Kosttilskud

Kosttilskud til løbere for at holde pace og bevare en god form

Ernæringsmæssigt gemnnemgået af Jennifer Blow

Hvis du er en regelmæssig løber, så ved du også, at der er mange variabler, der spiller ind, for at det bliver en god eller dårlig tur. Det kan være, hvad du har spist, hvor hårdt du har trænet, og endda dit humør kan have en betydning. Uanset din distance så er det vigtigt med den rette ernæring for at sikre en god løbetur.

Hvis du er blevet bidt af konkurrencer, så er disse kosttilskud for løbere muligvis det, der gør hele forskellen til din sluttid.

Før du løber

Kreatin Monohydrat

Kreatin kosttilskud til løbere

Kreatin er nok ikke det første, der falder dig ind, når du tænker på løbe performance, men du vil blive overrasket over fordelene. At løbe, især lange distancer, medfører muskelinflammation og cellulær skade såvel som muskel katabolisme.1

Hvis du ønsker et par stærke ben at løbe på, så har du brug for at vedligeholde og opbygge denne muskel.

Hovedfunktionen er at forsyne mere energi som musklen kan bruge til at presse lidt mere. Dog er der også nogle undersøgelser, der viser, at det kan lade kroppen bruge ilt mere effektivt ved at reducere submaximale VO2 niveauer. Dette er gode nyheder for dine ben og dine lunger.2Hvis du er en sprinter, så kan kreatin hjælpe med at forbedre kraften bag den eksplosive bevægelse.3

God til alle distancer

THE Pre-Workout+

THE Pre-Workout+

Når du først har prøvet THE Pre-Workout+, vil du ikke løbe uden. Den innovative PhaseTech™ fase-frigivelses teknologi betyder, at koffeinpåvirkningen ikke vil medfølge et energi crash, men en vedvarende frigivelse af energi boost. Det gør det muligt for dig at fortsætte derud af.

Koffein er ikke den eneste fordel ved denne fantastiske pre-workout. Med tilførelsen af VASO6 og havtorn bær ekstrakt til denne blanding, vil dine muskler få en hel masse ilt.
Disse to ingredienser har utrolige vasodilaterende effekter, hvilket betyder øget blodgennemstrømning til musklerne, der bærer alle de energiskabende molekyler og tilsatte næringsstoffer. Ingen undskyldning for at bremse ned.4-7

God til mellemlange distancer

Pure Caffeine

Koffein kosttilskud til løbere

Kosttilskud til løbere kommer ikke mere direkte end dette. Koffein er fantastisk til at forsinke træthed, og er brugt til at få dig igennem en arbejdsdag såvel som din træning.8Studier har vist, at koffein kan skærpe dine sanser og kick-starte dit fokus for at holde dig ”in the zone” fra start til slut.9 For det bedst mulige boost, der ikke indebærer en kø til din kop kaffe, så prøv vores Caffeine Pro™ tabletter for et hurtigt boost.

God til alle distancer

Under løbeturen

Energy Gel Elite

Energy Gel Elite

At indtage mad under et løb er egentlig ikke nødvendigt, indtil du er over 90 minutter. Det er her, at du har brug for optankning af kulhydrater for at holde dig selv kørende. Selvfølgelig forsøger du at undgå at slæbe rundt på fødevarer, når du er ude på en løbetur, så¨derfor er en energi gel helt perfekt, da den passer i lommen. Vores Energy Gel Elite™pakker er den perfekte løsning, da de giver dig 25 g kulhydrater til at booste dine glykogenlagre såvel som B-vitaminer til at reducere træthed og udmattelse. Dette er et af de mest uundværlige kosttilskud til løbere, der ønsker at tage distancerne til nye længder.

God til alle distancer

Efter løbeturen

Proteinpulver

Protein ligger højt på listen over kosttilskud til løbere. Det er nødvendigt for muskelgendannelse og muskelvækst, så få protein indenbords så snart du har nået målstregen. Dette er den perfekte måde at sikre, at dine ben er klar igen hurtigst muligt.10 Selvom du ikke peakede i din præstation, så er det vigtigt, at din krop får tilført næringsstoffer, som den har behov for til at kunne reparere og blive ved med at forbedre sig.

Whey protein (valleprotein) er den nemmeste måde at give din krop det protein, som den har behov for lige med det samme. Især rigtig godt hvis du er lidt presset på tid. Vores Impact Whey Protein kommer i et hav af forskellige smagsvarianter og giver dig hele 21 g protein per portion med blot 103 kalorier. Ideelt til at supplere dine muskler med efter en lang og hård 10k tur.

Plantebaseret? Bare rolig. Prøv vores lækre udvalg af vegansk proteinpulver.

God til alle distancer

THE Whey+

THE Whey+

Hvis du er på udkig efter det ultimative kosttilskud til at smadre dine mål, så har du lige fundet det. Dette eksklusive proteinpulver indeholder en unik blanding af både hurtigt og langsomt fordøjende protein, så dine muskler får et øjeblikkeligt hit samt en vedvarende forsyning i timerne efter det er indtaget.
THE Whey+ unikke PhaseTech™ leveringssystem giver en yderligere faseopdelt frigivelse af BCAA’er for at maksimere din muskelgendannelse. Dette for at gøre dig stærkere til en masse kommende ture.

