Kosttilskud

Kan du drikke en protein shake til morgenmad?

Kender du de morgener, hvor du vågner for sent, og du bogstaveligt talt kun har 10 minutter til at gøre dig klar og ud af døren?
Vi har alle disse morgener. Så hvad nu, hvis der fandtes en måde at få en hurtig morgenmad på farten?

En masse af jer spørger, om det er en god ide at drikke en protein shake til morgenmad. Selvom du kan få en bred vifte af vitaminer og mineraler fra mad, kan en protein shake være en meget praktisk måde at sikre, at du stadig får disse uden at skulle springe morgenmaden over eller række ud til wienerbrød.

At vælge en god protein shake til morgenmad kan være vanskeligt, da der er masser derude at vælge imellem, så hvad er det bedste for dig at nyde til morgenmad?

protein shake til morgenmad

Hvorfor morgenmad er et godt tidspunkt for en protein shake

Protein shakes er praktiske

Det kan være en hurtig og nem måde at starte dagen på med at skifte din normale morgenmad ud til en protein shake, med minimal forberedelse påkrævet.

Du kan endda tilberede tilsatte frugter på forhånd og opbevare dem i fryseren, indtil de er nødvendige.

Protein morgenmad shakes hjælper dig med at tabe dig

Af de tre makronæringsstoffer har protein den højeste effekt på mæthed, hvilket er følelsen af ​​at være fyldt efter et måltid.

En fyldig morgenmad kan hjælpe dig med at bekæmpe snacks om morgenen, der kan være højt i kalorier og forhindre dig i at være i et kalorieunderskud – den vigtigste faktor, når det kommer til vægttab.

Protein morgenmad shakes hjælper med at øge dit daglige proteinindtag

Når man ønsker at tabe sig, er det vigtigt at bevare så meget muskelmasse som muligt. Hvis du sigter mod at være i et kalorieunderskud og bevare muskelmassen, anbefales et højt proteinindtag. Dette kan være svært, hvis du ikke har mange kalorier at lege med.

En protein shake til morgenmad giver en høj dosis protein med et lavt antal kalorier.

Protein shakes til morgen hjælper med at opretholde / opbygge muskler
Uanset om du forsøger at opretholde muskler under vægttab eller ønsker at opbygge muskler til at bulk op, er det vigtigt at indtage protein ved morgenmaden.

Din krop gennemgår kontinuerlige perioder med nedbrydning af muskelproteiner og muskelproteinsyntese. Efter en faste henover natten vil dit sammenbrud være højere end syntese, men en morgenmad med højt proteinindhold vil ændre dette ved at øge din muskelproteinsyntese.

Hvor meget protein skal jeg have dagligt?

Reference næringsindtagelse (RNI) pr. dag for voksne er i øjeblikket indstillet til 0,75 g pr. Kg kropsvægt.4 Så for en person, der vejer 60 kg, er mængden af protein for dem en dag at sigte mod i gennemsnit 45 g pr. Dag.

Hvis du ønsker at opbygge muskler, kan denne dosering stige lidt mere op til 2,2 g protein pr. Kg.5

Årsagen til dette er, at dine muskelfibre bliver beskadiget under træning, så det er vigtigt at indtage mere protein for at genopbygge og understøtte væksten af nyt muskelvæv.

Magre proteinkilder i din kost inkluderer kylling, kalkun, fisk, æg, mejeri med lavt fedtindhold, bønner og andre bælgfrugter. En protein shake tilbyder en god mængde protein i en mindre mængde væske i sammenligning med den ækvivalente mængde i andre fødevarer. Det er også en praktisk måde at imødekomme dine daglige behov, især for dem af jer, der kæmper for at imødekomme dette.

Forskellige proteinpulvere, du kan få til morgenmad

Proteinpulver er en meget fordelagtig måde at supplere ekstra protein med i din kost og en god tilføjelse, når du spiser på et budget. Der er mange forskellige typer proteiner tilgængelige, nogle mere nyttige at spise til morgenmaden end andre.

