder – fuldstændig ulogisk.

“Det er nok det mest almindelige comeback, man får som en større person, der eksisterer i fitnesscentret. De vil sige ‘du fremmer fedme’, hvilket er virkelig vildt, for det er faktisk det modsatte af, hvad vi gør. Bare fordi man er større og fylder mere og er i fitnesscenteret.

“Man kan ikke se på nogen og sige, at de er sunde eller usunde. Så at nogen siger, at bare fordi du er større og dukker op og gør dine ting, ’så fremmer du fedme’, er bare dumt.
“Jeg opfordrer folk til at elske deres krop, som de er, til at bevæge sig, drikke vand og spise sundt. Jeg fremmer en sund livsstil. Men bare fordi jeg er større, gør det ikke det irrelevant.”

Kort fortalt

Jennys energi er smittende. Selvom hun har været igennem nogle seriøst hårde udfordringer i livet, har hun gennem fitness fundet en måde at få et sundere forhold til sin krop på, og hun har lært at elske sig selv igen som følge heraf.
Og hun ønsker, at andre kvinder skal have det på samme måde. “Jeg kan godt lide at sige til folk, at de ikke skal sammenligne sig selv med andre mennesker. For vi er alle sammen unikt skabt. Vi er alle unikt formet, vi er alle unikt forskellige størrelser og farver og alle de ting. Og det er også super stærkt. Der er ikke nogen, der ligner mig.”

Hop over på Jennys Instagram for at få træningstips, ærlige råd og tips til at bevare selvtilliden.

#Ownyourspace | PT afslører, hvordan du kan føle dig empowered i fitnesscenteret

Træning

#Ownyourspace | PT afslører, hvordan du kan føle dig empowered i fitnesscenteret

"Ingen andre har mere ret til at være der end dig"

2021-12-31 12:20:41Skrevet af Emily WilcockMonica Green

Monica Green

Forfatter og ekspert

Oprindeligt fra det sydlige London dimitterede Monica fra University of Leeds med en grad i filosofi. Efter at have opdaget en kærlighed til at træne, mens hun studerede, blev Monica tiltrukket af vægttræning, som hjalp hende enormt meget gennem stressende tider som studerende. Fra at skrive for en populært studenterside udviklede Monica sine færdigheder som forfatter og skrev regelmæssigt populære bidder. Hun er begejstret for at kunne kombinere sin kærlighed til skrivning med sin passion for træning. I sin fritid elsker Monica at lave mad, prøve nye restauranter med venner og udforske nye vandrestier.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her