Kosttilskud

Sådan vælger du det rigtige multivitamin til mænd

Et godt multivitamin tilskud kan være en bekvem måde at sikre dig, at du opfylder alle dine vitaminkrav. Forskellige vitaminer spiller alle forskellige roller i din krop, og det er nøglen til at forblive sund og sikre, at du ikke har underskud.

Mandlige og kvindelige kroppe er også forskellige, og det bedste multivitamin for hende er måske ikke det bedste for ham. Lad os opdele, hvad vi skal se efter, når du er på udkig efter et multivitamin til mænd.

Hop direkte til:

multivitamin til mænd

Hvorfor er multivitaminer vigtige?

Vitaminer og mineraler er ekstremt vigtige for at holde os i form og sunde. Selvom det er muligt at få de fleste af dine behov fra en velafrundet kost, er der visse omstændigheder, der muligvis har brug for et ekstra vitamin boost.

Dette kan omfatte perioder med høje aktivitetsniveauer, stressende faser eller mens man følger en diæt med et betydeligt energiunderskud. I tilfælde som disse kan multivitamin af god kvalitet være en god mulighed for at holde dig i optimal sundhed.

Behøver mænd forskellige vitaminer?

For optimalt og dagligt velbefindende er der ikke meget forskel i vitaminbehovet for mænd og kvinder.

Forskellene i den anbefalede daglige tilførsel af visse vitaminer er baseret på kropsstørrelse. F.eks. kræver mænd typisk mere vitamin A, B, E, K og zink på grund af deres større kropsstørrelse.1 De vigtigste undtagelser fra dette er jern og folat, som kvinder har brug for betydeligt mere af på grund af deres menstruationscyklus.

En af de største forskelle mellem mænd og kvinder er imidlertid testosteronniveauer, og der er et antal vitaminer, der kræves til vedligeholdelse af dette vigtige hormon. Som sådan er visse vitaminer, som mænd muligvis skal være mere opmærksomme på end kvinder.

To specifikke vitaminer inkluderer:

Zink

Da zink spiller en vigtig rolle i fertiliteten, er det ofte inkluderet i multivitamin til mænd.2 Beviser tyder på, at zink også kan hjælpe med søvn, hvilket er vigtigt for vedligeholdelsen af testosteron.3

D-vitamin

D-vitamin spiller en rolle i muskelfunktion, opretholder knoglesundhed og reducerer risikoen for infektion ved at opretholde din immunitet.4 Det er også blevet foreslået, at D-vitamin også kan spille en rolle i produktionen af testosteron på grund af tilstedeværelsen af vitamin D-enzymer i testiklerne, hvor testosteron produceres.5

Sådan vælges det bedste multivitamin til mænd:

Overvej hvad dit mål er

Forskellige vitaminer og mineraler har alle deres egen rolle at spille i kroppen. Multivitaminer vil variere i deres indhold af specifikke vitaminer, og din grund til at supplere vil derfor påvirke, hvilket multivitamin der er bedst for dig.

For eksempel, hvis du ønsker at opretholde immunitet om vinteren, vil et multivitamin med D-vitamin inkluderet være bedst. For et potentielt energi boost kan et multivitamin med B-vitaminer og C-vitamin være gavnligt. For vækst og performance i gym er calcium og zink vigtige.

Overvej hvilken form du ønsker at tage det i

Der er en række forskellige former, hvor du kan få dig multivitaminer. Disse spænder fra standardkapsler til pulvere og endda gummies.

Den bedste mulighed for dig afhænger bare af præference. Hvis du kæmper for at tage kapsler og store vitamintabletter, kan en gummi være en god mulighed, da den tygges og fås i forskellige smage. Pulver kan også være praktisk at smide i en shake eller smoothie.

Kontroller vitaminernes styrke

Det er vigtigt altid at kontrollere RDA-indholdet (anbefalet kosttilskud) i multivitaminen. For det første for at sikre, at de indeholder nok af et bestemt vitamin, men også for at sikre, at du tager den rigtige mængde. Mere er ikke altid bedre, og overdreven indtagelse af et specifikt vitamin kan have negative sundhedsmæssige konsekvenser.

Uanset hvilket multivitamin du vælger, skal du følge den instruerede dosis og være sikker på, at andre kosttilskud, du tager, ikke har store mængder af det samme vitamin. En af fordelene ved et godt multivitamin er, at det giver det store flertal af dine daglige behov, hvilket reducerer behovet for yderligere vitamintilskud.

