Træning

#Ownyourspace | PT afslører, hvordan du kan føle dig empowered i fitnesscenteret

Fitnesscentre kan være et skræmmende miljø for nogen. “Det skræmmende vægtløftningsrum” er noget, som mange mennesker taler om. Men at føle sig skræmt af noget er ikke en undskyldning for ikke at give det en chance.

På det seneste er mange kvinder blevet afskrækket fra at gå i fitnesscenteret på grund af den uønskede opmærksomhed, de får, og platforme som TikTok har hjulpet deres oplevelser med at gå viralt. Vi mødte Myprotein PT Nerissa Shea for at høre, hvordan hun ville håndtere uønsket opmærksomhed og for at give et råd til kvinder i fitnesscentret.

“#ownyourspace”

“Min veninde kom med denne bevægelse. Den hedder #ownyourspace, og den handler om at styrke kvinder i fitnesscentret.”

Nerissa går ind for mindset. Hvis du tror, at noget er sandt, så bliver det sandt. Lad os sætte det i en gym-sammenhæng. Uanset om du er selvsikker eller ej, så gå ind i fitnesscenteret, tag nogle vægte og #ownyourspace. Du vil føle dig godt tilpas. Og husk, der er alligevel ingen, der kigger på dig.

Vi spurgte, om der er en enkel måde at forbedre selvtilliden i fitnesscentret på.

“Hvis du har brug for at bruge en maskine, så gå hen og spørg personen, hvor mange sæt de har tilbage. Det virker måske meget småt, men jo mere du gør disse ting, jo mere føler du dig lidt mere selvsikker i fitnesscentret.”

Nerissa arbejder med alle slags klienter. Nogen er selvsikre, andre ikke. Hun opfordrer dem til at tale med andre mennesker i fitnesscentret, spørge dem, hvor længe de vil være på den elskede squat rack. Simple handlinger som disse hjælper hendes klienter til at eje deres plads.

“Ingen andre har mere ret til at være der end dig”

Selv om Nerissa heldigvis aldrig har oplevet uønsket opmærksomhed i fitnesscentret, sympatiserer hun med dem, der har oplevet det.

“Jeg tror, at det bedste, du kan gøre, hvis du ikke føler dig tryg ved at gå hen til den person, der gør det, er at gå hen og fortælle ledelsen det, for det er deres job at sørge for, at folk føler sig trygge i det pågældende fitnesscenter.”

Det kan være skræmmende at anmelde nogen til ledelsen, men du er nødt til at passe på dig selv. Og husk, at hvis de gør dig utilpas, gør de sikkert det samme mod andre mennesker. Dette er endnu en måde, hvorpå du kan #ownyourspace.

“Husk, at du betaler det samme medlemskab som andre. Ingen andre har mere ret til at være der end dig.”

Du har lige så meget ret til at være der som en anden. Og det inkluderer din ret til ikke at blive gjort til at føle dig utilpas, når du træner.

“Træn i det tøj, som du vil”

Det er simpelthen ligegyldigt, hvad andre synes. Din krop er dit rum. Tag det på, du føler dig godt tilpas i, ikke det du tror, du tror, at andre mennesker måske vil have eller forventer, at du skal have på. Vi har sagt det før, og vi siger det igen:. #Ownyourspace.

“Bær det, du har lyst til. Der er denne store bevægelse i øjeblikket “hvad har du brug for at kunne bære en bikini?”. En bikinikrop? NEJ, du har brug for en bikini OG en krop. Du kan have det på, som du vil, og som du føler dig godt tilpas i.”

Nerissa elsker at se den selvtillid, som kvinder får ved at bære det, de har lyst til, og ved at eje det. Hun ser træning som tid til sin krop og sin mentale sundhed, så det er det eneste, hun fokuserer på. Hun har ikke råd til at spilde tid på at bekymre sig om, hvad andre tænker.

“Det er fantastisk, når kvinder har selvtillid nok til at gå ind i fitnesscenteret i shorts. Alt dette bidrager til følelsen af selvtillid, men også til at man bare indser, at man er der for sin egen skyld. Hvis du får uønsket opmærksomhed, skal du ikke have det, bare fordi du har noget andet på end dem.”

“Det er en af de mest livsændrende og styrkende ting, man kan gøre.”

Som danser plejede Nerissa at betragte sig selv som den ultimative cardio-kriger. Hun straffede sig selv på løbebåndet dag ud og dag ind. Men siden hun opdagede styrketræning, har hun ikke set sig tilbage.

“Jeg kan huske, at jeg kom ind og så squat rack’et og tænkte, at det var så skræmmende. Så tager man en beslutning om at gå til squat rack’et, og når man først har gjort det én gang, er man blevet bekendt med det, og så fortsætter det egentlig bare herfra. Det er en af de mest livsændrende og styrkende ting, man kan gøre.”

Som styrketræningselsker og PT opfordrer Nerissa nu sine klienter til at træne i et squat rack med det samme. Og sikke et chok, de elsker det.

Kort fortalt

#Ownyourspace. Uanset om det er at strutte op til squat rack, som om du ejer stedet, bære dine shorts uden anden grund end at ville det eller rapportere uønsket opmærksomhed til ledelsen i dit gym. Hvert eneste lille skridt, du tager for at eje dit rum i fitnesscenteret, vil kun bidrage til følelsen af empowerment. Sæt dine hovedtelefoner i og squat dine bekymringer væk.

Ambassadører fortæller os deres hemmeligheder om selvtillid

Vores Ambassadører

Ambassadører fortæller os deres hemmeligheder om selvtillid

Praktiske tips til at føle sig som en lady boss i træningscenteret.

2021-08-12 05:10:03Skrevet af Monica Green

Tre kvinder fortæller, hvad der får dem til at føle sig stærke i fitnesscentret

Vores Ambassadører

Tre kvinder fortæller, hvad der får dem til at føle sig stærke i fitnesscentret

Tre kvinder fortæller, hvem de ser op til, og hvad der får dem til at føle sig selvsikre.

2021-08-12 05:00:39Skrevet af Monica GreenEmily Wilcock

Emily Wilcock

Forfatter og ekspert

Emily is studying Business Management & Marketing at the University of Birmingham and is currently on her intern year. She has a keen interest in both writing and fitness, so is happy she can now combine the two. She likes to spend time with her friends, both in & out of the gym.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her