Træning

Battle Cancer funktionel træning med Scott Britton | En kamp mod kræft

Mød den inspirerende mand bag Battle Cancer, der kæmper og træner mod kræft.

Scott Britton, grundlægger af den funktionelle fitness-begivenhed, Battle Cancer har genintegreret velgørenhedsindsamling og skabt et samfund i processen – temmelig imponerende, ikke?

Startede med en begivenhed i Manchester i 2017 har Scott og hans team nu taget det internationalt med konkurrencer over hele verden. Så hvordan begynder man med funktionel træning, og hvordan bliver man god? Dette er, hvad Scott har at sige.

funktionel træning battle cancer

Det betyder ikke noget, hvad du har gjort før

”Jeg begyndte i en virkelig ung alder med at gå fra thai boksning og rugby til generel fitness. Som de fleste mennesker var jeg overvægtig som barn, og da jeg nåede på gymnasiet, indså jeg, at jeg var nødt til at arbejde hårdt for at få en plads på skolesports holdene.”

”Da jeg begyndte med thai boksning og rugby, fortsatte jeg med at prøve forskellige sportsgrene og fortsatte med denne rejse frem til 20 års alderen, hvor jeg lagde min kærlighed til styrkeløft og konkurrere på verdensscenen i styrkeløft i fem år.”

Begyndelsen på funktionel fitness

”Efter fem års konkurrence i styrkeløft, havde jeg brug for en ny udfordring. Efter at have været stærk på squat, bænkpres og dødløft, ville jeg se, om mit indre drive kunne gøre mig vellykket i funktionel træning. For omkring to år siden besluttede jeg at fokusere på funktionel træning og har ikke fortrudt.”

Bare fordi han havde en baggrund inden for styrkeløft, betød det ikke, at det var let at skifte til funktionel træning.

”Tilpasningen fra at være styrkeløfter på topniveau til at være nybegynder inden for funktionel træning var en virkelig stor udfordring. Hver dag er der et stort udvalg af bevægelser, udfordringer og træning for kontinuerligt at presse og bestræbe sig på at blive bedre og bedre. ”

Funktionel træning kan føre dig ind i et helt nyt miljø, hver gang du træner. Denne udfordring er det, der gør det spændende.

”Selv nu, når jeg konkurrerer i elite funktionel træningsbegivenheder, testes jeg fra at løbe i -12 grader over bjergene i Norge til at svømme i åbent vand i Miami.”

”Træningstilen og træningerne skaber en all-round atlet. Mens jeg træner og konkurrerer i funktionel træning, har jeg smidt over 15% kropsfedt, men har opretholdt de samme personlige bedste løft samt lært nye færdigheder fra at gå på hænder til rope climbs og en række gymnastik.”

Fællesskabet

Der er en ting, som funktionel træning er kendt for. Dets enormt støttende fællesskab. Dette er noget, der trækker Scott ind i denne træningsform, og udfordrer ham også.

”Fællesskabet er et enormt aspekt. Der er en verdensomspændende åbenhed for funktionel træning, hvilket er utroligt. Jeg har besøgt fitnesscentre og konkurrencer over hele verden og har altid fået den samme hjertelige velkomst.”

”Fra et mentalt synspunkt er den stadigt skiftende udfordring fantastisk. Dette holder din trænings- og fitnessrejse frisk. Du bliver konstant ydmyg overfor nye træninger og bevægelser, mens du er i stand til at skabe progression.”

Der er ikke et større samfund inden for funktionel fitness end det skabt af Scott og hans team. Battle Cancer er en international begivenhed, som enhver kan deltage i, med et mål for øje – at skaffe penge til en fantastisk sag.

Vil du være en del af Battle Cancer? Find ud af hvordan du kan deltage.Evangeline Howarth

Evangeline Howarth

Forfatter og ekspert

Evangeline har deltaget i konkurrencepræget sportsgrene siden en ung alder. Som en kvalificeret RYA Dinghy Instructor forstår hun vigtigheden i en god ernæring som det rette brændstof til ekstrem- og udholdenhedssport, især på grund af hendes erfaring i Team GBR Squads samt lede og coache hendes universitets første hold.

I sin fritid elsker Evangeline at løbe - især maraton. I weekenderne finder du hende i gang med vandsport eller at vandre i bakker. Hendes yndlings aftener bliver brugt på en HIIT-session eller squats i træningscentret, inden hun forkæler sig selv med smagfuld og krydret mad og masser af grøntsager - yum!

Få mere at vide om Evies erfaring her.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her