Ernæring

10 nemme post-workout snacks til muskelopbygning

Efter den lange, og til tider uoverskuelig optakt til at få trænet, så er du endelig kommet over på den anden side. Du fik trænet. Du fik svedt. Du klarede det. Du føler dig super sund, men nu kan den lille sult mærkes.

Overalt omkring dig er der en masse lette og hurtige løsninger, kiosker, fast food kæder osv.

Fristelsen af en box med 20 nuggets lokker, for kylling er fyldt med protein, ikk? Bare det var sådan…

For at bekæmpe fast food fristelsen, så giver vi dig her 10 nemme post-workout snacks til muskelopbygning og får blodsukkeret i balance.

1. Nødder & Tørret Frugt

nøddemix-Post-workout snacks

Dette minder lidt om bland-selv som du kender fra slikbutikker og biografen. Dette er bare i en noget sundere post-workout snacks udgave. Der er absolut ingen gevinst i at træne igennem for så bagefter at fylde kroppen med fødevarer, som hverken gavner dig eller dit hårde arbejde med din træning. Derfor er nødder, frø, kerner og tørret frugt et super godt alternativ til slik.

Der findes et hav af forskellige nøddeblandinger, som du kan købe, men de bedste er dem, som du selv blander.
Brug neutrale og usaltede nødder, frø, kerner, tørret frugt, bananchips, og hvis du ønsker lidt ekstra forkælelse, så brug også gerne chokolade. Det er dog vigtigt at bemærke, at indholdet bør være 90% kakao for optimale post-workout snacks.

2. Protein Shakes

Da nøddeblandingen måske kræver en vis indsats, så holder vi denne helt simpel. Intet slår en klassisk protein shake. Protein shakes er en hurtig og nem måde at booste sit daglige proteinindtag uden de ekstra kulhydrater og fedt. Proteiner er kroppens byggestene for at opbygge muskler og er bevist at kunne optimere muskelopbygning efter træning.

3. Riskiks & Nøddesmør

post-workout snacks riskiks

Peanut butter. Mandelsmør. Cashewsmør. No words needed!
Riskiks, som ved første øjekast ser ret kedelige ud, så forbedres de 10 gange, når de tilføjes en form for nøddesmør. Og ja, nøddesmør fås som 1 kg, fordi nøddesmør simpelthen er limen til at holde denne verden sammen. Bonus er at nøddesmør er fyldt med protein, fiber og hjerte-sunde monoumættede fedtsyrer.

4. Kogte æg

æg

Mine damer og herrer. Kogte æg er svaret. Den perfekte kilde til protein og sundt fedt, der går lige i musklerne. Hvis andre omkring dig ikke kan lide lugten af kogte æg, så får du her også muligheden for at få lidt alenetid.

5. String Cheese

post-workout snacks string cheese

Genoplev din barndom samtidig med at fylde dine gains med en trio af fedt, protein og flashbacks. Lille note: Til jer der læser med og spiser string cheese i små bidder – I skal vide, at det er helt forkert! String Cheese skal spises i strimler!
Nå, men de er super nemme at have med på farten, men det kan være en god idé at investere i en lille køleboks til opbevaring.

6. Protein Bar 

protein-bar

Det behøver ikke at være kedeligt, når det kommer til sine post-workout snacks. Prøv protein cookie eller protein brownie. Mmm…
For alle os on-the-go fitness folk, vi bør alle gøre os selv den tjeneste altid at have en protein bar version af disse indenfor 1 meters afstand. Især i vores træningstaske. De er uden tvivl en must-have snack, som smager syndigt godt. Derudover går de lige i musklerne.

7. Pasta

post-workout snacks

Pasta er ret alsidig. Vælg noget protein efter eget valg og bland det sammen med nogle penne pasta med en masse grøntsager og voila, så er der serveret. Glem ikke at have en gaffel med. Det bliver lidt af et svineri at bruge hænderne…

8. Bananer & Peanut Butter

post-workout snacks

Eller æbler og peanut butter. Eller en ske og peanut butter. Frugt-på-farten giver krop og muskler noget tiltrængt brændstof efter din træning. Peanut butter indeholder sundt fedt og en masse velbehag. Det er simpelthen en duo, der kun gør dig godt.

9. Kakaomælk

post-workout snacks kakao

Selvom det ikke skal hældes ned i spandevis, så giver kakaomælk et godt boost, og det er rent faktisk anbefalet af sports ernæringseksperter til atleter. Det er spækket med protein og kulhydrater, som er afgørende efter træning.
Et godt tip er at købe små kakaomælk i brikker og så kun nøjes med en enkelt, så du ikke går kakao-crazy.

10. Protein Pandekager

post-workout snacks pandekager

Protein pandekager er den perfekte morgenmad, men også den perfekte post-workout snack. Skær dem gerne ud og kom dem i en meal prep boks, så du kan tage dem med. Hvis du er i tvivl, hvordan du laver dem, eller er måske til en lidt hurtigere udgave, så er pandekage mix din en i nøden.
Den gyldne sirup er desuden prikken over i’et. Hæld lidt sukkerfri sirup henover og gør dig klar til en smag, som er tæt på et mesterværk.

Kort fortalt

Uanset om du træner den pågældende dag eller ej, er det godt at planlægge forud med en nødpakke til efter træning. Når du er forberedt, kan du stoppe din craving uden at spise 65 (overdrivelse fremmer forståelse) skiver i et øjebliks svaghed.

Det kan være svært at holde sig på sporet, når vi kommer til den super-hungrende fase efter en træning, men det er virkelig vigtigt at give dine muskler brændstof med de rigtige fødevarer. Vores anbefaling? Kanalisér din indre spejder og “vær altid forberedt”.

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.Myprotein

Myprotein

Forfatter og ekspert


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her