Vores bedste multivitamin anbefalinger til mænd

Alpha Men

Alpha Men indeholder en bred vifte af vitaminer inklusive vitamin D, vitamin B5, C-vitamin, zink og calcium. Der er også naturlige ingredienser såsom koreansk ginseng og nældebladekstrakt, som kan hjælpe med at opretholde testosteronniveauer i perioder med høj aktivitet

A-Z multivitamin

Perfekt som dagligt supplement på grund af det store udvalg af vitaminer og mineraler. A-Z Multivitamin indeholder zink, C-vitamin, vitamin A, B-vitaminer og jern. Alt dette opretholdes med immunitet og energiproduktion.

Multivitamin Gummies

Vores multivitamin gummies indeholder en blanding af 11 vitaminer og mineraler med et højt C-vitaminindhold, som kan hjælpe med at bevare immuniteten. De kommer i en lækker jordbærsmag, og da de tygges, kan de være lettere at indtage, hvis du kæmper med at sluge store tabletter. Og den velsmagende smag gør dem meget lettere at huske at tage!

Vegansk A-Z

Vegan A-Z Multivitamin indeholder en blanding af 22 vitaminer og mineraler, som hjælper med at støtte stofskifte og immunitet, samtidig med at det er helt vegansk.

THE Multi

THE Multi indeholder en blanding af magnesium, jern, zink og C-vitamin, der hjælper med immunitet og energiproduktion. På grund af den måde, den produceres på, kan der også være øget biotilgængelighed af vitaminer og mineraler, hvilket kan betyde, at din krop vil være i stand til at absorbere vitaminerne mere effektivt.

Joint

Joint indeholder en blanding af naturlige ekstrakter og vitamin C. Det er designet til at hjælpe med at bevare kollagen, som hjælper med at beskytte dine led.

Kort fortalt

Multivitamin tilskud kan være en nem og bekvem måde at sikre, at du får alle dine vitaminer og mineraler, du har brug for, for at forblive sund. Det bedste supplement for dig afhænger af dine mål og grunde til at supplere.

Tjek altid ingredienslisten for at sikre, at dine krævede vitaminer er inkluderet, og at mængden er passende. Det er også nyttigt at kontakte din læge for at se, om du især har brug for noget vitamin.

Sådan vælger du de bedste multivitaminer til dig

Kosttilskud

Sådan vælger du de bedste multivitaminer til dig

Lad os guide dig igennem en verden af vitaminer.

2021-01-07 19:02:15Skrevet af Claire Muszalski

Hvad er IIFYM? If It Fits Your Macros Guide

Ernæring

Hvad er IIFYM? If It Fits Your Macros Guide

2019-11-15 06:00:27Skrevet af Liam Agnew

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.


  1. Schwartz JB. Vitamin intake, recommended intake, and gender differences. J Gend Specif Med. 2001;4(1):11-5.  
  1. Fallah A, Mohammad-Hasani A,ColagarAH. Zinc is an Essential Element for Male Fertility: A Review of Zn Roles in Men's Health, Germination, Sperm Quality, and Fertilization. J Reprod  Infertil. 2018;19(2):69-81. 
  1. Dietary Zinc Acts as a Sleep Modulator. (2017). International Journal of Molecular Sciences, 18(11), p.2334
  1. Owens, D., Allison, R. and Close, G. (2018). Vitamin D and the Athlete: Current Perspectives and New Challenges. Sports Medicine, 48(S1), pp.3-16. 
  1. Seftel, A. (2011). Re: Effect of Vitamin D Supplementation on Testosterone Levels in Men. Journal of Urology, 186(1), pp.239-240. 
  1. Sharp MH, Shields KA, Rauch JT, et al. The Effects of a Multi-Ingredient Performance Supplement on Hormonal Profiles and Body Composition in Male College Athletes. Sports  (Basel). 2016;4(2):26. Published 2016 May 6. doi:10.3390/sports4020026 


Liam Agnew

Liam Agnew

Forfatter og ekspert

Liam er en certificeret sports ernæringsekspert ved International Society of Sport Nutrition  og er indskrevet på British Dietetics Association's  Sport and Exercise Nutrition register. Han har en bacheloruddannelse i sport og Exercise Science og er kandidat til ISSN-diplomet i Applied Sport and Exercise Nutrition.

Liam er en erfaren personlig træner, der hjælper klienterne med at nå deres sundheds- og fitness mål med praktiske, vidensorienterede motion- og ernæringsrådgivning.

I sin fritid har Liam konkurreret i en række kraftløftningskonkurrencer og nyder bjergvandring, fodbold og få udvidet sit opskriftrepertoire i køkkenet. Få mere at vide om Liams erfaring her.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her