0
Varekurv

Der er ingen varer i din kurv

Kosttilskud

Fedtforbrændere | Hvad er det? Hvordan virker det?

Når det kommer til vægttab, er vi alle på udkig efter en hurtig genvej. Alle ønsker et hurtigt vægttab, og derfor er kosttilskud som fedtforbrændere blevet rigtig populært. Det siges, at dette kosttilskud skulle sætte din forbrænding helt op i vejret, hvilket gør, at du vil tabe noget ekstra fedt på kroppen. Mange på diæt indtager derfor et kosttilskud som dette, da de på den måde kan komme af med en smule ekstra fedt uden at røre en finger.

Fedtforbrændere som kosttilskud

“Fat burners” eller på dansk “fedtforbrændere” er oftest baseret på to typer ingredienser. Du finder både de opkvikkende og de termogene stoffer. De opkvikkende stoffer som findes i forskellige fedtforbrændere, går ind og stimulerer centralnervesystemet, hvilket gør, at kroppen producerer mere adrenalin og noradrenalin. De termogene stoffer går ind og øger kropstemperaturen i hele kroppen. Når kroppen varmes op på den måde, vil den forbrænde mere. Det er helt simpel fysik. Du ved måske, at det kræver energi for at varme noget op. Du varmer en liter vand i en elkedel, hvilket kræver energi i form af strøm. Samme reaktion sker ligeledes inde i menneskekroppen.

Hvordan virker fedtforbrændere?

Fedtforbrændere

Dette kosttilskud gavner dit vægttab på flere forskellige måder. Nogle af dem øger kropstemperaturen, og gør, at din krop forbrænder kalorier af sig selv. Andre giver et energiboost, hvilket gør din hverdag og dine træningspas nemmere. Nogle helt tredje sørger for, at din sult ikke står for døren i tide og utide. Der er dermed rigtig mange fordele ved diverse fedtforbrændere. Man bør dog sætte sig ind i, hvilke fedtforbrændere der har den virkning, man ønsker.

Vægttab på piller

Fedtforbrændere findes i forskellige former. Hvis du mest er til at sluge en pille, bør du anskaffe dig dine fedtforbrændere på pilleform. Hvis du er mere til, at blande det i en smoothie eller proteinshake, så vil pulverform helt klart være det bedste for dig. På markedet er pilleformen den populæreste, og du skal nok lede en smule længere efter pulverformen.

Måden hvorpå du indtager de forskellige fedtforbrændere, er ret forskellig fra produkt til produkt. Nogle fedtforbrændere skal indtages inden et måltid, hvor andre kun skal tages om morgenen på tom mave. Det kan derfor være en god idé, at sætte sig godt ind i hvordan det købte produkt skal indtages samt hvilken dosering, man bør anvende.

Vægttab

Når man går ind og søger på Google vedrørende et vægttab, så vil man få hundrede resultater op omkring en masse slankekure, man bør prøve. Jeg påstår ikke at ingen slankekure virker, men fra naturens side forløber det sig således, at man taber sig når man spiser færre kalorier, end man forbrænder. Den aller sikreste vej til et vægttab er dermed, at spise færre kalorier og dyrke mere sport. Du skal beregne dit ligevægtsindtag – altså hvor mange kalorier du har brug for dagligt i forhold til din vægt, højde og dit fysiske aktivitetsniveau. Du bør dermed trække omkring 200 – 300 kalorier fra dit ligevægtsindtag, hvilket vil resultere i en tyndere og yndigere krop.

Fedtforbrændere er ikke en mirakelkur

Fedtforbrændere kan dog hjælpe dit vægttab endnu mere på vej, da de forbrænder en smule ekstra kalorier, end hvad din krop ellers ville have forbrændt. Man kan derfor virkelig have gavn af et kosttilskud som fedtforbrændere, hvis man er i gang med et vægttab, som kan se uoverskueligt ud at gennemføre.
Man skal dog alligevel passe på, fordi mange mennesker begår den fejl, at benytte sig af fedtforbrændere og samtidig spise alt de har lyst til. Sådan fungerer det desværre ikke. Det er ikke nogen magisk pille, som gør, at du taber dig blot ved at tage den.

Fedtforbrændere til bodybuildere

Fedtforbrændere

Et kosttilskud som dette er ikke blot for folk, som ønsker at tabe sig for dermed at blive tynde. Fedtforbrændere er ligeledes til bodybuildere i deres “cut-periode”. Når man cutter, indtages færre kalorier, end man plejer. Nogle indtager helt ned til 500 kalorier under deres ligevægtsindtag. Hvis det er ved at blive sommer, og man ønsker at sixpacken og blodårerne, står tydeligt frem, skal der virkelig cuttes derud af. Mange bodybuildere benytter sig derfor af fedtforbrændere, da de får kroppen til at forbrænde nogle ekstra kalorier, hvilket er ideelt under cut.

Et skud ekstra energi

Nogle fedtforbrændere har også andre gavnlige egenskaber end blot at sørge for, at man taber sig. Bodybuildere vil under cut oftest skaffe sig nogle fedtforbrændere med et ekstra højt indhold af eksempelvis koffein, da man under cut er i kraftigt kalorieunderskud og dermed kan mangle energi.
Der findes mange forskellige fedtforbrændere. Enten benytter du et af de simple, som eksempelvis kunne være ekstrakt fra en plante, ellers går du endnu mere til den, og anvender et af de allerede “opblandede” produkter med flere forskellige ingredienser i. Du kan selvfølgelig også blande din egen. Nedenfor kan du læse mere om de forskellige fedtforbrændere.

