Ernæring

Spis som KSI | 5 minutter med KSI’s personlige kok

Vi tror stærkt på, at det kræver det rette brændstof at opnå sine ambitioner. Derfor ønsker vi at grave lidt dybere ind i ernæringen hos en Youtube superstar som KSI.

Selvom han først lavede sit navn gennem videospil, gjorde den 25-årige britiske vlogger en spektakulær transformation til bokse-verdenen med en duel mod Joe Weller og for nylig den meget kontroversielle Logan Paul.

Dette skifte skete ikke natten over. Ikke alene begyndte KSI på et grundigt træningsprogram for at blive forberedt og veltrænet til at komme ind i ringen, han måtte også justere sin kost for at matche de krav, som han stillede til sin krop.

Vi fangede op med sin personlige kok, Sarah Saunders, for at få et eksklusivt indblik i, hvad dette medførte og hvordan hun holder ham på vej til fremskridt.

KSI

Hvem er Sarah Saunders?

Jeg er Sarah, jeg har været i hospitalsbranchen i mere end 30 år, og jeg er i øjeblikket KSIs personlige kok og ernærings coach.

Mad er mit liv. Mad er ikke bare brændstof … Det er, hvad du er!

Jeg er også en kvalificeret homøopat, og årene med fysiologi og anatomi i min træning har gjort det muligt for mig at bruge min interesse for god mad og ernæring og gøre det til en virkelighed at hjælpe folk med at være sunde.

Jeg er også en mor (ja, min nuværende chef er den samme alder som min søn – forestil dig lige det!), Og så ved jeg lidt om at give mad til unge mennesker. Jeg elsker det faktum, at mine børn altid har fået en ordentlig morgenmad hver dag før de går i skole. Jeg synes det er meget vigtigt, at alle børn får en god ernæring.

Nu får jeg den samme tilfredshed ved at arbejde med KSI for at opnå den optimale ernæringsmæssige sundhed uanset hans mål. KSI er så motiveret og han har arbejdet hårdt for at opnå de fysiske resultater henover det seneste år.  

Hvordan og hvornår blev du KSI’s personlige kok?

Jeg har kendt KSI i 9 måneder nu. Efter et par dage i en prøveperiode, der vidste jeg, at jeg ville elske dette job. Hvem ville ikke det?!

Opgaven med at få ham forberedt på sin kamp debut var temmelig fantastisk, og vi havde ikke meget tid bag os for at nå de mål, der blev sat, men jeg elsker en udfordring!

Jeg startede med at lave nogle dramatiske ændringer i køkkenets opbygning, rydde op i skabene af alt, hvad jeg betragtede som “giftig” for hans nye kost, Jeg på indkøb og begyndte at lave mad. Det var så enkelt, som det lyder.

Tilbereder du alle hans måltider?

Jeg tilbereder alle KSI’s måltider, når han er hjemme, og når han er væk, råder jeg ham til, hvad han skal spise. Han har meget andet at gøre og tænke på!

Da vi boede i Manchester forud for kampen, arbejdede jeg sammen med hovedkokken og teamet på hotellet for at kunne give bestemte måltider til KSI.

KSI kostplan

Tager du kalorier eller makroer i betragtning, når du laver hans måltider?

Jeg tager højde for hans makroer og kalorier i alle måltider. Det er enkelt. Uden de rigtige kalorier og balance mellem fødevaregrupper kan en atlet ikke udføre deres bedste.

Jeg tjekker ind med hans personlige træner, Dida, og bokseklub, Viddal, og udarbejder en menuplan. Det er vigtigt, at vi arbejder sammen om dette, da forskellige træningsmål kræver en anden ernæringsmæssig støtte.
Afhængigt af om KSI skulle bulke eller cutte, ændrede menuerne og måltidsplanerne sig herefter.

Hvis han for eksempel har en cardio-session eller en lang boksession, skal han have en måltidsplan, der giver en vedvarende energi over en periode, så jeg tager højde for dette med ingredienserne og portionsstørrelserne.

Da han skulle tage på i vægt, var det en kamp for ham at spise en stor bunke mad, så det fungerede bedre at lave mindre portioner og spise oftere.

Jeg er en stor fan af lavt GI (glykæmisk indeks) fødevarer og har integreret disse i KSI’s kost, samtidig med at eliminere ALLE raffinerede sukkerarter. Jeg tror også, at fibre er virkelig vigtigt, da det holder vores fordøjelsessystem sundt, hvilket øger god ernæring fra de andre fødevarer, vi spiser.

Jeg har bestemt øget mængden af friske grønne grøntsager i hans kost, hvilket har gjort en stor forskel. Han kan endda lide spinat nu!

Hvad med de dage, hvor han laver videoindhold?

