0
Varekurv

Der er ingen varer i din kurv

Kosttilskud

Chlorella | Kender du den gyldne grønne superfood alge?

Leder du efter et kosttilskud, som er 100 procent naturligt, booster din energi, hjælper dig med at gå ned i vægt samt afgifter din krop for tungmetaller? Så er chlorella det kosttilskud og den superfood, som du står og mangler. I det sidste årti er kosttilskudet chlorella blevet mere og mere populært. Denne lille grønne pille betegnes som en ‘superfood’ og er derfor en fødevare. Grundet dets pille- eller pulverform bliver det blot kaldt for kosttilskud de fleste steder. Chlorella har positive effekter på kroppen for rigtig mange mennesker, men er stadig ret undervurderet på det danske marked af kosttilskud. Ikke nok med at det styrker immunforsvaret, så er chlorella ligeledes en helende alge. Den heler sår, skader og noget som mavesår heler langt hurtigere, når man dagligt indtager et kosttilskud som dette. Flere og flere inden for fitnessverdenen er begyndt at inddrage chlorella som fast inventar i deres kost og diæter.

Hvad består Chlorella af?

Grønalge

Nogle steder vil man se, at chlorella også bliver kaldt ‘grøn chlorella’. Det er det nemlig også – en lille grøn alge, som stammer fra ferskvand. Chlorella indeholder store mængder af klorofyl, som er et meget vigtigt ernæringsmæssigt stof. Faktisk indeholder denne grønne alge meget mere klorofyl end nogen som helst andre fødevarer. Derudover er algen meget rig på næringsstoffet protein og andre essentielle næringsmidler. Chlorella indeholder helt op til 45 procent protein, 5 procent fibre og 10 procent mineraler og vitaminer. Dette kosttilskud er meget populært på det japanske marked, men begynder lige så stille at komme til de vestlige lande.

Chlorella indeholder helt præcist:

 • Protein
 • Vitamin A
 • Vitamin B2
 • Vitamin B3
 • C vitamin
 • Jern
 • Magnesium
 • Zink
 • Kalium
 • Calcium
 • Selen

Hvorfor indtage Chlorella?

Hvis man indtager chlorella på daglig basis, så har dette skønne kosttilskud flere fordele, som virkelig kan gavne dig og din krop. Det er en encellet alge, som lever i ferskvand, den kaldes ligeledes for en mikroalge. Grundet chlorellas høje indhold af alle mulige forskellige gavnlige næringsstoffer, er algen et super kosttilskud, som man ikke bør undvære. Som sagt indeholder denne alge et rigtig højt indhold af protein, som er en vigtig byggesten for menneskekroppen. Men ud over dette indeholder grøn chlorella også store mængder af proteinet lysin, som er en aminosyre, der er vigtig for os.

Chlorella


4 gode grunde


1. Afgiftning

Chlorella er særligt kendt for at være afgiftende. Det vil sige, at kontinuerlig indtagelse af chlorella vil på længere sigt afgifte kroppen for “unaturlige” stoffer, som egentlig ikke hører til i kroppen på os. Måske kender du tungmetallet kviksølv, som er ekstremt giftigt for kroppen. Hvis du eksempelvis har metalfyldninger i tænderne, spiser færdiglavet frostmad eller regelmæssigt spiser fisk, så har du højst sandsynligt skjulte tungmetaller i kroppen.  Både kviksølv og andre tungmetaller er chlorella med til at lade kroppen udskille. Man siger derfor, at chlorella har en naturlig udrensende detox effekt, hvor du undgår at have toksiner (giftstoffer) ophobet i kroppen.

2. Afgiftning ved stråle- og kemoterapibehandling

Strålebehandling og kemoterapi er de mest anvendte former for kræftbehandling i dag. Enhver som har været igennem sådan en behandling, ved hvor meget det tærer på kroppen. Chlorellas høje niveauer af klorofyl har vist sig, at beskytte kroppen i mod ultraviolette strålingsbehandlinger samtidig med, at de fjerner radioaktive partikler i kroppen.
Derudover har chlorella vist sig, at kunne stimulere produktionen af interferon, som er en af kroppens naturlige forsvarsmekanismer over for kræft. Man anbefaler at kræftpatienter indtager helt op til 30 gram chlorella pr. dag. Dette lyder umiddelbart som meget, da man tænker på denne alge som værende et kosttilskud men tænk ligeledes på det, som det var en fødevare.

3. Styrker immunforsvaret

Studier har vist, at allerede efter 8 ugers indtagelse af chlorella, vil immunforsvaret være langt mere styrket end inden indtagelse. Den lange række af vitaminer og mineraler som chlorella indeholder, er altså en genial kombination, når man vil styrke sit immunforsvar. Dette gælder ligeledes mange andre vitaminer og kosttilskud. Personligt har jeg erfaret, at jeg ikke har haft en eneste sygedag på snart et helt år, hvor jeg har indtaget chlorella på daglig basis. Normalt får de fleste en omgang influenza i vinterperioden, men der har overraskende nok ingen sygdom været. Jeg anbefaler derfor chlorella til min omgangskreds.