1. Whey protein

Dette er en af de mest almindelige typer proteinpulver, der findes, og er et naturligt biprodukt fra ostefremstilling. Der er tre hovedtyper, whey protein koncentrat, isolat og hydrolysat.

Whey protein koncentrat er det mest anvendte af de tre. Pr. 100 g har du 80g protein, 5g kulhydrat og 3g fedt.

Whey isolat har en højere mængde protein pr. 100 g med en samlet mængde på 90 g. Det har også mindre fedt og kulhydrater end koncentrat. Dette skyldes, at det er mere raffineret for bedre renhed og ofte er en bedre mulighed for dem, der virkelig begrænser deres fedt- og kulhydratindtag.

Whey hydrolysat er også et mere raffineret protein og absorberes hurtigt af kroppen, hvilket gør det til en fantastisk mulighed, hvis du ønsker at genopfylde dine muskler så hurtigt som muligt efter en træning.

Så din præference vil sandsynligvis afhænge af, hvad dit mål er. At vælge whey protein koncentrat kan være bedst for nogen, der ønsker at opbygge muskler, da de ekstra kulhydrater og fedt også kan være gavnlige for dette, mens isolat kan være bedre for nogen, der ser ud til at tabe sig og ønsker at begrænse disse.

Selvom alle disse muligheder er super gode, kan du ønske at tilføje andre ingredienser, såsom kulhydrater og fedt, for at få det til at matche de optimale makronæringsstoffer i et måltid. Frugt, nøddesmør og havre er gode muligheder for dette.

2. Plantebaserede proteinpulvere

Plantebaserede proteiner kan være en god mulighed for enhver – selvom du ikke er veganer – som undersøgelser har vist, at de kan være lige så gavnlige i at hjælpe med at opbygge muskler som andre former for protein.6

Hvis du kæmper mod en laktoseintolerance, eller bare ønsker at begrænse dit indtag, så kan et plantebaseret proteinpulver give dig de samme fordele som whey.

Det er vigtigt at vælge en plantebaseret proteinpulver blanding, der indeholder en fyldigere aminosyreprofil. Dette kan betyde at man vælger en blanding af to proteiner eller vælger soja, der er et komplet protein. Hvis du ønsker at give det et hurtig boost af energi, kan du tilføje nogle frugter, grøntsager, frø eller endda krydderier for at gøre det til en lækker morgenmads smoothie.

 

protein shake til morgenmad

Gode ​​tilføjelser til din morgenmads protein shake

For at gøre din morgenmads smoothie mere nærende om morgenen, hvorfor så ikke overveje at tilføje et par af disse eksempler nedenfor:

  1. Bær – rig på antioxidant C-vitamin, der hjælper med at holde vores krop og celler sunde. Tilsæt en håndfuld i en protein shake med eller uden smag for at give det et boost i smagen.
  2. Stødte nødder og hørfrø – rig på E-vitamin og selen, der hjælper med at holde dit immunforsvar i orden. Prøv at tilføje 1-2 spsk i din morgenmads shake.
  3. Spinat eller grønkål – begge grønsager, hvilket hjælper dig med at få ​​dine 6-om-dagen og rig på en række vitaminer og mineraler.
  4. Banan – en god kilde til kalium, der hjælper med at regulere muskelkontraktion og nervesignalering. Prøv at blande en ind med din morgenmads shake om morgenen.
  5. Havre – en god korn til fuldkorn af kulhydrater rig på fiber, der hjælper med at holde dig mæt i længere tid og hjælper med til også at opretholde frigivelsen af ​​dit blodsukkerniveau hele dagen. Prøv at tilføje et par spiseskefulde i din protein shake om morgenen.

Kort fortalt

At få en protein shake til morgenmad er ikke skadeligt for dit helbred, uanset om dit mål er at bygge muskler eller tabe dig. Det er meget bedre end at springe morgenmad over eller nå at ty til wienerbrød eller noget usundt på farten.

