Kosttilskud

Sådan får du mest ud af dine vitaminer | Ernæringsekspert forklarer

Vitaminer kan være et af de mest forvirrende områder inden for ernæring. Der er mange bogstaver og ukendte symboler, og det er lidt som at oversætte hieroglyffer at læse anbefalingerne for det daglige indtag. Men vitaminer er afgørende for at holde din krop velfungerende, og de kan også hjælpe dig med at gøre fremskridt i træningscenteret.

Der er masser af spørgsmål, når det kommer til at tage vitaminer … hvor ofte skal du tage dem? Hvilke skal du tage og hvor ofte? Hvad sker der, hvis du glemmer at tage dem?

Heldigvis vil Myprotein-produktudvikler og vitaminekspert Katie Brown besvare alle disse spørgsmål lige her.

Her er din ugentlige dosis af Nutritionist Explains.

Hvorfor har jeg brug for vitaminer?

Vitaminer og mineraler er mikronæringsstoffer. Vi har brug for dem i små mængder hver dag for at få vores krop til at fungere, som den skal.

Katie er en stor fortaler for, at mad er din primære kilde til vitaminer og mineraler. Men med travle kalendere kan det være svært at spise nok frisk frugt og grøntsager hver dag.

Faktisk får kun 28% af de voksne i Storbritannien de anbefalede fem om dagen …

Det er her, kosttilskud kommer ind i billedet.

Hvor meget har jeg brug for?

I UK bruger de referencenæringsstofindtaget (RNI) til at oplyse, hvor meget den gennemsnitlige voksne har brug for af hvert enkelt vitamin og mineral.

Mere specifikt “er det den mængde af et næringsstof, der er tilstrækkelig til at sikre, at behovene hos et flertal af en demografisk gruppe opfyldes”. Du kan normalt finde RNI på det kosttilskud, du tager, og doseringen vil være i overensstemmelse med dette.

Du bør altid overholde den anbefalede dosering af et givet kosttilskud, medmindre din læge anbefaler noget andet.

Er konsistens nøglen?

Kort sagt, ja. Katie siger, at konsistens er absolut afgørende, når det gælder vitaminer og mineraler.

“At modtage en konsekvent tilførsel af næringsstoffer betyder, at vi langsomt øger koncentrationen af det pågældende næringsstof i vores krop.”

Hvis du har haft mangel på et bestemt vitamin eller mineral, tager det normalt et par uger, før din krop har genopbygget tilstrækkelige niveauer.

Når det er sagt, er det ikke verdens undergang at glemme at tage dine kosttilskud i ny og næ, hvis du er konsekvent det meste af tiden.

Konsekvens er endnu vigtigere, når det drejer sig om vandopløselige vitaminer (alle B-vitaminer og C-vitamin), fordi de ikke kan lagres i vores fedtceller. Det betyder, at de går tabt i urinen, hvis de ikke bliver brugt af kroppen.

Så det er især vigtigt at være konsekvent med netop disse, hvis du vil mærke deres fulde virkning.

Sådan glemmer du ikke at tage dine vitaminer

Især med en travl tidsplan kan det være svært at huske at smide et par vitaminer hver morgen. Men Katie har din ryg med et par tips.

For det første skal du prøve at få ind i vanen med at tage dem på samme tid hver dag. Uanset om det er som det første om morgenen eller lige før du går i seng, gør det meget mere sandsynligt, at det bliver en vane at tage dine supps på samme tid hver dag. Du kan starte med at indstille en alarm på din telefon og gå derfra.

De fleste kosttilskud kan tages når som helst, men tjek bagsiden af flasken for at se, om de skal tages med eller uden mad.

Endelig, hvis du har travlt, kan det være meget nemmere at huske at tage dine kosttilskud hver dag, hvis du får en pilleautomat, som du kan smide i din taske og tage med på farten.

Kort fortalt

Det er vigtigt at spise en varieret og afbalanceret kost for at få alting til at fungere som det skal i din krop.

Det kan dog nogle gange være svært at få alle de mikronæringsstoffer, du har brug for, udelukkende gennem maden. Så at få dem ind gennem en multivitamin er en måde at sikre, at du indtager alle de vitaminer, du har brug for, konstant.

Har jeg brug for at tage en multivitamin?

Kosttilskud

Har jeg brug for at tage en multivitamin?

2020-06-12 13:01:29Skrevet af Shannah Hatch

Fordele ved Aloe Vera som kosttilskud

Kosttilskud

Fordele ved Aloe Vera som kosttilskud

Tarmsundhed, anti-aging og healende. Alt om denne kraftfulde plante.

2022-04-23 11:49:55Skrevet af Jamie Wright

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.Monica Green

Monica Green

Forfatter og ekspert

Oprindeligt fra det sydlige London dimitterede Monica fra University of Leeds med en grad i filosofi. Efter at have opdaget en kærlighed til at træne, mens hun studerede, blev Monica tiltrukket af vægttræning, som hjalp hende enormt meget gennem stressende tider som studerende. Fra at skrive for en populært studenterside udviklede Monica sine færdigheder som forfatter og skrev regelmæssigt populære bidder. Hun er begejstret for at kunne kombinere sin kærlighed til skrivning med sin passion for træning. I sin fritid elsker Monica at lave mad, prøve nye restauranter med venner og udforske nye vandrestier.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her