Kosttilskud

Ernæringsgodkendte kosttilskud til udendørs løb og cykling

Hvem ville have troet for 9 uger siden, at så mange af os ville ramme fortovene med vores løbesko og bytte bilerne ud med cyklerne? At give et venligt nik til en cyklist har aldrig været mere socialiserings agtigt end nu, og vi nyder grundigt at smile til så mange løbere som muligt, når vi jogger forbi dem på vores løbetur.

Der er intet, der bringer et smil frem på vores ansigter, ligesom at se dig tage et billede, mens du er aktiv, så vi er her for at hjælpe med at holde de aktive vibes i gang.

Uanset om du føler dig lidt træt efter en lang dag på det virtuelle kontor og har brug for et pick me up for at tanke op til din aftentræning, eller du bare leder efter måder at øge din energi på til hver session, har vi delt vores liste over top kosttilskud til udendørs løb og cykling.

kosttilskud til udendørs løb og cykling

Det basale

Kulhydrater er en udholdenhedsatlets første energikilde, noget der især gælder for løb og cykling. Når vores kroppe har brugt alle de kulhydrater, vi lagrer, går vi over til at bruge fedt som energi, en proces, der normalt opstår efter vedvarende aktivitet.

Hvis du deltager i let løb og cykling blandt andre udholdenhedssportsgrene, er fedt din bedste ven. Størstedelen af den energi, der bruges under udholdenhedssport i midten af intensiteten (løb og cykling inkluderet) stammer fra nedbrydning af glykogen, der er opbevaret i muskler til det vigtigste formål med energi, og den resterende del af vores energi opnås ved glukose, der cirkulerer blod og fedtsyrer.1

Vores vigtigste energikilde kommer fra den mad, vi spiser; så vi anbefaler at spise et måltid med kulhydrater med et lavt glykæmisk indeks 3-4 timer før din udholdenhedstræning.

Mad med et lavt glykæmisk indeks nedbrydes langsommere end deres kolleger med et højt glykæmisk indeks, hvilket betyder, at din krop vil have en kontinuerlig energikilde i længere tid.

Dog har du nogle gange brug for lidt mere energi end det, du har fået fra din mad alene, og det er trøstende at vide, at der er kosttilskud til rådighed for alle, der hjælper med at bygge bro over det energiforløb.

Som ivrige cardio entusiaster har vi delt vores bedste ernæringstilskud til fordel for andre, der ønsker at forbedre deres energi under cardio-sessioner.

kosttilskud til udendørs løb og cykling

1. Glukose

Glukose er den enkleste form for kulhydrat, også kaldet sukker. At være et simpelt molekyle, betyder, at det kan få adgang til vores krop meget hurtigt, og det bruges til at give øjeblikkelig energi.

Når du har brug for et løft af energi for at få dig gennem en hård tur, er glukose en mulighed, der skal være i forkant af dit sind. Det er videnskabeligt bevist, at glukose øger ydeevnen under udholdenhedsøvelse.2

Dextrose er også kendt som glukose, produceret af majs med den samme biokemiske struktur. Dette er grunden til, at dextrose giver det samme hurtige energi som glukose, hvilket giver brændstof til disse lange cykelture og løb.

Vores glukosepulver er let at tilføje til shakes og drikkevarer for at give dig et energi boost. Se selv, hvor alsidig dette pulveriseret kulhydrat virkelig er.

2. Energi gels

Energi gels leverer energi. Ingen skjulte klausuler eller vilkår og betingelser. Disse kosttilskud giver en bekvem måde at få energi midt i træningen.

Vores gels før træning er ikke kun til en vægtet træning, de er også en fantastisk tilføjelse til enhver cykel kit taske eller løbebælte. Indeholder 200 mg koffein pr. portion, er vores energi gels designet med hastighed i tankerne for at øge din udholdenhedspræstation ved at give masser af energi, så du kan fortsætte med at trykke på.3

3. Elektrolytter

Vores sidste valg af kosttilskud til udendørs løb og cykling er mere en samling af næringsstoffer – Vi introducerer elektrolytter.