Simple fedtforbrændere

Under denne kategori finder du primært naturligt forekommende stoffer, som eksempelvis findes i planter eller lignende. En fordel ved disse simple fedtforbrændere er, at du helt nøjagtigt ved, hvad der er i dét, du indtager. Dermed er du også bevidst om, hvordan din krop bliver påvirket af fedtforbrænderen. Kosttilskud som disse er ofte et af de mest energigivende kosttilskud du kan tage, og du bør derfor være opmærksom på, hvad din krop egentlig kan klare.

Grøn the ekstrakt

Grøn the ekstrakt

Den første simple fedtforbrænder, som du introduceres til, er dette. Du kender højst sandsynligt grøn te, som blandes med kogende vand for at få en sund og helbredende te. Dette er nu også lavet på pilleform, så man undgår, at skulle drikke 10 kopper grøn te, før det har indvirkning på vægttabet. Grøn te ekstrakt er fremstillet af bladene fra planten Camellia Sinensis. Grøn te har i mange år været brugt til at helbrede hovedpine og andre kropssmerter i lande som for eksempel Kina. Derudover har man fundet ud af, at et kosttilskud som dette ligeledes er en perfekt fedtforbrænder, og påvirker vægttabet i positiv retning.
Du kan købe din grønne te på ekstrakt her.

Koffein

Koffein fedtforbrændere

Et velkendt kosttilskud under vægttab er kosttilskuddet koffein. Du kender med sikkerhed kaffe, som i sig selv har et højt indhold af koffein. Dog har du nu mulighed for, at indtage koffein som kosttilskud, hvilket gør et vægttab meget lettere at komme igennem. Du undgår derfor, at skulle drikke rigtig meget kaffe, da det kan indtages på en hurtigere måde – nemlig på pilleform. Koffein har flere indvirkninger på kroppen, som alle er ideelle, når man ønsker at komme af med lidt ekstra på sidebenene. Et stof som koffein starter lipolyse processen, som gør, at fedtcellerne frigør fedtet, som er lagret inde i fedtcellerne, og sender det ud i blodbanen, hvor de er modtagelige for forbrænding. Hvis du derfor virkelig er ude efter et vægttab, så kan denne simple fedtforbrænder virkelig være til gavn for dig. Disse koffeinpiller kan anbefales.

Opblandede fedtforbrændere

Disse fedtforbrændere er allerede færdiglavede med indhold af flere forskellige stoffer, som producenten selv har blandet sammen. Der findes hundredevis af disse på markedet, og de kan være en jungle at finde rundt i. Nedenfor vil du derfor finde en liste af mest anvendte ingredienser i de færdigblandede fedtforbrændere, som kan give dig en nogenlunde idé om, hvad du bør kigge efter, når du køber din færdigblandede fedtforbrænder.

Koffein

L-carnitin

L-theanin

Cayenne pepper

Ingredienser som disse er de mest anvendte stoffer, du finder i en færdigblandet fedtforbrænder. Fedtforbrændere der indeholder stoffer som disse, er også gode til opnåelse af vægttab. – Hvis du helt nøjagtigt ved, hvad der er i. Mange producenter laver nemlig fedtforbrændere uden overhovedet at informere kunden om indholdet heri. Dette kan kendes på navnet “proprietary blend,” som vil stå på en label, du finder bag på den færdigblandede fedtforbrænder. Her bør man være skeptisk, fordi man netop ikke ved, hvad der i virkeligheden er i denne “proprietary blend.”

Hvem ved, om det rent faktisk er flormelis, de vil have dig til at tage? Hvis du dog stoler på producenten, hvorfra du har købt din fedtforbrænder, så fred være med det, det skal du have lov til. Det er jo ikke nødvendigvis en dårlig ting, at der ikke står de præcise oplysninger med hensyn til ingredienser, men mange prioriterer dog at vide, hvad de får ind i deres krop.

Bland din egen fedtforbrænder

Hvis du vil have lidt mere fut i din fedtforbrænder, men alligevel ikke tør give dig i kast med de færdigblandede, så kan du sagtens blande din egen fedtforbrændende-cocktail ud fra fornuftige ingredienser.

Ingredienserne du skal bruge er (1 portion):

Koffein (200 – 400 mg)

L-Carnitin (2 – 3 g)

Fiskeoile (2 – 3 g)

CLA (3 – 5 g)

Det anbefales at en opskrift som denne indtages cirka 2 gange dagligt. Specielt bør du indtage denne portion inden et træningspas. Du skal nok ikke regne med nogen helt fantastisk smag, det skal hældes bare ned! husk at det vil gavne dig i sidste ende.
Du skal dog være opmærksom på, at indtagelse af denne hjemmelavede fedtforbrænder ikke får dig til at veje ti kilo mindre i morgen. Desværre! Hvis det var så nemt, så havde man ikke behov for de hundredvis af kure, som medierne reklamerer om. Denne fedtforbrænder er altså kun et supplement til den allerede sunde og varierede kost samt din træning.

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.



Vanessa Gantzel

Vanessa Gantzel

Forfatter og ekspert

Vanessa Gantzel er vores skribent og uddannet fitness instruktør v/ Fitness World, hvor hun igennem sin holdundervisning motiverer og får sveden frem på panden hos medlemmerne. Hun har tidligere erfaring med at skrive fra andre medier. Alt indenfor sundhed, livsstil og træning. Dette er ligeledes områder, som Vanessa går op i, da en sund krop og sund indstilling til livet er alfa omega. Vanessa drømmer om at blive personlig træner og massør.