Kosttilskud

Naturlige fedtforbrændere som virker | Bedste fedtbrændende kosttilskud

Mens cardio og vægtløftning helt klart hjælper med fedttab, kan en sund kost og de rigtige naturlige kosttilskud give dit fedttab et lille skub fremad. Der er visse fødevarer, som vi kan inkludere i vores kost, der hjælper på fedtforbrændingen, her er de bedste naturlige fedtforbrændere, og hvordan de virker.

Spring til:

Hvad er naturlige fedtforbrændere?

Naturlige fedtforbrændere er stoffer, der findes i vores mad (eller kosttilskud), som øger nedbrydningen af fedtceller og producerer varme – en proces kaldet termogenese.1

Nogle naturlige fedtforbrændere øger vores stofskifte, og andre påvirker fordøjelsen af mad for at hjælpe os med at føle os mere mætte. Denne artikel vil gennemgå de mest effektive fedtforbrændere for at hjælpe dig med at beslutte, hvilke der kan hjælpe dig med at nå dine mål.

Hvordan hjælper fedtforbrændere på vægttab?

Fedtforbrændere hjælper med vægttab på nogle få forskellige måder. Den ene er ved at forbedre mængden af brunt fedtvæv i kroppen. Din krop indeholder to typer fedtvæv – hvidt fedtvæv og brunt fedtvæv. Det hvide fedtvæv udgør de fleste fedtdepoter i kroppen, som skyldes et overforbrug af kalorier.1 Denne type fedtvæv øger sandsynligheden for at tage på i vægt.

Brunt fedt har den højeste koncentration hos nyfødte børn og har en tendens til at falde, når vi bliver ældre. Det er blandt andet med til at regulere kropstemperaturen.1 Brunt fedt kan betragtes som “aktivt” væv, der øger det samlede energiforbrug (kalorieforbrænding) og fører til dannelse af varme – eller termogenese.

Det betyder, at et højere forhold mellem brunt fedt og hvidt fedt betyder en større kalorieforbrænding og større vægttab; det er her, fedtforbrændende fødevarer og kosttilskud kommer ind i billedet, da de kan hjælpe med at stimulere denne effekt i kroppen.1

Hvis du slipper af med kropsfedt og erstatter det med magert fedt (muskler), vil det øge dit stofskifte på lang sigt og kan være med til at forebygge kroniske sundhedstilstande, der er forbundet med overvægt.

Fordele ved naturlige fedtforbrændende kosttilskud

Brugen af naturlige fedtforbrændende kosttilskud kan hjælpe med at øge resultaterne af din sunde kost og træningsplan. Ud over at øge aktiviteten af fedtvævet i kroppen kan du ved at bruge det rigtige brændstof (mad og kosttilskud) hjælpe din krop med at bevare muskelmassen, mens du stadig taber dig.

Du undrer dig sikkert over, hvad disse naturlige fedtforbrændende tilskud nu er, ikke sandt?

Kaffe fedtforbrændende

Bedste fedtforbrændere der virker

Mens der er et utal af produkter på markedet, der lover at hjælpe dig med at forbrænde fedt, er den følgende liste over fedtforbrændere naturlige produkter, som du kan stole på.

Selvom der ser ud til at være nye produkter, der frigives hver dag, er dette de 4 naturlige fedtforbrændere, der har vist fordele i årevis med masser af forskning til støtte for deres anvendelse og sikkerhed:

Grøn te

Det er en naturlig energi booster og fedtforbrænder, der har været brugt i mange kulturer i århundreder. De fedtforbrændende komponenter i grøn te kaldes ”catechins”, som har vist sig at øge stofskiftet og forbrænde mere energi i begge perioder med træning og hvile.2

Den mest interessante del ved katekiner er, at de hjælper kroppen med at vælge at forbrænde fedt som den primære energikilde.2 Fordi de også kan reducere appetitten og fungere som et stimulerende middel til at øge energien, har katekiner af grøn te en fordel på flere niveauer, når de prøver at forbrænde fedt. Grøn te indeholder også koffein, hvilket giver en dobbelt dosis af fedtforbrændingspotentiale.

Koffein

Det bruges af de fleste mennesker som et middel til at vågne op om morgenen, men koffein har yderligere egenskaber, der kan hjælpe med fedttab og øge stofskiftet. Fedttab kræver både at øge, hvor meget energi vi forbrænder og at reducere, hvor meget energi vi tager ind (fra mad). Koffein spiller en rolle i begge.3

Koffein fungerer som et stimulerende middel, der reducerer vores appetit, samtidig med at det nedbryder og forbrænder fedt.Koffein findes naturligt i mange fødevarer – fra te og kaffe til chokolade. Det er også inkluderet i mange pre-workouts og energidrikke. Alle reagerer forskelligt på koffein, så vær forsigtig med at overvåge, hvor meget du spiser, og hvordan det får dig til at føle.

B-vitaminer

B-vitaminer spiller vigtige roller i kroppen, men vitamin B6 og B12 spiller især en vigtig rolle i stofskiftet. Vitamin B6, også kendt som pyridoxin, findes i mange fødevarekilder, både vegetabilske og animalske, som kikærter, oksekød, tun, laks, kylling, kartofler og bananer.4 B6 bruges til mange metaboliske funktioner som f.eks. nedbrydning og forbrænding af fedt, kulhydrater og protein. Effektiv metabolisme af vores mad til energi er afgørende for en sund kropssammensætning.

Men fordi vigtige B-vitaminer som B12 primært fås fra kød og fisk, kan det være svært for veganere og vegetarer at få tilstrækkelige mængder.5 At supplere din kost med B12 kan hjælpe med at booste dit stofskifte samt dit energiniveau, hvis du ikke får nok fra din kost.