Nej, de får ikke dine løbesko til at lyse op med elektricitet i modsætning til, hvad deres navn muligvis antyder. Elektrolytter er vigtige for kroppen og er nødvendige til mange automatiske kropslige processer. Det er vigtigt at tanke op med elektrolytter, når man træner, da elektrolytter går tabt, når vi sveder, og vi sveder meget ved at cykle op ad alle de stejle bakker!4

Vi kan lide at supplere med tre af kroppens vigtigste elektrolytter: calcium, magnesium og kalium.

Ikke kun forstærker calcium knoglestyrke, som er gavnlig for øvelser med stor påvirkning, såsom løb, dette mineral er også nødvendigt til energimetabolisme, hvilket omdanner makronæringsstoffer til energi til brændstof til vores kroppe.

Ligesom med calcium, spiller magnesium en rolle i energimetabolismen og knoglesundheden samt opretholdelsen af blodsukkerniveauet. Som nævnt tidligere er sidstnævnte en form for energi, der giver brændstof til udholdenhedssport.

Kalium er vores tredje valg af elektrolyt. Ud over dets elektrolytiske funktioner kræves dette mineral til regelmæssig muskelfunktion, og vi ved alle, hvor vigtigt det er, at vores muskler kommer sig godt.

Kort fortalt

Det kan være ulideligt at føle sig udkørt og træt på en løbetur. Selvom der er mange årsager til dette, er der også adskillige måder at hjælpe med at overvinde det.

At tanke op med en snack eller et kosttilskud før cykling eller løb er en måde at reducere risikoen for at løbe tør for energi hurtigere end normalt.

Vi er heldige at være omgivet af så mange muligheder, der passer til vores forskellige smage og anvendelser af kosttilskud, så lad os gøre brug af det for at prøve et nyt supplement til at forbedre vores næste udholdenhedssport.

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.


1. Volek, J.S. Phinney, S. and Noakes, T.D. (2014) ‘Rethinking fat as a fuel for endurance exercise, European Journal of Sport Science, 15(1), pp. 13-20. doi:10.1080/17461391.2014.959564 

2. Smith, J.E, Zachwieja, J.J., Péronnet, F., passe, D.H., Massicotte, D., Lavoie, C. and Pascoe, D.D. (2010) ‘Fuel selection and cycling endurance performance with ingestion of [ 13C]glucose: evidence for a carbohydrate dose response’, Journal of Applied Physiology, 108(6), pp. 1520-1529.  

3. O’Rourke, M.P., O’Brien, B.J., Knez, W.L. and paton, C.D. (2008) ‘Caffeine has a small effect on 5-km running performance of well-trained and recreational runners’, Journal of Science and Medicine in Sport, 11(2), pp. 231-233. doi: 10.1016/j.jsams.2006.12.118 

4. Duvillard, S.P., Braun, W.A., Markofski, M., Beneke, R. and Leita, R. (2004) ‘Fluids and hydration in prolonged endurance performance’, Nutrition, 20(1), pp.651-656. doi10.1016/j.nut.2004.04.011  Shannah Hatch

Shannah Hatch

Forfatter og ekspert

Shannah Hatch begyndte sin karriere inden for ernæring efter at have deltaget i et Farm to Fork-workshop. Hun arbejder i øjeblikket som diætetisk supportarbejder og leverer ernæringsvejledning og support inden for sundhedssystemet. Shannah har tidligere arbejdet med at skabe nye kosttilskudsprodukter til lancering og hentet ideerne fra ide til handling. Hendes mest behagelige læringsoplevelser inkluderer skyggearbejde af andre sundhedsfagfolk og deltage i samtaler om en række emner, som f.eks. Forbindelsen mellem vores kost, kvindelige hormoner og sport. Shannah har deltaget i mange frivillighedsmuligheder, herunder arbejde med fødevarebanker, førende workshops for sportsernæring og deltagelse i prøveundersøgelser. Hun håber at fortsætte med at gøre en forskel i branchen, uddanne og samarbejde med andre for at opmuntre til god ernæring. I sin fritid nyder Shannah klatring, løb og prøver at sætte en melodi sammen på klaveret.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her