God til alle distancer

D3-Vitamin

D3 kosttilskud til løbere

Kosttilskud for løbere med fokus på dine led kan gøre alverdens til forskel. Vitamin D3 er kendt for at vedligeholde knogle sundheden, da det hjælper med at lade din krop optage calcium fra fødevarer.11 Studier har vist, at en stor procentdel af befolkningen har D-vitaminmangel.12 Det er lige netop her, at vores let anvendelige vitamin-D tabletter kommer ind i billedet.
At supplere med dette essentielle vitamin er en fantastisk måde at reducere risikoen for stressfrakturer. Nogle studier viser endda, at det kan give nogle betydelige præstationsfremmende fordele såsom forbedret muskelkraft.13-14

God til alle distancer

Kort fortalt

Der er ingen tvivl om, at løb er hårdt på kroppen. Både mentalt og fysisk. At give dine muskler, knogler og sind de næringsstoffer, de har brug for, vil holde dig ude på vejen i længere tid, og du vil rykke din distance uden at tænke over det,
Uanset dit niveau og dine evner, din distance eller kropstype, vil du opdage, at disse kosttilskud til løbere rent faktisk kan bidrage til at forbedre din ydeevne og restituering.

Vi ses på landevejen eller løbebåndet.

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.


Clarkson, P. M., & Hubal, M. J. (2002). Exercise-induced muscle damage in humans. American journal of physical medicine & rehabilitation81(11), S52-S69.

Jones, A. M., Carter, H., Pringle, J. S., & Campbell, I. T. (2002). Effect of creatine supplementation on oxygen uptake kinetics during submaximal cycle exercise. Journal of applied physiology92(6), 2571-2577.

Mujika, I., Padilla, S., IbaÑez, J., Izquierdo, M., & Gorostiaga, E. (2000). Creatine supplementation and sprint performance in soccer players. Medicine & Science in Sports & Exercise32(2), 518.

4 U.S. Patent No 6,706,756 BI, Fig.7

Rigelsky, J. and Sweet, B. (2002). Hawthorn: pharmacology and therapeutic uses. American Journal of Health-System Pharmacy, 59(5), pp.417-422.

AstraGin; NuLivScience; “Clinically Demonstrated to Significantly Increase the Absorption of Amino Acids, Peptides, Vitamins, and Other Nutrients in Intestinal Cells to enhance the Nutritional Value of Targeted functional Foods and Supplements

Majeed, M., Badamaev, V. and Rajendran, R. (1998). Use of Piperine as a Bioavailability Enhancer. United States Patent.

Graham, T., Rush, J. and Soeren, M. (1994). Caffeine and Exercise: Metabolism and Performance. Canadian Journal of Applied Physiology, 19(2), pp. 111-138.

Hogervorst, E. E. F., Bandelow, S., Schmitt, J. A., Jentjens, R. O. Y., Oliveira, M., Allgrove, J. E., … & Gleeson, M. (2008). Caffeine improves physical and cognitive performance during exhaustive exercise.

10 Esmarck, B., Andersen, J. L., Olsen, S., Richter, E. A., Mizuno, M., & Kjær, M. (2001). Timing of postexercise protein intake is important for muscle hypertrophy with resistance training in elderly humans. The Journal of physiology535(1), 301-311.

11 Holick, M. F. (1996). Vitamin D and bone health. The Journal of nutrition126(suppl_4), 1159S-1164S.

12 Pearce, S. H., & Cheetham, T. D. (2010). Diagnosis and management of vitamin D deficiency. Bmj340(7738), 142-147.

13 Lappe, J., Cullen, D., Haynatzki, G., Recker, R., Ahlf, R., & Thompson, K. (2008). Calcium and vitamin D supplementation decreases incidence of stress fractures in female navy recruits. Journal of Bone and Mineral Research23(5), 741-749.

14 Bartoszewska, M., Kamboj, M., & Patel, D. R. (2010). Vitamin D, muscle function, and exercise performance. Pediatric Clinics57(3), 849-861.Evangeline Howarth

Evangeline Howarth

Forfatter og ekspert

Evangeline har deltaget i konkurrencepræget sportsgrene siden en ung alder. Som en kvalificeret RYA Dinghy Instructor forstår hun vigtigheden i en god ernæring som det rette brændstof til ekstrem- og udholdenhedssport, især på grund af hendes erfaring i Team GBR Squads samt lede og coache hendes universitets første hold.

I sin fritid elsker Evangeline at løbe - især maraton. I weekenderne finder du hende i gang med vandsport eller at vandre i bakker. Hendes yndlings aftener bliver brugt på en HIIT-session eller squats i træningscentret, inden hun forkæler sig selv med smagfuld og krydret mad og masser af grøntsager - yum!

Få mere at vide om Evies erfaring her.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her