Ernæring

Sådan kan man slippe af med og reducere cellulite

Cellulite, også kendt som appelsinhud, er en meget almindelig og helt normal del af kroppen. Der er dog en masse forvirring omkring emnet, og hvordan man slipper af med det (eller om man overhovedet kan eller skal).  

Denne artikel vil hjælpe dig med at forstå, hvad cellulite er, og små måder du kan reducere det på. Det er vigtigt at huske på, at cellulite i sig selv ikke forårsager nogen sundhedsproblemer og er uskadeligt i den henseende, så der er ingen grund til at reducere det af hensyn til dit helbred. Men hvis du leder efter ting, du kan gøre for at forsøge at reducere forekomsten af cellulite, er denne artikel her for at hjælpe dig. 

hvordan-kommer-man-af-med-cellulite

Hvad er cellulite? 

Mange mennesker er forvirrede over, hvad cellulite egentlig er, og der er en masse misinformation derude. De vigtigste ting at huske er, at det er helt normalt.  

Cellulite er ganske enkelt en samling af fedt, der udvider sig og presser sig mod hudens bindevæv på de områder, hvor du bærer mest fedt.1 Det er derfor, at det har et nopret udseende – som oftest findes det på lårene, balderne og maven. Hvis du ikke kan lide udseendet af cellulite og ønsker at reducere det, er der et par ting, du kan gøre. 

Sådan reducerer du cellulitis 

Det er meget normalt at have disse ophobninger af fedt – faktisk kan de påvirkes af en række ting såsom genetik, livsstilsvalg, hormonniveauer og ernæring. 

Her er et par tips, hvis du ønsker at reducere cellulitis: 

Træning og hydrerings virkninger på appelsinhud 

Fysisk aktivitet kan hjælpe med at reducere cellulite på en række måder. Ved at udføre kardiovaskulær træning for at forbrænde fedt, vil du kunne reducere din samlede fedtprocent og dermed reducere mængden af fedt og appelsinhud på din krop. 

Vægttræning er også en god mulighed for at flette ind mellem dine cardio-dage Vægttræning vil hjælpe dig med at forbrænde fedt og samtidig opbygge muskler. 

Ikke at drikke nok vand er en anden årsag til mere appelsinhud. Vand hjælper med at skylle giftstoffer ud af kroppen og forhindre dem i at komme ud gennem huden og muligvis skabe pletter, fedtdepoter og dårlig lugt. Sundhedsmyndighederne anbefaler at drikke mellem 2-3L vand hver dag, og det bør især ske, når du træner, for at genopbygge de væsker, der går tabt under aktivitet, og forhindre dehydrering.2 

Ernæring for at reducere cellulite 

Der er ikke specifikke fødevarer, der skaber cellulite, da det simpelthen er en ophobning af fedt. Fedttab kan dog opnås ved hjælp af et kalorieunderskud og tilstrækkelig motion. 

Hvis du øger dit proteinindtag, kan du opbygge muskler, mens du udfører modstandstræning. Protein har også en højere mæthedsfaktor, hvilket gør det meget lettere at spise i et kalorieunderskud for at tabe fedt. Og du skal ikke være bange for kulhydrater. De er vigtige for energien. 

Rygning og alkohol 

Vi er alle klar over, at rygning er dårligt for dine lunger, din mund, din hals og dit hjerte, men hvad med din hud? Rygning indeholder toksiner, som reducerer blodkarrenes flow og begrænser ilttilførslen til huden.3 

Nikotin er det vanedannende kemikalie i cigaretter, som også reducerer hudens evne til at reparere sig selv og kan få områder med cellulite til at se værre ud, end de er.3 

De kalorier, vi indtager fra alkohol, kan ikke udnyttes nyttigt af kroppen, hvilket gør dem frie til at blive ophobet som fedt, hvis du har et kalorieoverskud (og det er meget let at gøre, når du drikker alkohol).4 Desuden indeholder alkohol giftstoffer, som også kan påvirke aldringen og gøre din mave og dit ansigt oppustet.4 

Vil du have mere info om alkohols indvirkning på vores krop?

Er det nødvendigt at droppe alkohol for at tabe sig?

Ernæring

Er det nødvendigt at droppe alkohol for at tabe sig?

Er det helt slut forbud med drinks?

2020-07-18 11:17:08Skrevet af Jamie Wright

 

Kort fortalt 

Det er utroligt, hvad lidt motion og sunde kostvalg kan gøre for dig. Alle kan starte med at øge deres væskeindtag og derefter føre til mere regelmæssig motion. Dette, kombineret med at træffe sundere valg, hvor du kan, kan reducere cellulite. Men husk – cellulite er helt normalt og kan ofte være genetisk betinget – hvilket betyder, at du måske stadig har appelsinhud selv efter vægttab – og det er altså helt ok! 

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.


  1. Rawlings, A. V. (2006). Cellulite and its treatment. International journal of cosmetic science28(3), 175-190.
  2. Sawka, M. N., Cheuvront, S. N., & Carter, R. (2005). Human water needs. Nutrition reviews63(suppl_1), S30-S39. 
  3. Black, C. E., Huang, N., Neligan, P. C., Levine, R. H., Lipa, J. E., Lintlop, S., … & Pang, C. Y. (2001). Effect of nicotine on vasoconstrictor and vasodilator responses in human skin vasculature. American Journal of Physiology-Regulatory, Integrative and Comparative Physiology281(4), R1097-R1104. 
  4. Goodman, G. D., Kaufman, J., Day, D., Weiss, R., Kawata, A. K., Garcia, J. K., … & Gallagher, C. J. (2019). Impact of smoking and alcohol use on facial aging in women: results of a large multinational, multiracial, cross-sectional survey. The Journal of clinical and aesthetic dermatology12(8), 28.


Claire Muszalski

Claire Muszalski

Forfatter og ekspert

Claire er registreret diætist fra the Academy of Nutrition and Dietetics og certificeret sundheds- og velvære coach fra the International Consortium for Sundhed og Wellness Coaching. Hun har en BA i biologividenskab og en Master i klinisk ernæring fra universitetet i Pittsburgh.

At tale og skrive om mad og fitness står Claires hjerte nær, da hun elsker at anvende sin viden og erfaring til at hjælpe andre, så de kan nå deres mål omkring sundhed og velvære.

Claire er også certificeret indendørs cyklinginstruktør og elsker det mentale og fysiske boost, som hun opnår ved at løbe og dyrke regelmæssig yoga. Når hun ikke selv holder sig i form, så hepper hun på hjembyens sportshold i Pittsburgh eller kokkererer i køkkenet til hendes familie.

Få mere at vide om Claires erfaring her.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her