Kosttilskud

Hvad er en måltidserstatnings shake?

Måltidserstatnings shake har været en populær strategi for mennesker igennem de sidste 30 år hos folk, der forsøger at starte deres vægttab. Nu, med så meget andet proteinpulver og andre ernæringsprodukter på markedet, hvor passer så disse måltidserstatnings shakes egentlig ind henne? Og hvem vil drage mest fordel af dem?

Læs videre for at finde ud af, om måltidserstatning er det bedste valg for dig.

I denne artikel finder du:

måltidserstatnings shakes

Hvad er en måltidserstatnings shake?

En shake til udskiftning af måltider er en drik, der er designet til fuldstændigt at overtage et måltid. Dette betyder, at den skal indeholde en lang række næringsstoffer, inklusive alle tre makroer plus vitaminer og mineraler. Nogle gange kommer de i pulverform (som du blander med vand), og andre gange kommer de måske forblandet og klar til at drikke. For eksempel, i stedet for morgenmad med æg (protein), toast (kulhydrater) og tomater (fiber), kan en shake til måltidserstatning give alle tre i en praktisk drik.

Hvorfor prøve måltidserstatning?

Det kan være et meget praktisk værktøj af nogle få grunde. De kan hjælpe med at kontrollere kalorier ved at forhindre overspisning under et måltid, de er lette at tage på farten eller have ved hånden i stedet for at gå glip af et måltid, og de kan faktisk hjælpe med at øge kalorieindtagelsen, hvis de bruges som et supplement til dine regelmæssige måltider. Hvis du kæmper for konsistens i din kostplan eller ikke er sikker på, hvor du skal starte, kan måltidserstatnings shakes hjælpe dig med at komme på det rigtige spor.

Vægttab

Vægttab er sandsynligvis den mest almindelige årsag til, at nogen vil bruge en shake til måltidserstatning. Med så mange forskellige diættrends og kosttilskud på markedet, kan det være svært at vide, hvad man skal spise og hvornår. Når du bruger shakes til måltidserstatning, ved du nøjagtigt, hvad serveringsstørrelsen er, hvor mange kalorier du får, og det kræver ikke en stor indsats. Du behøver ikke bekymre dig om at beregne kalorierne på 20 ingredienser i en opskrift – det hele er gjort for dig.

Nogle vægttabsplaner går ind for at bruge måltidserstatninger til at tage i stedet for op til to måltider om dagen. For eksempel morgenmad og frokost og derefter spise et afbalanceret måltid til aften. Hvis du indtager en 250-kalorie shake, ved du, at du er ved 500 kalorier (2 shakes) efter frokost og har resten til at budgettere på en sund, tilfredsstillende aftensmad.

Bekymret for at føle dig ordentlig mæt med bare at drikke en shake? De bedste måltidserstatninger på markedet bekæmper sult ved at bidrage med tilstrækkeligt protein og fiber, to næringsstoffer, der bremser fordøjelsen og får dig til at føle dig mæt længere. At drikke masser af vand hele dagen kan også hjælpe. Hvis du stadig har lyst til, at du er nødt til at tygge på noget for at føle dig mæt, kan du servere grøntsager sammen med dine shake.

Bekvemmelighed

Bekvemmeligheden ved en shake som måltidserstatning er en stor fordel. Hvis du er en person, der altid er på farten, er en måltidserstatning en god løsning for at sikre dig, at du ikke går glip af et måltid.

Atleter, der er afhængige af hurtig optankning efter en træning, kan henvende sig til en shake, når de ikke har tid til at tilberede et måltid. Hvis du rammer træningscentret inden arbejde og har en lang pendling foran dig, kan du nemt drikke din shake i bilen. Hvis du arbejder i lange timer og ikke altid får en frokostpause, kan du opbevare måltidserstatningspulver lige ved hånden, som kan blandes efter behov. Hvis du har en travl dag og ikke har tid til at tilberede et sundt måltid, kan du føle dig godt tilpas ved at få en afbalanceret ernæring fra en enkel shake.

