Kosttilskud

Ernæringsekspert afslører de 5 bedste vitaminer til kvinder

Generelt set har mænd og kvinder samme ernæringsbehov og har brug for de samme kulhydrater, fedtstoffer og protein. Men på grund af forskelle i hormoner og reproduktionscyklusser kan mænd og kvinders behov for mikronæringsstoffer være forskellige.

Hvis alt dette allerede lyder kompliceret, skal du ikke bekymre dig, for Katie Brown, Nutrition BSc og Myprotein senior produktudvikler, er klar til at opklare enhver forvirring i dette afsnit af Nutritionist Explains.

Katie arbejder specifikt på Myvitamins-produkter, så hun kender virkelig sit stof, især når det drejer sig om de vitaminer, der er på hylderne. Her er Katies fem bedste anbefalinger af vitaminer til kvinder.

B12

B12-vitamin er Katies første vitaminanbefaling til kvinder, fordi kroppen ikke selv kan danne det. Katie siger, at B12 er særlig vigtigt, hvis du følger en vegetarisk eller vegansk kost, da B12 hovedsagelig findes i animalske kilder som mælk, æg, kød og visse fisk.

B12 er med til at danne røde blodlegemer (de celler, der transporterer ilt rundt i kroppen). Hvis du mangler B12, vil du ifølge Katie sandsynligvis føle dig svag og træt, og du kan endda udvikle anæmi, hvor du har færre røde blodlegemer, der transporterer ilt, end normalt.

B12 støtter også hjernen og nervesystemet og spiller derfor en rolle i vores følelser, hvilket betyder, at en forhøjelse af B12 kan hjælpe med en mere positiv tankegang, hvis du har mangel på B12.

Jern og folinsyre

Jern findes bl.a. i kød, tofu og grønne bladgrøntsager, men det kan være svært at få de anbefalede 18 mg om dagen uden hjælp fra et kosttilskud.

Katie forklarer, at jern ligesom B12 også er “vigtigt for dannelsen af røde blodlegemer og transporten af ilt i blodet”. Dette er især vigtigt for kvinder, da mange vil miste blod og jern under deres menstruation. Ligesom B12 kan mangel på jern igen forårsage blodmangel, så man føler sig svimmel, træt og svag. Så et tilskud af jern kan give dig det energiboost, du har brug for.

Det gode ved vores jern- og folinsyretilskud er, at det er lavet med tilsat C-vitamin, som hjælper med at optage jern.

Hvis du vil vide mere om vigtigheden af folinsyre, kan du læse dette næste… (link til artikel, der forklarer folinsyre).

Active Women

Active Women er det ultimative all-round supplement. Med en blanding af 18 essentielle vitaminer og mineraler er dette kosttilskud “designet til at du kan føle dig bedst muligt hver dag”.

Først taler Katie om C-vitamin, “den bedste af vitaminerne”, som støtter immunitet, psykologisk funktion og forebygger træthed. Der er også calcium til dine knogler, biotin til dit hår, din hud og dine negle og krom til makroernæringsstofomsætningen.

Og listen fortsætter: der er CoQ10 til at støtte den indre enzymfunktion, lutein til at støtte øjensundheden og lipase og amylase til at fremme fordøjelsen.

Biotin

Katie forklarer, at mens man tror, at hårtab er noget, der rammer mænd, anslås det, at “op til 50 % af kvinderne vil opleve mærkbart hårtab på et tidspunkt i deres liv”. Det er her, biotin kommer ind i billedet.

Biotin er et vitamin i B-komplekset og er kendt som en sværvægter i kosttilskud til hår, hud og negle, der støtter alle tre for at holde dem sunde og holde dem i form.

Det er dog et vandopløseligt vitamin, hvilket betyder, at det passerer hurtigt gennem kroppen, så et regelmæssigt tilskud er en god måde at øge dine niveauer på.

Hyaluronsyre

Hudplejeelskere kender alt til dette tilskud og dets evne til at hjælpe med at løfte huden fra kedelig til lys og dugfrisk.

Hyaluronsyre er “et naturligt forekommende, fugtighedsbevarende molekyle i vores hud, bindevæv, led og muskler”. Men vores naturlige niveauer af hyaluronsyre falder, når vi bliver ældre, så tilskud vil hjælpe med at genoprette dine naturlige niveauer og holde dig strålende indefra og ud.

Kort fortalt

Selv om kravene til mikronæringsstoffer er mere eller mindre de samme for alle, anbefales det, at kvinder tager flere af visse kosttilskud på grund af de fysiologiske forskelle mellem dem og mænd. Uanset om dit mål er fysisk eller mentalt velvære eller at øge energien, er disse fem kosttilskud et godt sted at starte.

10 gode kosttilskud til kvinder, der ønsker at tabe fedt

Kosttilskud

10 gode kosttilskud til kvinder, der ønsker at tabe fedt

2018-02-27 06:30:00Skrevet af Myprotein

20-minutters dumbbell workout til kvinder

Træning

20-minutters dumbbell workout til kvinder

Grib dine håndvægte og prøv denne træning.

2021-02-28 11:24:52Skrevet af Scott Whitney

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.Monica Green

Monica Green

Forfatter og ekspert

Oprindeligt fra det sydlige London dimitterede Monica fra University of Leeds med en grad i filosofi. Efter at have opdaget en kærlighed til at træne, mens hun studerede, blev Monica tiltrukket af vægttræning, som hjalp hende enormt meget gennem stressende tider som studerende. Fra at skrive for en populært studenterside udviklede Monica sine færdigheder som forfatter og skrev regelmæssigt populære bidder. Hun er begejstret for at kunne kombinere sin kærlighed til skrivning med sin passion for træning. I sin fritid elsker Monica at lave mad, prøve nye restauranter med venner og udforske nye vandrestier.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her