Kosttilskud

Ram dine protein makroer, mens du holder dig hydreret

Vi har hørt det mange gange før – “Sørg for at du er tilstrækkeligt hydreret, bliv ved med at drikke vand, sigt efter 2L om dagen … eller er det 6-8 glas?”. Retningslinjer for hydrering kan mildest talt være forvirrende. Menneskekroppens hydreringsniveau udfordres konstant af vandtab gennem sved, især når man træner.1 Det er særligt vigtigt at erstatte dette væsketab i den almindelige befolkning og endnu vigtigere hos sportsfolk.

Hydrering under sportsaktivitet er en nøgleindikator for sundheden hos atleter.2 Det vi ved er, at dehydrering mindsker den sportslige præstation og kan være en risiko for helbredet, når det sker under temperaturstress.3 På grund af dette ønsker du virkelig at finde den mest effektive måde at hydrere på, og vi ved, at det kan være ret kedeligt bare at drikke vand. Så hvad med drikkevarer i pulverform?

Hvad er pulveriserede drikkevarer?

Pulveriserede drikkevarer er designet til at kombinere det formulerede pulver og vand for at danne en væske, som du kan drikke.

Pulveriserede drikkevarer findes i et væld af smagsvarianter i forskellige stilarter lige fra Whey Protein shakes i mælkeversionen til Clear Whey Protein pulver blandet med vand.

Det gode er, at forskningen viser os, at hypertoniske drikkevarer (drikkevarer med tilsatte aminosyrer og sukkerstoffer) fremmer muskelgenoprettelsen og forbedrer immuniteten.4 Efter træning gælder dette især for hypertoniske drikkevarer i pulverform, der indeholder proteiner med høj biologisk værdi, såsom forgrenede aminosyrer og glutamin, som de er indeholdt i *Clear Whey Protein*.5

Tæller pulveriserede drikkevarer med i dit væskebehov?

Pulvere opløses hurtigt i vand efter blanding. Så længe du blander din drik med vand i stedet for mælk eller juice, kan din pulverdrik tælle med i dit vandindtag. Verdenssundhedsorganisationen anbefaler, at en kvinde i gennemsnit har brug for hele 2,7 liter væske og en gennemsnitlig mand 3,7 liter vand.6 Og det er bare for at opfylde kroppens behov – for slet ikke at tale om den sved, der opstår, når du træner. Lyder det som en stor opgave? Du er ikke alene, men drikkevarer i pulverform gør det meget nemmere at nå dit mål.

Det er stadig let nok til ikke at forstyrre din mave

Der er ingen tvivl om, at det at spise eller drikke for meget før en træning for alvor kan bringe dig ud af balance. Hvad du ikke ønsker er at nippe til din pulverdrik og få ondt i maven – og det er derfor, at  *clear whey* er fantastisk!

Du vil altid sikre dig, at din drik umiddelbart før, under og efter træning er lavt indhold af fedt og fibre for at mindske risikoen for mavebesvær. Dette gør *clear whey protein* til den perfekte kandidat til jobbet. Med kun 0,1 g mængde fedt pr. portion vil det ikke være noget, du behøver at bekymre dig om.

Skal vi overveje en pulveriseret drik med tilsat protein?

Absolut JA! For atleter er det anbefalede interval for protein fra 1,2-2g/kg7 afhængigt af, hvad dine mål er. Det kan være svært at nå det, når du er en atlet på 100 kg, der skal indtage 200 g protein om dagen. Så for at gøre det nemmere er det en dobbelt gevinst at indtage protein og samtidig hydrere.

Kort fortalt

Hvis du kæmper for at nå dine mål for hydrering samt protein i løbet af dagen, kan indtagelse af en proteinpulverdrik være den rigtige løsning for dig. Vi er alle for en praktisk måde at opretholde lean gains og hydrering på én gang

Clear Protein Slushies | Clear Whey Isolate & Clear Vegan Protein

Sunde Opskrifter

Clear Protein Slushies | Clear Whey Isolate & Clear Vegan Protein

Dette er forfriskning efter træning på et helt nyt niveau.

2020-06-27 04:39:58Skrevet af Lauren Dawes

Hvad er Clear Whey Isolate? | En Game Changer til sommertræning

Kosttilskud

Hvad er Clear Whey Isolate? | En Game Changer til sommertræning

Sluk tørsten på en seriøs lækker og forfriskende ny måde.

2021-06-09 12:00:52Skrevet af Lauren Dawes

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.


1. Belval, L. N., Hosokawa, Y., Casa, D. J., Adams, W. M., Armstrong, L. E., Baker, L. B., Burke, L., Cheuvront, S., Chiampas, G., González-Alonso, J., Huggins, R. A., Kavouras, S. A., Lee, E. C., McDermott, B. P., Miller, K., Schlader, Z., Sims, S., Stearns, R. L., Troyanos, C., & Wingo, J. (2019). Practical Hydration Solutions for Sports. Nutrients, 11(7), 1550.

2. Noakes TD. Commentary: role of hydration in health and exercise. BMJ. 2012;345:e4171

3. Murray B. Hydration and physical performance. J Am Coll Nutr. 2007;26(5 Suppl):542S-548S. 

4. Massey LK, Berg TA. The effect of dietary caffeine on urinary excretion of calcium, magnesium, phosphorus, sodium, potassium, chloride and zinc in healthy malesNutr Res. noviembre de 1985;5(11):1281-4.

5. Massey LK, Berg TA. The effect of dietary caffeine on urinary excretion of calcium, magnesium, phosphorus, sodium, potassium, chloride and zinc in healthy malesNutr Res. noviembre de 1985;5(11):1281-4.

6. Rosinger, A., & Herrick, K. A. (2016). Daily Water Intake Among US Men and Women: 2009-2012. US Department of Health and Human Services, Centers for Disease Control and Prevention, National Center for Health Statistics.

7. Vitale, K., & Getzin, A. (2019). Nutrition and Supplement Update for the Endurance Athlete: Review and Recommendations. Nutrients, 11(6), 1289.Evangeline Howarth

Evangeline Howarth

Forfatter og ekspert

Evangeline har deltaget i konkurrencepræget sportsgrene siden en ung alder. Som en kvalificeret RYA Dinghy Instructor forstår hun vigtigheden i en god ernæring som det rette brændstof til ekstrem- og udholdenhedssport, især på grund af hendes erfaring i Team GBR Squads samt lede og coache hendes universitets første hold.

I sin fritid elsker Evangeline at løbe - især maraton. I weekenderne finder du hende i gang med vandsport eller at vandre i bakker. Hendes yndlings aftener bliver brugt på en HIIT-session eller squats i træningscentret, inden hun forkæler sig selv med smagfuld og krydret mad og masser af grøntsager - yum!

Få mere at vide om Evies erfaring her.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her