Træning

PT forklarer, hvorfor en hviledag er vigtig for din træning

Hviledag er en af de vigtigste dage i din træningsrutine, da den giver dine muskler den tid, de har brug for til at hvile og restituere ordentligt for at blive stærkere og større.

MP Clothing har arbejdet hårdt på at designe den perfekte pasform til hviledage, og nu har de endelig fundet den med deres nyeste kollektion – Rest Day. Rest Day kollektionen indeholder en række hættetrøjer, joggere, T-shirts, sweat shorts og flere komfortable klassikere, der alle er fremstillet af stof, der prioriterer komfort frem for alt andet, og som er ideelle til afslapning eller en let aktiv recovery træning.

Du behøver ikke en undskyldning for at tage en hårdt fortjent fridag, men nogle mennesker kan være skeptiske over for vigtigheden af hviledage, så vi har rekrutteret PT Sim Farrington til at forklare præcis, hvad en hviledag er, og hvorfor den er afgørende for muskelgenopretning og -vækst. Her er, hvad hun havde at sige.

Hvad er en hviledag?

En hviledag er en fridag fra træning, men det betyder ikke nødvendigvis, at du skal sidde og lave ingenting. Det kan betyde, at du tager et Epsom-saltbad, læner dig tilbage og ser en film, men en hviledag kan også indebære aktiv restitution, altså blid motion med lav belastning.

Din krop og dit sind har brug for hviledage for at hjælpe dig med at vokse og recover. De er med til at forebygge skader og forhindre, at du brænder ud, både mentalt og fysisk.

Tænk over, hvad en hviledag betyder for dig, og hvordan du kan implementere dem i din planlægning. Vær konsekvent med dine hviledage og din selvomsorg – dine resultater vil takke dig!

Hvorfor skal du holde en hviledag?

1. For at lade din krop heale og give dine muskler mulighed for at restituere

Hver gang du træner, skaber du små revner i dit muskelvæv. Når du hviler, heler dine muskler og vokser stærkere tilbage. Muskler udvikles, mens du restituerer, hviler og tanker op.

2. Reducer risikoen for skader

Hvis du konstant træner, bliver du træt, hvilket øger din risiko for skader.

3. Undgå mental udbrændthed

Hvis du bliver mentalt udbrændt, vil din træning være mindre produktiv, og det kan påvirke dit mentale helbred. Hvis du undgår mental udbrændthed, kan du fokusere på at få mest muligt ud af din træning, fokusere på teknikken og planlægge din træning, så du kan sikre, at du smadrer dine mål.

Hvor ofte skal du holde en hviledag?

Alle er forskellige, og nogle mennesker har brug for mere hvile end andre. Det afhænger også af den type og intensitet af træningen, som du laver. Den generelle anbefaling er at tage to hviledage om ugen for at opnå optimal præstation. Men du bør altid lytte til din krop og tage mere, hvis du føler dig træt.

Sådan får du mest muligt ud af din hviledag

Det kan være svært at give dig selv en hviledag, især hvis du er i gang med en god træning og føler, at endorfinerne flyder. Men du kan godt få produktive hviledage, hvis du ikke er i humør til at slappe af.

En hviledag kan se forskellig ud for hver enkelt af os; der er ikke nogen standard tilgang.

hviledag

Aktiv hvile vs. fuld hvile

Aktiv hvile:

Hvis du har det godt, kan du måske deltage i lidt let motion som f.eks. gåture, svømning, yoga eller en let tur på en spinningcykel. Du kan prøve foam rolling, som øger blodgennemstrømningen og lymfefunktionen til muskelvævet for at fremme genopretningen.

Du opbygger ikke så meget mælkesyre i dine væv, hvilket minimerer ømhed og stivhed efter træning.

Aktiv restitution kan hjælpe med at slippe af med laktat, der ophobes i blodet og ellers ville sætte sig i kroppen.

Fuld hvile:

Det er en god idé at have en fuld hviledag om ugen, og det kan være en god mulighed for at mødes med venner eller få indhentet en tv-serie.

Andre ideer til hviledage er meditation, en god dag eller aften i byen eller en aften med selvpleje. Min favorit er en spa-dag eller massage.

I sidste ende ønsker du at opbygge langsigtede sunde vaner, der støtter dine mål; hvis du har en vis fleksibilitet i din tidsplan og tid til at nulstille dig selv, kan du undgå udbrændthed.

Brug andre til inspiration, men prøv ikke at sammenligne din rejse med andres.

Stol på processen, og lyt til din krop; du vil komme stærkere tilbage og mere tilbøjelig til at slå de bedste resultater.

Kort fortalt

Hviledage er lige så vigtige som en tung press-dag i din træningsrutine. Hvis du giver din krop den tid, den har brug for til at genoplade sig selv, er det sådan, du kommer stærkere tilbage til din næste træning.

Tag Sims tips til dig, og bliv klædt på til dine hviledage i den helt nye Rest Day kollektion. Bløde stoffer og behagelige silhuetter, der er skabt til afslapning.

Få mere ud af din hviledag | Al fremgang sker ikke kun i fitness

Livsstil

Få mere ud af din hviledag | Al fremgang sker ikke kun i fitness

2019-12-12 06:43:53Skrevet af Lauren Dawes

Cool Downs | Hvad du kan og ikke kan tillade dig at springe over

Træning

Cool Downs | Hvad du kan og ikke kan tillade dig at springe over

Du bliver måske overrasket over svaret.

2021-10-25 09:00:59Skrevet af Scott WhitneyMonica Green

Monica Green

Forfatter og ekspert

Oprindeligt fra det sydlige London dimitterede Monica fra University of Leeds med en grad i filosofi. Efter at have opdaget en kærlighed til at træne, mens hun studerede, blev Monica tiltrukket af vægttræning, som hjalp hende enormt meget gennem stressende tider som studerende. Fra at skrive for en populært studenterside udviklede Monica sine færdigheder som forfatter og skrev regelmæssigt populære bidder. Hun er begejstret for at kunne kombinere sin kærlighed til skrivning med sin passion for træning. I sin fritid elsker Monica at lave mad, prøve nye restauranter med venner og udforske nye vandrestier.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her