4. Hjælper dit vægttab

Det kan til tider være meget svært at gå ned i vægt. Nogle mennesker kæmper i flere år om at tabe de kilo, som ikke hører til på deres krop. Studier har vist, at indtagelsen af chlorella er med til, at hjælpe dit vægttab på vej. Det algen gør, er at reducere mængden af kropsfedt, reducere kolesteroltallet samt reducere blodsukkerniveauet. Chlorella regulerer samtidig den hormonelle balance, stimulerer stofskiftet og giver mere energi. Man skal altså ikke kun indtage chlorella, imens man er i gang med et vægttab. Dette er noget, man skal inkludere i sin daglige kost og diverse kosttilskud. Chlorella bør ikke benyttes som en hurtig kur, men er noget, man bør bruge fremadrettet.

Hvordan tages Chlorella?

Superfood

Først og fremmest er det jo meget individuelt, hvornår og hvor meget chlorella man skal indtage hver dag. Alle er forskellige, og der er derfor kun en guideline, som man kan holde sig til.

Grundreglen siger, at man bør indtage:

 • 2 – 5 gram dagligt – hvis det bruges som kosttilskud
 • 5 – 30 gram dagligt – hvis det bruges som terapeutisk dosis

Hvis man går og ønsker en udrensning af kroppen, så kan man netop tage en kur, hvor man indtager ekstra meget chlorella for en periode. Kuren for afgiftning af tungmetaller lyder på:

 • 10 gram dagligt i minimum 14 dage og op til 4 måneder

Når man starter helt fra bunden, og aldrig har taget chlorella før, så bør man trappe langsomt op i milligram. På den måde sørger man for, at reaktionerne kommer gradvist og pludselig ikke bliver for ubehagelige. Ikke at chlorella har særlige bivirkninger, men da de har tydelig virkning på fordøjelsen, så bør man tage det gradvist. – Hvis man skulle opleve nogle bivirkninger, hvilket er sjældent, så oplever man kvalme eller diarré. Dette gælder først ved meget høje doser, og kan afhjælpes ved at trappe ned i dosering.

I forhold til hvornår man skal indtage kosttilskuddet på dagen, så bør man indtage ⅓ 30 minutter før morgenmaden, ⅓ 30 minutter før frokosten og den sidste ⅓ 30 minutter før aftensmaden. På den måde får man virkelig en god effekt, da algen får lov til at gå ned til fordøjelsessystemet og “hjælpe til”, før maden kommer samme vej. Nogle mennesker vælger at indtage hele doseringen en gang dagligt til aftensmaden. Dette gør jeg blandt andet selv, da jeg ikke har tid til at tænke over en masse doseringer af chlorella hele dagen igennem. Så det er bestemt op til én selv. Umiddelbart tænker jeg, at det vigtigste er, at det bliver indtaget.
Noget man bør være opmærksom på ved køb af chlorella er, at hvis man ønsker pilleform, så findes pillerne i forskellige mængder af milligram. Hvis man er mest til at sluge de helt små piller, så skal man vælge 200 mg. Hvis man derimod godt kan klare de lidt større, så vælg 400 mg. Man skal dog huske på, at 200 mg er væsentligt mindre end 400 mg, og man skal derfor indtage rigtig mange piller. Nogle mennesker køber chlorella på pulverform, hvilket jo også er helt optimalt, hvis man har det nemmest med pulver.

Husk at chlorella er en alge, og dermed ikke smager synderligt godt. Hvis det skal være helt rigtigt, så smager det af noget, som kunne minde om græs.

Er Chlorella det bedste kosttilskud?

Superfood

Hvorfor bør man anvende chlorella frem for så mange andre kosttilskud? Er dette det typiske vidunder tilskud, som man bare må benytte sig af? Virker det overhovedet, eller er det blot endnu et fup produkt? Når det gælder kosttilskud, så har rigtig mange mennesker fordomme omkring den slags. Nogle mener at en sund og varieret kost er nok for, at opretholde en sund krop. Dette er nødvendigvis heller ikke helt forkert, fordi kosten er den vigtigste faktor, når vi snakker om sunde kroppe. Dog støtter kosttilskud en ellers sund kost. Hvis man ikke lige får indtaget alle vitaminerne gennem kosten hver eneste dag, så hjælper det altså at inddrage en lille pille af forskellige slags ind i mellem. Chlorella har efterhånden været en del under forskning, så man ved, hvilke fordele og egenskaber et kosttilskud som dette har. Dog bør man anse chlorella som værende en fødevare og ikke helt et kosttilskud, som ellers er beskrevet de fleste steder på nettet. Denne alge betegnes som en superfood, da der findes uendelige af gode og sunde ting for din krop. Hvis du derfor generelt er skeptisk med kosttilskud, men alligevel har fundet interessen i at gå på jagt i junglen af kosttilskud, så bør du uden tvivl først og fremmest prøve den grønne alge Chlorella.

Læs mere her om sommerens superfood bær.

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.

Ingen post tagsVanessa Gantzel

Vanessa Gantzel

Forfatter og ekspert

Vanessa Gantzel er vores skribent og uddannet fitness instruktør v/ Fitness World, hvor hun igennem sin holdundervisning motiverer og får sveden frem på panden hos medlemmerne. Hun har tidligere erfaring med at skrive fra andre medier. Alt indenfor sundhed, livsstil og træning. Dette er ligeledes områder, som Vanessa går op i, da en sund krop og sund indstilling til livet er alfa omega. Vanessa drømmer om at blive personlig træner og massør.