Kosttilskud

Sådan bliver dine vitamintilskud fremstillet | In the lab

De kære vitaminer. Det er nogle gange en udfordring at få dem alle ind i kosten. En travl livsstil kan forstyrre selv den mest engagerede meal prepper. Det er her, kosttilskud kommer ind i billedet. Praktiske små doser af godhed, der supplerer din kost, når du har brug for dem.

Men jeg er ikke her for at tale om kraften i kosttilskud. Det vil jeg overlade til vores ernæringsekspert Katie Brown. Jeg er her for at give dig et indblik i, hvordan vi fremstiller vores vitaminer.

I denne episode af In The Lab vendte Myprotein Product Developer Paul Smith-Johnson tilbage til gulvet i vores britiske fabrik for endnu en rundvisning bag kulisserne, denne gang med et kig på vitamin produktionslinjen. Her er, hvad han fandt…

Hvad er vitaminer?

Paul forklarer bedst…

“Vitaminer er organiske forbindelser, der er nødvendige i små mængder i den menneskelige kost for at opretholde liv og sundhed. Manglen på visse vitaminer kan forårsage sygdom, dårlig vækst og en række sundhedsproblemer. 13 vitaminer er blevet identificeret som nødvendige for menneskers sundhed.”

Hvordan vitaminer fremstilles

Opskrift

På samme måde som whey protein fremstilles, starter processen med at fremstille vitaminer med en arbejdsordre, som er et ark, der informerer linjeoperatøren om præcis, hvilke ingredienser de har brug for. Paul sammenligner det med en opskrift.

Vægtrum

Når ingredienserne er plukket fra lageret, bliver de bragt til vejerummet. Her – du gættede det – vejes hver enkelt ingrediens for at sikre, at arbejdsordren kan gennemføres.

Hvert land har sine egne regler for den mængde vitaminer og mineraler, der er tilladt i kosttilskud, så vi skal sikre, at vores produkter er i overensstemmelse med reglerne i så mange lande som muligt.

Blanding

Når alle råvarerne er blevet vejet og kontrolleret, bringes de til blandingsstationen, også kendt som rip ‘n’ tip. Her tipper linjeoperatøren råvarerne ned i IBC’en og skubber dem gennem en fin sigte, så de er klar til at blive blandet.

Hver blanding har et loft på 100 kg for at sikre, at operatørerne kan måle nøjagtigt, hvor meget de har brug for.

Pillepresseren

Når råvarerne er blevet blandet grundigt i IBC’en, går de til pillepresseren for at blive presset til kompakte tabletter, der giver den helt rigtige dosis af vitaminer og mineraler.

Pillepresseren scanner også hver eneste pille, der passerer igennem, for at sikre, at der ikke er nogen forurening i partiet.

Når alle pillerne har passeret igennem, er de klar til at gå videre til emballagelinjen. 

Emballeringstid

Flasker, kapsler og etiketter lægges på linjen, klar til at blive fyldt.

Pillerne tippes manuelt i pillehop og lægges på den vibrerende plade, så pillerne nemt kan overføres til flaskerne.

Når flaskerne er fyldt, passerer de gennem lukkemaskinen, som automatisk lukker hver enkelt flaske.

Derefter går de til en anden hurtig maskine, hvor batchnummer, produktionsdato og bedst før-dato trykkes på hætten.

Det sidste stop på linjen er etiketmaskinen. Der sættes hurtigt en etiket på hver krukke, og hver krukke røntgenfotograferes en sidste gang for at kontrollere, om den er forurenet.

Og lige pludselig har vi lavet et match af vitamintilskud, der er klar til at komme ud til din dør.

Kort fortalt

Forhåbentlig har Paul givet dig lidt mere indsigt i præcis, hvordan dine vitamintilskud bliver fremstillet, så næste gang du får en ordre, ved du, hvor de kommer fra!

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.Monica Green

Monica Green

Forfatter og ekspert

Oprindeligt fra det sydlige London dimitterede Monica fra University of Leeds med en grad i filosofi. Efter at have opdaget en kærlighed til at træne, mens hun studerede, blev Monica tiltrukket af vægttræning, som hjalp hende enormt meget gennem stressende tider som studerende. Fra at skrive for en populært studenterside udviklede Monica sine færdigheder som forfatter og skrev regelmæssigt populære bidder. Hun er begejstret for at kunne kombinere sin kærlighed til skrivning med sin passion for træning. I sin fritid elsker Monica at lave mad, prøve nye restauranter med venner og udforske nye vandrestier.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her