Der er en lang række proteinpulvere til rådighed, og du kan endda prøve at eksperimentere med nogle veganske også. At tilføje spinat eller bær til din morgenmads protein shake er en fantastisk måde at øge din shakes ernæringsprofil for bedst at understøtte dit immunforsvar og helbredet generelt.

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.


1. Megson, M., Wing, R., &Leahey, T. (2017). Effects of breakfast eating and eating frequency on body mass index and weight loss outcomes in adults enrolled in an obesity treatment program. Journal Of Behavioral Medicine, 40(4), 595-601. doi: 10.1007/s10865-017-9828-0 

2. Zipp, A., &Eissing, G. (2018). Studies on the influence of breakfast on the mental performance of school children and adolescents. Journal Of Public Health, 27(1), 103-110. doi: 10.1007/s10389-018-0926-4 

3. Blom, W.,Lluch, A., Stafleu, A., Vinoy, S., Holst, J., Schaafsma, G., & Hendriks, H. (2006). Effect of a high-protein breakfast on the postprandial ghrelin response. The American Journal Of Clinical Nutrition, 83(2), 211-220. doi: 10.1093/ajcn/83.2.211 

4. Salmon, J. (1991). Dietary Reference Values A Guide [Ebook] (1st ed., p. 15). London: HMSO: Crown. Retrieved fromhttps://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/743790/Dietary_Reference_Values_-_A_Guide__1991_.pdf. 

5. METTLER, S., MITCHELL, N., & TIPTON, K. (2010). Increased Protein Intake Reduces Lean Body Mass Loss during Weight Loss in Athletes. Medicine & ScienceIn Sports & Exercise, 42(2), 326-337. doi: 10.1249/mss.0b013e3181b2ef8e. 

6. Mangano, K.,Sahni, S., Kiel, D., Tucker, K., Dufour, A., & Hannan, M. (2017). Dietary protein is associated with musculoskeletal health independently of dietary pattern: the Framingham Third Generation Study. The American Journal Of Clinical Nutrition, 105(3), 714-722. doi: 10.3945/ajcn.116.136762.

7. Aragon AA, Schoenfeld BJ, Wildman R, Kleiner S, VanDusseldorp T, Taylor L, Earnest CP, Arciero PJ, Wilborn C, Kalman DS, Stout JR, Willoughby DS, Campbell B, Arent SM, Bannock L, Smith-Ryan AE, Antonio J. International society of sports nutrition position stand: diets and body composition. J Int Soc Sports Nutr. 2017 Jun 14;14:16. doi: 10.1186/s12970-017-0174-y. PMID: 28630601; PMCID: PMC5470183. 

8. Scientific Advisory Committeeon Nutrition(2015) Carbohydrates and Health.The Stationery Office. London. https://www.gov.uk/government/publications/sacn- carbohydrates-and-health-reportLouise Bula

Louise Bula

UK-registreret diætist

Louise Bula er en britisk registreret diætist ved Health and Care Professionions Council. Hun har en bachelor i naturvidenskab i ernæring og madvidenskab fra University of Reading og et postgraduate diplom i diætetik fra Queen Margaret University. Louise har en stor mængde erfaring, der spænder fra at arbejde som forskningsassistent for en undersøgelse finansieret af det prestigefyldte medicinske forskningsråd, der undersøger virkningerne af mættet fedt på hjertesygdomme. Hun har også arbejdet i NHS som diætist som en del af forskellige tværfaglige teams, der behandler patienter med akutte og kroniske sygdomme og giver dem en række ernæringsmæssige interventioner. Hun er nu specialiseret i type 2-diabetes og arbejder for en virksomhed, der behandler patienter gennem en række digitale-baserede tilgange. Louise tilbyder også en privat klinik i udlandet hver måned, hvor hun ser patienter med en række kliniske tilstande. I sin fritid nyder Louise vægtløftning i træningscentret og madlavning.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her