Kosttilskud

Hvad er Micellar kasein? | Bør du tage det?

Valleprotein er den mest populære kilde til protein inden for kosttilskud, men for nylig har micellar kasein protein fået mere opmærksomhed. Fitness entusiaster kender til fordelene ved at supplere kosten efter en træning med valleprotein, da valleproteintilskud kan føre til en muskelforøgelse samt mange andre fordele, som er blevet dokumenteret gennem mange år. Dog kan nogle vægtløftere ikke være helt klar over fordelene ved at supplere med kaseinprotein, og derfor benytter de sig ikke af dette sammen med deres valleprotein.

Kasein protein kan være godt for aktive mennesker, der har brug for flere kalorier eller protein i deres kost. Det er specielt godt for dem, der har brug for en langsomt frigivende proteinkilde om natten eller længere træninger om dagen.

I denne artikel vil vi kigge på fordelene ved kaseinprotein sammen med de fordele, det giver.

Micellar Kasein

Hvad er Micellar kasein?

Kasein protein er proteinet, der findes i mælk, og er langsomt absorberende i kroppen. Dette er i modsætning til det mest populære supplement på markedet, valleprotein, som er hurtigt absorberende. Kasein har fået navnet “sengetidsproteinet”, fordi det er mest almindelig brugt inden sengetid for at give kroppen en langsomt frigivende proteinkilde over en længere periode.

Whey vs kasein

Hvis du har været i fitness, så er sandsynligheden for, at du har købt et valleprotein-baseret produkt meget høj. Den hurtige absorberingstid gør det til den perfekte pre-workout snack, da en valleprotein shake lige efter træning næsten øjeblikkeligt hjælper proteinsyntesen samt stimulerer muskelvæksten.

Kasein er ikke særlig populært grundet valle proteinets dominans, når det kommer til proteinpulver. Men der er mange fordele ved at have et langsomt absorberende protein.

Fordelene ved kasein

Kasein lige inden sengetid er et godt supplement, da det kan absorberes gennem hele natten, give musklerne brændstof og bidrage til muskelproteinsyntese over 6-8 timers hvile. Når du sover, indtager du ikke mad eller protein. Dette kan derfor være til gavn for alle, der træner regelmæssigt.

Kaseinproteinforbrug inden sengetid er blevet bevist inden for videnskabelig forskning at resultere i en stigning i muskelproteinsyntesen efter træning. Hvis du er en person, der engagerer dig i lange og anstrengende træningsprogrammer, kan kaseintilskud også være gavnligt for dine muskler og give dem brændstof til dette.

Den langsomt absorberende kasein er perfekt til nattens fordøjelse. For eksempel har en undersøgelse foretaget af Snijders et al. (2015) vist, at vækst i muskelmasse bliver yderligere forøget efter et dagligt indtag på 27,5 g kaseinprotein, drukket inden sengetid. Dette viser, at kaseintilskud yderligere kan øge musklernes adaptive respons på langvarig styrketræning.

Micellar Kasein

Bør du tage kasein?

Hvis du har råd til at tilføje Micellar kaseinprotein til din kost, så er det det værd i forhold til maksimal muskelvækst og gendannelse. Du skal dog stadig supplere med valleprotein efter din træning. Ved hjælp af et produkt som Thewhey, med 25 g protein pr. portion, er en stor post-workout shake en stor hjælp til at opbygge muskler og gendanne dem fra endt træning.

Micellar kasein protein er mere gavnligt inden sengetid. En kombination af valle og kaseintilskud kan føre til en stigning i proteinsyntese og muskelhypertrofi. Jeg tror personligt, at flere mennesker ville supplere med kasein, hvis de var mere vidende om de fordele, det giver.

Micellar kasein anses for at være et protein af høj kvalitet, der øger mager muskelmasse. Mange vægtløftere ønsker at øge deres muskelstørrelse samtidig med, at der opretholdes en lav fedtprocent, og kasein kan hjælpe med at nå dette mål. Et af de vigtigste mål for vægtløftere er at øge deres muskelhypertrofi, og dette er noget, kasein kan forbedre og hjælpe med.

Hvilke produkter anbefaler vi?

Kasein

Vores højkvalitets Micellar kaseinprodukt giver 23g langsomt frigivende protein med en komplet aminosyreprofil. Nyd det mellem måltider eller lige før sengetid med i en shake med mælk.

Mælkeprotein Smooth

Mælkeprotein Smooth består af 78% Micellar kasein i et 4: 1 forhold af kasein til valle. Det betyder, at du får en stor dosis af langsomt absorberende protein sammen med den hurtigt absorberende valle. Dette er et godt tilskud at bruge, hvis du træner sent om aftenen, eller der er lang tid mellem din aftensmad og sengetid.

Kasein er perfekt før sengetid for at give en langsomt frigivende proteinkilde, mens du sover. Hvis dit mål er at øge muskelmassen, så er kasein en god tilføjelse til din daglige kost.

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.Myprotein

Myprotein

Forfatter og ekspert


Gå ikke glip af de nyeste artikler, opskrifter, tilbud og produktnyheder – tilmeld dig til vores nyhedsbrev allerede i dag. Tilmeld dig her