Det er klart, at lange timers spil og videoindhold stadig kræver brændstof! Sunde snacks som min hemmelige opskrift protein flapjack, friske dadler, en mager kylling wrap og masser af vand bør få ham gennem en session.

Hvordan ændrede hans kost, da han forberedte sig på kampen?

Den første måned af KSI’s pre-fight kost var lige på og hårdt. Vi gik direkte ind i en ny regime med sund mad. Absolut ingen plads til “hvis”, “men” eller “jeg kan ikke lide”.

Vi havde et klart mål. At slå Joe Weller, og der var enhver motivation til at opnå det. Det samme skete med Logan Paul kampen. Vi havde 100% et klart mål.

Det er super vigtigt, at du har brug for et stabil forpligtelse til dit mål, når det bliver hårdt i træningen. KSI holdt sig fast til planen og gjorde alt, hvad jeg bad ham om at gøre.

Jeg siger ikke, at han altid har nydt det, og jeg siger ikke, at vi ikke vil ændre nogle ideer og prøve nye ting, men så langt så godt.
Da han startede, hadede han nogle ting, men han bed det i sig,, og belønningen for os begge var der.

Det er et privilegium at være en del af holdet, og jeg tager det som et massivt kompliment, når KSI kan lide noget, som jeg har lavet. Vi har tillid. Jeg tror på, at man er nødt til at have tillid for at få ting til at fungere.

Hvor meget input har KSI til, hvad du laver for ham?

Nu hvor vi har arbejdet sammen i et stykke tid, spørger KSI lejlighedsvis om visse fødevarer, han kan lide, men vi har samtaler om, hvor sund noget mad er … Som kyllingevinger (så meget fedt!) og jeg er ret streng i med nogle fødevarer, som jeg aldrig ville give ham.

Selvfølgelig undgår jeg madlavning af de ting, han er allergisk overfor og et par ting, som jeg ved, at han virkelig ikke kan fordrage. Jeg er jo ikke ond!

KSI kostplan

Kæmper du med at holde ham på rette spor, især nu hvor han er så berømt?

KSI havde brug for ordentlig hvile og genopretning efter begge kampe, og det var godt, at han tog et par uger at komme sig. Men at have en daglig rutine med god sund kost hjælper med at holde dig på rette spor,, og vi er stadig godt på vej.

At være berømt betyder, at han har mange daglige krav. Alt fra at skabe content, at arbejde med Sidemen, skrive musik, træning i fitness osv., Så hans personlige kok skal ligeledes være på stepperne hele tiden.

Jeg skal sørge for, at jeg holder mig ajour med hans planer og Sidemen-aktiviteterne for at sikre, at han har tid til at spise ordentligt imellem alt, hvad han laver.

Er han nogensinde påvirket af venner / familie ved måltiderne?

Der er ikke meget tid til social spisning, men det er sjovt, når lejlighedsvis alle Sidemen er i køkkenet. Jeg forsøger at lave noget ekstra lækkert (og stadig sundt) på disse dage.

Faktisk har ‘Get Fit, Eat Healthy’ ideen fanget interessen hos alle Sidemen. Det er fantastisk at se de transformationer, der forekommer! Jeg er altid glad for at tilbyde råd eller opskrifter. Jeg elsker at se deres fremskridt.

Hvis han spiser ud, har han nogen vejledning i, hvad man skal vælge fra menuen?

At spise ude er en udfordring. For eksempel skal du kende de grundlæggende kalorieværdier af forskellige fødevarer.

Heldigvis er der apps til at hjælpe med det, så KSI kan også klare det selv. Hvis han er væk i et par dage, får jeg en ide om hans tidsplan, foreslår en daglig madplan og får ham til at tage et billede af menuen, hvor han er, så jeg kan rådgive.

Jeg kan endda få en hurtig chat med kokken om portionsstørrelse osv.  Så han ved, hvor mange steaks / fisk, som han kan bestille!

Har du nogensinde taget ham i at snige sig udenom sine sunde faste måltider? Hvad gør du, hvis han gør det?

Jeg har rent faktisk ikke brug for at give KSI dårlig samvittighed (ikke så ofte i hvert fald…). Han ved godt selv, hvor godt han føler, når han spiser godt.

Jeg skal dog minde ham om at drikke vand. Ingen jeg kender drikker nok vand, og det er simpelthen så vigtigt at have fyldt væskedepoterne op.

Jeg gør ikke det store nummer ud af, hvis han har et cheat måltid uden om sin plan. Jeg vil sige, at hans favorit er kinesisk takeaway, men han ved også godt, at han ikke skal forveksle min venlighed for svaghed. Jeg vil tolerere det til en vis grænse og derefter komme direkte tilbage til ham med en bunke af kål!

I sidste ende er det kun dig selv, som du kan snyde!

KSI

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.Myprotein

Myprotein

Forfatter og ekspert


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her