Træning

Bevar træningsmotivationen | Få mest ud af din træning under studietiden

Træningsmotivationen, inden du starter på universitet, mangler bestemt ikke. Det er sommer, du vil gerne se godt ud, når du skal møde dine nye studiekammerater, og det kan endda være, at du har planlagt en ferie sydpå inden semestret begynder.
Når skolen starter, kan det derimod være svært at bevare de gode intentioner om at holde sig i form, og træningsmotivationen forsvinder langsomt. Her får du vores bedste tips til, hvordan du kan holde træningsmotivationen, når den travle hverdag sætter ind.

Gør træning til en del af dine opgaver

Når deadlines lurer lige rundt om hjørnet, kan en omgang træning virke som spild af kostbar tid. Men træning kan faktisk gøre dig bedre mentalt indstillet, så du får mere kvalitetsarbejde fra hånden, når du sætter dig med din opgave. Lav en løs plan over dit projekt, og tag så ned i træningscentret eller løb en tur. Du kan tænke over dine ideer, mens træningen sørger for, at blodgennemstrømningen til hjernen øges.

Studie og træning

Bonus tip: Maksimer din træning ved at udskifte din træningsmusik med relevante podcasts, som omhandler netop dit valgte opgavetema.

Planlæg og organiser din træning

Uanset hvordan din normale træningsrutine ser ud så sørg for at gøre grundarbejdet for, at den kan fortsætte under din studietid. Om det så er at blive medlem hos det nærmeste fitnesscenter, eller at finde en god løberute. Jo før du får styr på dette, jo nemmere vil det blive at vedholde din træningsrutine.
Har du en lidt anderledes træningsrutine, kan du stadig organisere dig, så det kan lade sig gøre. Køb eller pak dit træningsudstyr ud og lav en plan for at prøve de faciliteter, du har til rådighed.

Få nye venner, der også kan lide at træne

At få venner der træner i samme stil som dig selv, er en rigtig god måde at blive motiveret på. Naturligvis bør du ikke ligefrem undgå folk, der ikke er ejer af et par træningssko. Men uanset om det er en, der sætter et godt tempo, når du løbetræner, eller som kan spotte dig, når du løfter vægte, så vil en træningsven eller to motivere dig til at fortsætte det gode arbejde.

studiekammerater

Bonus tip: At deltage på et sportshold eller blive medlem af en sportsklub, er en god måde at få et helt team af nye træningsvenner. Prøv en helt ny udfordring eller finpuds færdigheder du allerede har. Hvis du er usikker på, hvilken slags sport der er for dig så prøv dem allesammen, til du finder et par af dem, som står ud som dine klare favoritter!

Flet træning ind i dine festrutiner

Hvis fester bliver en fast del af dit universitetsliv, behøver det ikke betyde, at din træning skal gå fløjtende. En god omgang træning inden du gør dig klar til at gå i byen, kan nemlig booste dit humør og selvsikkerhed. Du vil se fantastisk ud og føle dig godt tilpas, allerede inden du begynder at sætte dit hår.

Bonus tip: Hvis du kan klare det, så kan træning virkelig hjælpe med at klare dit hoved, hvis du har drukket for mange drinks dagen før. At få blodet til at pumpe og ilt sendt rundt i kroppen, kan hjælpe din krop med at skille sig af med de giftstoffer, du har drukket.

Tænk positivt og langsigtet

Træningsmotivationen

Hvis du oplever, at du mister træningsmotivationen til at svede i træningscentret, så forestil dig, hvordan det vil være, når du tager tilbage til din hjemby. Meget kan ændre sig på et semester, så sørg for, at det er til den positive side! Om det så betyder, at kunne løbe hurtigere, løfte mere eller føle dig mere selvsikker end du var, da du tog afsted, er underordnet. At holde træningsmotivationen vil helt sikkert betale sig i sidste ende.Myprotein

Myprotein

Forfatter og ekspert


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her