Vores Ambassadører

Et stærkt mindset har reddet denne pro atlet

Der er ingen tvivl om, at det seneste år har været hårdt for de fleste af os, især når det gælder motivationen til at træne. At søge i timevis på nettet efter et ordentligt sæt håndvægte har tømt det meste af motivationen, men hvad nu hvis træning og konkurrencer var din livline?

Hvordan holder du dig så i gang?

Det er præcis det spørgsmål, Emelye Dwyer stod over for, da hendes træningscentre lukkede og konkurrencer blev aflyst.

“Det var så stor en del af mit liv, at det næsten var det, der definerede mig som person, og når man så pludselig fjerner det, var det ret skræmmende at se, hvad der blev afsløret uden det.”

Nu åbner verden sig gradvist igen, og konkurrencerne er i gang igen, og Emelyes dedikation betaler sig endelig, men efter et år fyldt med skader og ringe støtte har det ikke været let.

Her er hvordan det er at være professionel atlet under en pandemi.

Emelye Dwyer

“Motivationen var på et historisk lavt niveau”

Hvis du kan lære noget om Emelye Dwyer fra hendes Instagram, er det, at hun har nok energi til at konkurrere med 10 personer på den stærkeste pre-workout, men det gjorde det ikke let at træne gennem lockdown.

“At træne gennem lockdown, ikke rigtig at vide, hvornår det ville slutte, og hvad der ville ske, når man kom ud på den anden side af det, var motivationen helt nede på et lavt niveau.”

Når dit liv drejer sig om funktionel fitness, hvad gør du så, når du ikke kan coache eller træne? Det er den slags spørgsmål, som Emelye stod over for.

“Det var så stor en del af mit liv, at det nærmest var det, der definerede mig som person, og når man så pludselig fjerner det, var det ret skræmmende at se, hvad der blev blotlagt uden det.”

“Du er ikke kommet så langt for kun at komme så langt”

Trods manglen på motivation og grunde til at træne vidste Emelye, at hun ikke kunne lade sit arbejde gennem årene være forgæves, så hun fandt måder at fortsætte på, lige fra at bygge et fitnesscenter i sin have til at opbygge et stærkt mindset.

“Jeg tænkte ved mig selv, at man ikke er kommet så langt for kun at komme så langt. Er du den pige, der nåede til et bestemt punkt, som kom til at stå over for pandemien og lod den knuse dig? Eller vil du se tilbage på dig selv om fem år og tænke: ‘Jeg lod mig ikke stoppe af noget som helst. Jeg kæmpede mig stadig igennem det.””

Og hun har bestemt ikke ladet det stoppe hende. Nu, hvor Emelye er nået frem til semifinalen i den vigtigste begivenhed i hendes kalender, nyder hun at vende tilbage til normalitet, træning og (fjern)konkurrencer.

Emelye dwyer

“Vi føler stadig frygten”

Siden gyms er blevet genåbnet og konkurrencerne genoptaget, har Emelye indset, hvilken forskel det kan gøre at træne og konkurrere med andre igen.

“Bare det at have nogen fra den anden side af gym, når de kan se, at man kæmper, sige ‘Kom nu Em! Du kan gøre det! Det er den perfekte modgift, når den indre stemme begynder at sige til dig ‘Måske kan du ikke klare det her’.”

Dette er blevet særligt vigtigt, da hendes træning er blevet optrappet til semifinalerne, hvor teknik og tankegang er alt afgørende.

“Det begynder at blive lidt mere teknisk og tungere længere henne i konkurrencen. Jeg bliver nødt til virkelig at begynde at stramme op på min hvile og restitution og ernæring.”

Opbygningen af dette stærke mindset har også betydet, at hun har måttet overvinde øvelser, som tidligere har skadet hende alvorligt.

“Uanset hvilket niveau vi befinder os på, føler vi stadig frygten. Det bliver aldrig nogensinde nemmere eller føles nemmere, man bliver bare hurtigere.

“Fokus på de kontrollerbare faktorer”

Hvad gør hun så, når hun står over for denne frygt? Hun fortsætter selvfølgelig.

Efter sin seneste konkurrences kvalifikationstræning var Emelye efterladt med nogle ret forfærdelige skader; hun var tæt på at give op.

“Det var først et par timer før deadline, at den skulle være inde, at vi besluttede os for bare at prøve at kryds og tværs og gå igennem det i et dejligt stabilt og langsomt tempo, og vores score er vores score.”

Og det var det hele værd. Emelye placerede sig ikke bare, men fandt ud af, at det faktisk ikke var så slemt, som hun huskede det. Det var det selvtillidsboost, hun havde brug for – skader er trods alt en naturlig del af en eliteatlets karriere.

“Nogle skader er fuldstændig invaliderende, og nogle af dem er håndterbare, så jeg prøver at holde hovedet koldt i forhold til det og ikke lade det gå mig for meget på.”

Hendes råd, når hun har med en skade at gøre?

“En af de sværeste ting i elitesport er at forblive uskadt. Fokuser på de kontrollerbare ting og arbejd virkelig hårdt på dem, og så vil det, der skal ske, ske. Målet er altid at træne hårdt, forblive fokuseret og ikke blive skadet.”

Kort fortalt

Pandemien har kastet motivationen ud ad vinduet for de fleste af os på et tidspunkt i løbet af det sidste år, men vi kan helt sikkert lære meget om beslutsomhed og dedikation af atleter som Emelye.

Uanset om det bare er at stå op og træne, træne til en konkurrence eller komme sig efter en skade, er hun et bevis på, at man kan komme langt med et stærkt mindset.

Kampen mod spiseforstyrrelse og et liv med PTSD | Emelye Dwyer: The Locker Room – Episode 1

Vores Ambassadører

Kampen mod spiseforstyrrelse og et liv med PTSD | Emelye Dwyer: The Locker Room – Episode 1

I dette utroligt kraftfulde interview deler vores atlet hendes kamp med mental sundhed, og hvordan hun nu bruger dem til at hjælpe andre.

2021-05-13 12:00:57Skrevet af Lauren Dawes

Emelye Dwyer & hendes mentale styrke gør hende til en vinder| Forever Fit

Vores Ambassadører

Emelye Dwyer & hendes mentale styrke gør hende til en vinder| Forever Fit

Fra at se hendes autisme som en superkraft til vigtigheden af daglig disciplin.

2020-01-24 07:03:07Skrevet af Evangeline HowarthEvangeline Howarth

Evangeline Howarth

Forfatter og ekspert

Evangeline har deltaget i konkurrencepræget sportsgrene siden en ung alder. Som en kvalificeret RYA Dinghy Instructor forstår hun vigtigheden i en god ernæring som det rette brændstof til ekstrem- og udholdenhedssport, især på grund af hendes erfaring i Team GBR Squads samt lede og coache hendes universitets første hold.

I sin fritid elsker Evangeline at løbe - især maraton. I weekenderne finder du hende i gang med vandsport eller at vandre i bakker. Hendes yndlings aftener bliver brugt på en HIIT-session eller squats i træningscentret, inden hun forkæler sig selv med smagfuld og krydret mad og masser af grøntsager - yum!

Få mere at vide om Evies erfaring her.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her