Opbyg kalorier til dagen

Selvom det er almindeligt for vægttab, kan måltidserstatnings shakes også være nyttige for folk, der ønsker at tilføje kalorier til deres kost. Hvis du prøver at bulke, men ikke vil overdrive det, er det den perfekte løsning at drikke en shake mellem måltiderne. I stedet for at prøve at finde den sundeste måde at øge dit kalorieindtag på, kan du føle dig godt tilpas med de næringsstoffer, du får fra et shake som måltidserstatning – og samtidig føle dig mindre fristet til at samle op med uønskede kalorier. Hvis du kæmper for at spise morgenmad om morgenen (du er ikke sulten), kan det være lettere at drikke en shake end at spise et tungt måltid.

Myprotein Protein Meal Replacement Blend er et fantastisk produkt for atleter, der har brug for en hurtig, på farten, afbalanceret shake uden for stor indsats. Selvom du kan bruge proteinpulver og blande det med andre ingredienser, bidrager Protein Meal Replacement Blend med alle tre makroer, vitaminer og mineraler i en ingrediens. Du kan bruge det som det er med vand eller endda blande med mælk, hvis du vil øge kalorierne for at få muskel gains. Hvis du prøver at begrænse dine kalorier, vil det høje proteinindhold beskytte din muskelmasse og hjælpe din krop med at fokusere på forbrænding af fedt.

Myprotein Meal Replacement Blend er en sort af høj kvalitet i den klassiske udskiftning af måltider. Den indeholder mange proteiner og fibre og er fyldt med alle de næringsstoffer, du har brug for i et kvalitetsmåltid. Brugen af Meal Replacement Blend som en del af din daglige rutine – til morgenmad, frokost eller begge dele – er en bekvem måde at holde dit vægttab på rette spor, uden vanskelige makro- eller kalorietællinger, eller at bruge timer på at preppe måltider i køkkenet. Det komplementerer også din træning ved at bidrage med nok protein til at brødføde dine muskler, mens du begrænser kalorier.

Hvordan er måltidserstatninger forskellig fra protein shakes?

Mens proteinpulver og shakes er utroligt kraftige kosttilskud, er en måltidserstatnings shake anderledes, fordi det ikke primært fokuserer på ét makronæringsstof, men snarere bidrager til en sund balance mellem makroer og mikronæringsstoffer (vitaminer og mineraler), som din krop har brug for. Ofte bruges proteinpulver til at fremstille smoothies eller shakes med andre fødevarer – frugt, mælk, spinat, sunde fedtstoffer – for at være mere tilfredsstillende og fyldende. Imidlertid har en måltidserstatnings shake al den ekstra ernæring indbygget lige i en enkel pakke.

Ting at overveje

Hvis du planlægger at introducere måltidserstatninger til din sunde livsstil, skal du tænke over, hvilke fordele der er mest nyttige for dig. Selvom de er en god måde at sparke et vægttab i gang ved at erstatte et måltid eller to, er det stadig vigtigt at opbygge sunde vaner og lære at kontrollere dine kalorier, også i normale måltider.

Hvis du bruger en måltidserstatnings shake, men ikke eliminerer usunde fødevarer eller overdrevent store portioner fra din daglige kost, vil du ikke se de resultater, du er ude efter. Husk, at der er brug for et kalorieunderskud til vægttab. Gør måltidserstatningen til en del af din generelle sunde livsstil, ikke til en undskyldning for at overdrive det på andre tider af døgnet.

Kort fortalt

Måltidserstatninger er meget nyttige værktøjer til en række mål: A tabe sig, holde en regelmæssig tidsplan og endda tilføje ekstra sunde, afbalancerede kalorier til din kost. Overvej en erstatning som et led af din sunde livsstil i kombination med en god træningsrutine, sund kost og positivt livssyn.

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.Claire Muszalski

Claire Muszalski

Forfatter og ekspert

Claire er registreret diætist fra the Academy of Nutrition and Dietetics og certificeret sundheds- og velvære coach fra the International Consortium for Sundhed og Wellness Coaching. Hun har en BA i biologividenskab og en Master i klinisk ernæring fra universitetet i Pittsburgh.

At tale og skrive om mad og fitness står Claires hjerte nær, da hun elsker at anvende sin viden og erfaring til at hjælpe andre, så de kan nå deres mål omkring sundhed og velvære.

Claire er også certificeret indendørs cyklinginstruktør og elsker det mentale og fysiske boost, som hun opnår ved at løbe og dyrke regelmæssig yoga. Når hun ikke selv holder sig i form, så hepper hun på hjembyens sportshold i Pittsburgh eller kokkererer i køkkenet til hendes familie.

Få mere at vide om Claires erfaring her.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her