Protein

Du spiser allerede dette makronæringsstof dagligt, og det er meget vigtigt at holde styr på, især når det gælder muskelopbygning og fedttab.

Når du træner regelmæssigt og forsøger at ændre din kropssammensætning, er indtagelse af mere protein, mens du skærer ned på de samlede kalorier, den bedste måde at målrette dit lagrede kropsfedt til forbrænding. Indtagelse af ekstra protein hjælper din krop med at bevare og opbygge mager kropsmasse (muskler) og aktivere lagret fedt til brændstof.6

Skal jeg tage naturlige fedtforbrændere?

Naturlige fedtforbrændere omfatter grøn te, koffein, B-kompleks vitaminer og protein. Disse kan hjælpe dig med at forbrænde fedt gennem øget energiforbrug, forbedret energiniveau og stofskifte eller ved at tilskynde din krop til at forbrænde fedt som brændstof.

Selv om der ikke er nogen kendte alvorlige sundhedsmæssige konsekvenser af et normalt forbrug af disse naturlige fedtforbrændingsmidler, bør man være forsigtig med koffeinindtag på grund af de mange forskellige uanede kilder (light sodavand, chokolade osv.).

Overdrevent forbrug kan påvirke hjerte-kar-funktionen og søvnen,7 og det anbefales ikke at overstige 400 mg om dagen og 200 mg for gravide kvinder.8 Som med ethvert kosttilskud bør du være opmærksom på den mængde, du tager, men vores liste over de bedste naturlige fedtforbrændere kan alle hjælpe dig med at nå dine vægttabsmål.

Kort fortalt

Mens der er hundreder af produkter, du kan købe for at hjælpe med at forbrænde fedt, er naturlige produkter som grøn te, koffein, vitamin B12 og B6 og protein nemme at indarbejde i din daglige rutine.

De har alle vist sig gennem forskning at være effektive til at øge fedt termogenesen. Ved at kombinere disse kraftfulde naturlige kosttilskud. med en sund kost og en konsekvent træningsplan, kan du hjælpe dig selv med at forbrænde fedt og opfylde dine kropsammensætningsmål.

FAQ

Er protein en naturlig fedtforbrænder?

Protein kan hjælpe dig med at forbrænde fedt. Hvis du indtager mere protein, kan din krop bevare og opbygge mere lean muskler og aktivere lagret fedt som brændstof.

Hvad er naturlige fedtforbrændere?

Naturlige fedtforbrændere er stoffer i kroppen, som øger nedbrydningen af fedtceller og producerer varme.

Hvordan hjælper naturlige fedtforbrændere med vægttab?

Naturlige fedtforbrændere kan hjælpe med at forbedre forholdet mellem brunt fedtvæv og hvidt fedtvæv. Brunt fedtvæv er et aktivt væv, som øger det samlede energiforbrug, mens hvidt fedtvæv udgør det meste af fedtvævet i vores krop og er forbundet med vægtøgning.

Hvilke naturlige fedtforbrændingsmidler findes der?

Naturlige fedtforbrændingsmidler omfatter grøn te, koffein, B6-vitamin, B12-vitamin og protein.

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.


  1. Cypess, A. M., Lehman, S., Williams, G., Tal, I., Rodman, D., Goldfine, A. B., … & Kolodny, G. M. (2009). Identification and importance of brown adipose tissue in adult humans. New England Journal of Medicine, 360(15), 1509-1517.
  2. Tokimitsu, I., & Meguro, S. (2017). 15 Anti-obesity Effects of Green Tea Catechins. Health Benefits of Green Tea: An Evidence-based Approach, 134.
  3. Harpaz, E., Tamir, S., Weinstein, A., & Weinstein, Y. (2017). The effect of caffeine on energy balance. Journal of basic and clinical physiology and pharmacology28(1), 1-10.
  4. Office of Dietary Supplements. (2016, February 17). National Institutes of Health Office of Dietary Supplements – Vitamin B6. Retrieved from https://ods.od.nih.gov/factsheets/VitaminB6-Consumer/
  5. Office of Dietary Supplements. (2018, November 29). National Institutes of Health Office of Dietary Supplements – Vitamin B6. Retrieved from https://ods.od.nih.gov/factsheets/VitaminB12-HealthProfessional/
  6. Dong, J. Y., Zhang, Z. L., Wang, P. Y., & Qin, L. Q. (2013). Effects of high-protein diets on body weight, glycaemic control, blood lipids and blood pressure in type 2 diabetes: meta-analysis of randomised controlled trials. British Journal of Nutrition110(5), 781-789.


Claire Muszalski

Claire Muszalski

Forfatter og ekspert

Claire er registreret diætist fra the Academy of Nutrition and Dietetics og certificeret sundheds- og velvære coach fra the International Consortium for Sundhed og Wellness Coaching. Hun har en BA i biologividenskab og en Master i klinisk ernæring fra universitetet i Pittsburgh.

At tale og skrive om mad og fitness står Claires hjerte nær, da hun elsker at anvende sin viden og erfaring til at hjælpe andre, så de kan nå deres mål omkring sundhed og velvære.

Claire er også certificeret indendørs cyklinginstruktør og elsker det mentale og fysiske boost, som hun opnår ved at løbe og dyrke regelmæssig yoga. Når hun ikke selv holder sig i form, så hepper hun på hjembyens sportshold i Pittsburgh eller kokkererer i køkkenet til hendes familie.

Få mere at vide om Claires erfaring her.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her