Træning

Træningssplit for begyndere | Styrketræn dig til bedre humør

Hvis du er nybegynder i et fitnesscenter, er det helt normalt at være lidt skræmt af vægtområdet. Det kan være skræmmende (for at sige det mildt) at gå ind for første gang og se alle bruge alle disse komplicerede maskiner. Du har måske endda taget beslutningen om at bevæge dig på ukendt territorium, men ender så med at blive i det sikre cardio område. Det er der ingen skam i – mange har haft det på samme måde.

Men vægtområdet behøver ikke at være et skræmmende sted. Når du først har opbygget selvtillid og føler dig godt tilpas, vil du snart ikke tænke ét sekund over det. Inden længe vil du presse dig selv ud af din comfort zone hele tiden. Og husk, at de fleste mennesker i fitnesscenteret er alt for optaget af deres egen træning til at lægge mærke til din.

Vi er alle nødt til at starte et sted. Selv Farah Fonseca, der tre gange har været Englands stærkeste kvinde, følte sig ikke 100% tryg i træningscenteret i starten. Det handler om selvtillid – så snart du mestrer det, er der intet, der kan stoppe dig.

Fordele ved styrketræning

Hvis du er glad for at være på løbebåndet, så bliv ved med det. Men det er værd at vide noget om de mange fordele ved styrketræning. Det kan få dig til at genoverveje vægttræningsrummet.

  • Opbyg muskler og forbrænd kalorier
  • Reducer din risiko for hverdagsskader
  • Forøg muskelstyrken
  • Øg energien
  • Frigivelse af humørløftende endorfiner
  • Kan forbedre søvnen

Sådan kommer du i gang med styrketræning

Før du overhovedet går i fitnesscenteret, skal du først beslutte, hvor meget tid du vil afsætte til fitnesscenteret. Og vær realistisk. Jo mere opnåeligt dit mål er, jo større sandsynlighed er der for, at du når det – planlæg et træningsskema, der passer til din livsstil og dine mål.

Som nybegynder kan du vælge at dele din træning op i to halvdele – over- og underkrop – og veksle mellem dem. En fire-dages træningsplan kunne se således ud:

Mandag: overkrop
tirsdag: underkrop
Onsdag: hvile
Torsdag: overkrop
Fredag: underkrop
Lørdag: hvile
Søndag: hvile

Når du har et logisk træningssplit og en realistisk plan på plads, kan du starte med maskinerne. Når du er tryg ved at bevæge din krop på denne måde, kan du begynde at bruge frie vægte.

Men der er ingen hastværk. Du skal tage dig god tid til at blive fortrolig med vægtene. Hvis du vil have feedback på din form, kan du spørge dit fitnesscenters PT, spørge en anden person i fitnesscentret eller endda gå sammen med en ven med lidt mere erfaring.

Kort fortalt

Der har vi det. Det er på tide at komme i fitnesscentret. Hvis du har haft lyst til at tage fat på vægtafdelingen, men har udskudt det. Udarbejd et realistisk mål og en realistisk træningsplan, gå stabilt til værks og søg proaktivt efter feedback. Du vil snart føle dig selvsikker og klar til at presse dig selv yderligere.

Ambassadører fortæller os deres hemmeligheder om selvtillid

Vores Ambassadører

Ambassadører fortæller os deres hemmeligheder om selvtillid

Praktiske tips til at føle sig som en lady boss i træningscenteret.

2021-08-12 05:10:03Skrevet af Monica Green

#Ownyourspace | PT afslører, hvordan du kan føle dig empowered i fitnesscenteret

Træning

#Ownyourspace | PT afslører, hvordan du kan føle dig empowered i fitnesscenteret

"Ingen andre har mere ret til at være der end dig"

2021-12-31 12:20:41Skrevet af Emily WilcockEmily Wilcock

Emily Wilcock

Forfatter og ekspert

Emily is studying Business Management & Marketing at the University of Birmingham and is currently on her intern year. She has a keen interest in both writing and fitness, so is happy she can now combine the two. She likes to spend time with her friends, both in & out of the gym.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her