Vores Ambassadører

Celebrate din krops styrker og genopret dit kropsbillede

Vi har alle dage, hvor vi ikke er glade for hele eller dele af vores krop.

Faktisk viste en undersøgelse foretaget af Mental Health Foundation og YouGov i 2019, at 1 ud af 5 voksne havde følt skam på grund af deres kropsbillede inden for det seneste år.1

De fleste af os er i stand til at begrave disse følelser, men hvad med de influencere og atleter, der deler billeder og videoer af deres kroppe på de sociale medier?

At dele sig selv online med potentielt millioner af mennesker, der ser og kommenterer, er en skræmmende tanke for de fleste mennesker. Især hvis din krop ikke ses at leve op til de urealistiske standarder, som andre har sat.

Lad os være ærlige, hvis krop gør det egentlig?

Faktisk blev en atlet så træt af at skulle håndtere meningsløse skønhedsstandarder, at hun skrev om det:

Funktionel fitness-atlet Emelye Dwyer har bestemt oplevet den hårde side af de sociale medier, men hun er fast besluttet på at vise, at det ikke er din krops udseende, der betyder noget, men hvad du gør med den.

Vi mødte hende for at finde ud af mere…

“Splish splash din mening er noget bras”

Som de fleste, der har en god følgerskare på de sociale medier, har Emelye fået sin del af negative kommentarer, men hun ved bedre end at tage det personligt.

“I sidste ende vil der altid være nogen, der synes, at du er for tyk eller for tynd, du kan aldrig tilfredsstille alle.”

Hun tager heller ikke fejl. Målstolperne for skønhedsstandarder flytter og ændrer sig altid, og de fleste af os vil aldrig opfylde dem.

”De vestlige skønhedsstandarder svinger så hurtigt, at når du har nået denne æstetik, som angiveligt er ”kropsmålene” i øjeblikket, så er der pludselig en ny ting, der er trenden, og du er nødt til at ændre det, du gør, igen.”

Men Emelye forklarer, at dette ikke engang er det vigtigste. Vil du være lykkelig? Du finder den ikke i andre mennesker og deres meninger.

“Du er nødt til at forsøge at finde et lykkeligt sted i dig selv, som ikke bliver påvirket af ydre faktorer, for ellers kommer du bare til at jagte din hale.”

Det betyder dog ikke, at Emelye ikke har dårlige dage med dårligt kropsbillede.

Emelye dwyer

“Nogle gange har jeg lyst til at gemme mig væk”

Som en atlet inden for funktionel fitness er Emelyes krop i stand til at gøre nogle utrolige ting – se bare hendes træningsvideoer. Men hendes styrke og fysik får hende nogle gange til at føle sig selvbevidst.

“Nogle gange kigger jeg mig i spejlet og tænker: ‘Jeg ved ikke, om jeg vil blive større’ på grund af de kommentarer, man får. Nogle gange har jeg lyst til at gemme mig væk, og jeg føler mig ofte meget gladere hele vinteren, når jeg kan gemme mig under lag, for så ved man ikke, hvordan min krop ser ud.”

At skjule de mindre elskede dele af vores krop er noget, som mange af os har oplevet, ligesom frygten for at have mindre tøj på i sommermånederne.

“Så snart det varmere vejr kommer, og jeg får mine ben eller overkrop frem, er det fantastisk at stirre, fordi det er anderledes.”

Men Emelye har fundet ud af noget meget vigtigt – hvor ofte tænker disse mennesker faktisk noget negativt om det, de ser

“Vores standard er at tro, at folk tænker negativt om os, og nogle gange er det tilfældet, men meget af tiden er det ikke tilfældet.”

“Intet vil nogensinde stoppe mig fra at jagte”

Det er her, at vores egen self-talk kan gøre hele forskellen – noget som Emelye som atlet er særlig god til. Hun er i stand til at rationalisere disse usikkerheder med det, som hendes krop tillader hende at gøre.

“Funktionel fitness og træning opbygger en bestemt fysik. Hvis min talje ikke var tyk, ville jeg ikke være i stand til at gøre så mange ting, som jeg gør. Jeg kan ikke forvente at have en lille talje og dødløfte det, jeg gerne vil dødløfte, og bære det, jeg ikke kan bære.”

Og hun har så ret. Når du er i dit element, løber så hurtigt du kan og slår rekord, tænker du så virkelig over, hvordan du ser ud? Du er bare stolt af din krop for det, den præsterer.

“Når du står på et podie, er det sidste, du tænker på, hvordan din krop ser ud, det sidste, du tænker på. Intet vil nogensinde stoppe mig fra at jagte det.”

Kort fortalt

Vi lider alle sammen af dårlige dage med dårligt kropsbillede, men hvordan du håndterer det kan gøre hele forskellen. Emelyes erfaringer med dette er virkelig med til at skabe perspektiv. Hun ser andre folks kommentarer for det, de er – ikke vigtige eller nødvendige for sundhed eller lykke.

5 mentale fordele ved yoga | Træn dig til et sundt sind

Træning

5 mentale fordele ved yoga | Træn dig til et sundt sind

Lær at være til stede og leve livet uden frygt for, hvad fremtiden bringer.

2020-12-17 14:21:01Skrevet af Monica Green

5 måder at spise dig glad på | Mad til mental sundhed

Ernæring

5 måder at spise dig glad på | Mad til mental sundhed

2020-10-01 07:00:45Skrevet af Jennifer Blow


1. Mental Health Foundation. (2019). Body image: How we think and feel about our bodies.Evangeline Howarth

Evangeline Howarth

Forfatter og ekspert

Evangeline har deltaget i konkurrencepræget sportsgrene siden en ung alder. Som en kvalificeret RYA Dinghy Instructor forstår hun vigtigheden i en god ernæring som det rette brændstof til ekstrem- og udholdenhedssport, især på grund af hendes erfaring i Team GBR Squads samt lede og coache hendes universitets første hold.

I sin fritid elsker Evangeline at løbe - især maraton. I weekenderne finder du hende i gang med vandsport eller at vandre i bakker. Hendes yndlings aftener bliver brugt på en HIIT-session eller squats i træningscentret, inden hun forkæler sig selv med smagfuld og krydret mad og masser af grøntsager - yum!

Få mere at vide om Evies erfaring her.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her