0
Varekurv

Der er ingen varer i din kurv

Kosttilskud

Hold dig selv i topform med vitaminer | Oplev vores Myvitamins udvalg

Vitaminer og mineraler er essentielle mikronæringsstoffer, der hjælper din krop med så mange vigtige funktioner. Alt fra at understøtte dit immunforsvar og til at holde dine muskler i gang, som de skal.

En sund, afbalanceret kost er normalt nok til at sikre, at du rammer de daglige anbefalinger. Dog er der mange mennesker, der benytter sig af vitamin- og mineraltilskud, da det er bekvemt og en nem måde at få det nødvendige på.
Dette især hvis man ikke spiser regelmæssigt frugt og grønt eller ikke får nok af bestemte fødevaregrupper grundet et kostvalg eller intolerance. Fx anbefales det at indtage B12-vitamin, hvis man lever og spiser plantebaseret. Dette er for at undgå mangel, da B12 hovedsageligt findes i kød og mejeriprodukter.

I nogle tilfælde kan kosttilskud også være en mere omkostningseffektiv løsning. Eksempelvis når det kommer til at få den nødvendige mængde essentielle fedtsyrer som Omega-3.

Her er blot nogle af de måder, hvorpå disse små, men vigtige mikronæringsstoffer kan gavne dig:

Immunforsvar

Immunforsvar vitaminer

Der er en sandhed bag ordspillet om “et æble om dagen holder lægen for døren”. Mange vitaminer og mineraler spiller en vigtig rolle i at støtte dit immunforsvar. De hjælper dig med at bekæmpe sygdom og føle dig godt tilpas dag ud og dag ind.
I stedet for at ty til smertestillende og medicin ved første tegn på forkølelse, så er det værd at prøve en multivitamin såsom Daily Multivitamin eller vores Zink tabletter.

At være i tip top tilstand kan også gøre hele forskellen for dine træninger. Hvis du har et hektisk træningsprogram og simpelthen ikke kan skippe en træning, så kan C-vitamin være gavnligt. Det er blevet bevist at styrke immunforsvarets normale funktion. Især under og efter en intens fysisk træning.

Stofskifte

b-vitamin

Masser af vitaminer og mineraler spiller en meget vigtig rolle i dit stofskifte. De hjælper med at nedbryde en række forskellige næringsstoffer, så de kan bruges af din krop. B-vitaminerne hjælper med at understøtte den normale energigivende metabolisme, mens zink er involveret i metabolisme af makronæringsstoffer, kulhydrater og fedtsyrer.

Knogler og tænder

vitaminer knogler

Du er sikkert godt klar over, at calcium er nødvendigt for sunde knogler og tænder. Nogle af de bedste kilder til calcium er mælk, ost og andre mejeriprodukter. Selvom du er veganer kan du stadig få masser af dette essentielle mineral fra grønne bladgrøntsager som broccoli og kål.

Calcium kosttilskud kan være en bekvem måde at sikre, at du rammer de daglige anbefalinger uanset dine kostbehov. Hvis du holder dig til strikse makroer, så kan calcium som kosttilskud være nyttige til at skære kalorier fra, som oftest kommer med mælkeprodukter.

D-vitamin spiller også en rolle i at bevare tænder og knoglernes sundhed, så supplering med tabletter kan være en sikker måde at få nok at dette solskins vitamin hele året.

Hud, hår og negle

Vitaminer hud, hår og negle

Vitaminer og mineraler hjælper dig ikke kun ude på indersiden af kroppen. De kan også være gode til at holde dine negle, hud og hår i skak.
Zink er en fantastisk all-rounder, der hjælper med at opretholde alle tre. Det findes naturligt i proteiner med højt proteinindhold som fx. skaldyr, kød, æg og sojaprodukter, så zink kan være et praktisk og omkostningseffektivt alternativ.

C-vitamin kan også spille en vigtig rolle i hudens sundhed. Uden det kan din krop ikke syntetisere kollagen, som er et bindemiddel, der hjælper med at holde huden fast og rynkefri.

Nice to know

Lad dig ikke narre af deres størrelse. Der er meget, som disse vigtige mikronæringsstoffer kan gøre for dig. At få dem fra en sund, afbalanceret kost bør være din første metode, men derudover kan vitamin- og mineraltilskud være en bekvem måde at øge dit indtag på.

Oplev det fulde Myvitamins udvalg

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.

Ingen post tagsMyprotein

Myprotein

Forfatter og ekspert