Træning

Træningsråd, løsningen på ondt i ryggen & madhamstrings videnskab | Studierne siger…

Kan du lide at holde dig opdateret indenfor den nyeste sundheds- og fitnessvidenskab? Har du brug for lidt træningsråd for at holde dig på sporet i den rigtige retning? Denne artikel hjælper dig med at gøre netop det. Vi ser nærmere på de seneste studier, der er relevante for din daglige rutine og diskuterer samtidig, om det er værd at implementere det til dit eget liv.

Denne uge ser vi på træningsråd, om hvorvidt vi skal træne under den aktuelle krise, løse rygsmerter, mens du arbejder hjemmefra, og om vores forhold til nogen gør os mere tilbøjelige til at hamstre eller dele mad.

Forskere giver træningsråd lige nu

Træningsråd

Du kan være bekymret for, at det at træne i øjeblikket kan bringe dig mere i fare for at blive syg. Forskere fra Bath University er klar til at stoppe denne bekymring med de nyeste beviser og træningsråd, og det stemmer temmelig godt overens med det, du allerede tænker.1

Vi har allerede for nylig dækket en gennemgang af undersøgelser, der konkluderede, at der ikke var bevis for, at træning med højintensitet havde negativ indflydelse på immunforsvaret. Nu har forskere taget dette videre og sagt, at du primært kan reducere din risiko for sygdom ved at begrænse din eksponering for andre mennesker, der kan være syge (dvs. social afstand).

Et andet godt træningsråd er, at de siger også, at vi skal huske vigtigheden i at holde os i form, aktiv og sund i denne tid, da det er godt for vores generelle helbred såvel som vores velbefindende. De fremhæver også vigtigheden af at få nok søvn og spise godt. Dette er, hvad de fleste af os gør for at tage os af os selv, så det giver mening, ikke?

Får du ondt i ryggen af at arbejde hjemmefra?

Af alle de ting, du troede, du ville gå glip af på kontoret, vædder vi på, at du aldrig troede, det ville være din skrivebordstol. Efter to uger henbøjet over bærbare computere, mens du måske sidder i sofaen eller en køkkenstol, føler mange nok, at de er blevet end smule stiv i det.
Tid til at spidse ører, denne næste bid videnskab er ved at redde dig.

Forskere har udviklet et træningsprogram til stabilisering af ryggen, specielt til at hjælpe folk med et skrivebords job med at styre smerter i rygsøjlen.2 Med 70 involverede frivillige fandt forskerne, at deres øvelser var gode til at slippe af med smerter i ryggen.

Programmet til en smertefri ryg består af både statiske og dynamiske øvelser, der sigter mod at styrke de dybe muskler, der stabiliserer rygsøjlen. De udførte øvelsen i 45 minutter to gange om ugen i 20 uger med stort set positive resultater.

Videnskaben bag at dele mad i denne krise

Træning & immunforsvar

Vil du dele din sidste protein shake? Med historier om fødevarer, der hamstres rundt omkring, ser det ud til, at mange af os ikke ville gøre det. En gruppe forskere har undersøgt tendenser til maddeling for at hjælpe os med at forstå nøjagtigt, hvorfor dette er, som det er.3

Studiet undersøgte, om nogle mennesker er mere eller mindre tilbøjelige til at dele mad baseret på deres tilknytning til andre. Forskerne udførte tre eksperimenter. Det ene hvor deltagerne udfyldte et spørgeskema, og de to andre, hvor de blev bedt om at dele mad med en fremmed eller acceptere mad fra en fremmed, hvor halvdelen på forhånd skulle tænke på et godt forhold med en.

Spørgeskemaet viste, at folk, der følte sig mindre knyttet til andre, var mindre tilbøjelige til at dele mad. I de to andre eksperimenter var de personer, der på forhånd tænkte på et forhold, var mere tilbøjelige til at dele mad med en fremmed efterfølgende.

Forskerne siger, at dette forklarer den nylige hamstring og opbevaring af ressourcer, som vi har set. Manglen på tillid og følelsen af sikkerhed i den aktuelle situation får folk til at føle sig mindre tilbøjelige til at dele. Så ved at reducere usikkerhed (såsom madmangel) og nå ud til andre, ser du folk bliver mere tilbøjelige til at dele. Dette er en fantastisk teori – lad os se om det fungerer i de næste par uger.

Kort fortalt

Når vi alle sammen griber ind i realiteten med selvisolering, hjemmetræning og hamstring af toiletpapir, er det dejligt at vide, at videnskaben er på vores side for at hjælpe os med at komme igennem de urolige tider og forstå hinanden lidt bedre.

Træning og immunforsvar, bevar muskler, tech vs. madindtag | Studierne siger...

Træning

Træning og immunforsvar, bevar muskler, tech vs. madindtag | Studierne siger...

Påvirker motion mon dit immunforsvar negativt? Find ud af dette og meget mere her.

2020-04-04 06:37:00Skrevet af Evangeline Howarth

Derfor mister du ikke dine gains & running robotics | Studierne siger...

Træning

Derfor mister du ikke dine gains & running robotics | Studierne siger...

Hvor hurtigt kan du genopbygge styrken, når du kommer tilbage til træningscentret?

2020-04-04 06:38:09Skrevet af Evangeline Howarth


1. Simpson, R. J., Campbell, J. P., Gleeson, M., Krüger, K., Nieman, D. C., Pyne, D. B., … & Walsh, N. P. (2020). Can exercise affect immune function to increase susceptibility to infection?. Exercise Immunology Review26, 8-22.

2. Sipaviciene, S., & Kliziene, I. (2020). Effect of different exercise programs on non-specific chronic low back pain and disability in people who perform sedentary work. Clinical Biomechanics.

3. Gregersen, S. C., & Gillath, O. (2020). How food brings us together: The ties between attachment and food behaviors. Appetite, 104654.

 Evangeline Howarth

Evangeline Howarth

Forfatter og ekspert

Evangeline har deltaget i konkurrencepræget sportsgrene siden en ung alder. Som en kvalificeret RYA Dinghy Instructor forstår hun vigtigheden i en god ernæring som det rette brændstof til ekstrem- og udholdenhedssport, især på grund af hendes erfaring i Team GBR Squads samt lede og coache hendes universitets første hold.

I sin fritid elsker Evangeline at løbe - især maraton. I weekenderne finder du hende i gang med vandsport eller at vandre i bakker. Hendes yndlings aftener bliver brugt på en HIIT-session eller squats i træningscentret, inden hun forkæler sig selv med smagfuld og krydret mad og masser af grøntsager - yum!

Få mere at vide om Evies erfaring her.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her