Livsstil

Træn din hjerne | En guide til mental velvære

Hvis du træner, er du måske allerede på vej til at føle dig lidt bedre tilpas. Du har fået en fysisk velvære. Din hjerne drager fordel af det såvel som din krop: øget opmærksomhed, forbedret søvn og bedre humør. Så hvis du stadig træner hjemmefra, har du det formentlig ret godt.

Udover træning bør der dog være andre måder at træne din hjerne på. Selvom det er et organ, fungerer det som en muskel. Det har også brug for træning. Dele kan endda ændre sig eller vokse, når de bruges. Dine vaner skaber sin form og de stier, den går ad ned dag ud og dag ind, og uanset hvor hårdt du træner den, er der ingen DOMS den næste dag.

Så her er to måder at træne din hjerne for at få mental velvære. For på samme måde som vi ønsker, at vores kroppe er tonede og muskuløse, ønsker vi, at vores hjerner er modstandsdygtige og har det godt.

Meditation

Meditation

Mange mennesker synes måske, at meditation er prætentiøs eller føler sig skeptisk over for dens fordele – og det er normalt. Det kan tage lang tid at få det “rigtigt”, men det er virkelig ikke meget mere end dette: vejrtrækning, stop op og koncentration. Sidde der alene, uden noget i hovedet i ti minutter.

Og det er svært.

Det er det tætteste du kommer på squats eller dødløft for dit hoved. Det er som en full body-workout, men kun for din hjerne. Det sætter din hjerne under mental belastning, fordi aben i dit hoved bare vil danse. Du rykker på dig. Du vil anstrenge dig for at sidde stille. Du stopper måske – og det er okay, fordi en del af processen er at lære at være okay med det.

Du vil dog mærke fordelen. Øget humør, følelsen af tilfredshed og bare følelsen af at være afslappet. Altså en gennemgående mental velvære.

Så lær mere om meditation og gør det dagligt, 3 gange om ugen, en gang om ugen, selv på forskellige frekvenser eller forskellige intensiteter – det er som omprogrammering af din hjerne.

Det afhænger af, hvad du værdsætter, og hvad der fungerer for dig, men det vigtigste er at være konsekvent, så giv det et skud.

Skriv dine tanker ned

Før dagbog mental velvære

Dette er muligvis den mest enkle, men kraftfulde ting, du kan gøre. Udfør dagligt eller endda et par gange om dagen kan det hjælpe med at træne dig til at tænke anderledes for evigt.

Dine tanker kan få dig til at føle dig dårlig tilpas. ‘Dette stinker, jeg er svag, hvorfor er alt dårligt.’

Det behøver ikke være sådan. Dr. David Burns, forfatter af Feeling Good Handbook, udtrykker det enkelt. Du kan ændre dine tanker, og tanker skaber dine stemninger, så fra det kan ændring af tanker ændre den måde, du føler.

Han siger, at mange af vores tanker er forvrængning og ikke baseret på virkeligheden. Vi prøver at læse andres sind og fylde vores egne med ting, der ikke er sandt.

Så hvad kan du gøre?

Skriv det ned. Kald det for, hvad det er: en tanke-forvrængning. Og skriv derefter et rimeligt svar, som både er sandt og imod den negative tanke.

Over tid, efter at du har skrevet det ned, vil din hjerne begynde at gøre dette selv. Du har trænet din hjerne til at føle sig bedre tilpas.

Det føles bestemt underligt at skrive ned, hvad du troede i løbet af dagen. Men igen, tænk på det som at træne. Dette er en lille bevist ting, som ligesom en træning vil træne din hjerne til at føle sig godt tilpas. Det virker.

Kort fortalt

Begge disse er effektive øvelser til mental velvære, der passer ind i en sund rutine for at forblive positiv og motiveret. Det kan være let at køre dig selv ned, men husk: du kan træne dig selv til at føle dig ovenpå igen på samme måde som du kan træne din krop. Så kom i gang med at dødløfte din hjerne for mental velvære.

Forstå dit immunsystem | Sådan understøtter du dit immunsystem mest effektivt

Ernæring

Forstå dit immunsystem | Sådan understøtter du dit immunsystem mest effektivt

2020-04-09 13:51:36Skrevet af Evangeline Howarth

5 Fordele ved at træne hjemme | Lad os se alt det positive!

Træning

5 Fordele ved at træne hjemme | Lad os se alt det positive!

Lad os tage den positive hat på.

2020-04-08 13:45:11Skrevet af Evangeline HowarthEvangeline Howarth

Evangeline Howarth

Forfatter og ekspert

Evangeline har deltaget i konkurrencepræget sportsgrene siden en ung alder. Som en kvalificeret RYA Dinghy Instructor forstår hun vigtigheden i en god ernæring som det rette brændstof til ekstrem- og udholdenhedssport, især på grund af hendes erfaring i Team GBR Squads samt lede og coache hendes universitets første hold.

I sin fritid elsker Evangeline at løbe - især maraton. I weekenderne finder du hende i gang med vandsport eller at vandre i bakker. Hendes yndlings aftener bliver brugt på en HIIT-session eller squats i træningscentret, inden hun forkæler sig selv med smagfuld og krydret mad og masser af grøntsager - yum!

Få mere at vide om Evies erfaring her.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her