Dessert & Snacks

Nemme og sprøde peberkagemænd | Juleopskrift

Du kan bare ikke slå duften af friskbagte peberkagemænd cookies.

Forkæl dig selv (og alle andre, der er heldige nok til at bo sammen med dig) med disse lækre peberkagemænd fra @healthy_floflo. De tager mindre end en halv time at lave og kræver kun seks enkle ingredienser, som tilfældigvis også alle er veganervenlige.

De er den perfekte festlige godbid til at nyde på kolde morgenkaffepauser eller med en varm kop kakao i sofaen, mens du ser din yndlings julefilm. De er naturligt sødet med ahornsirup og masser af aromatiske blandede krydderier, og de er fri for smør og raffineret sukker, hvilket gør dem til et ideelt sundt alternativ til de almindelige købte i butikkerne.

Vær dog advaret, en portion af dem varer ikke længe. De smager bare så godt!

Antal: 15

Ingredienser

 • 120 g almindeligt mel
 • ½ tsk. bagepulver
 • 1 tsk. blandet krydderi
 • 1 knivspids salt
 • 60 g ahornsirup
 • 60 g 100% kokosolie

Valgfri dekoration: glasurpen

peberkagemænd
Fremgangsmåde

 1. Forvarm ovnen til 190°C.
 2. Kom alle ingredienserne i en skål, og bland dem, indtil der dannes en dejkugle.
 3. Rul dejen ud på en ren arbejdsflade eller direkte på et stykke bagepapir med en kagerulle og et let drys mel, hvis det er nødvendigt. Tilstræb at lave en dejplade på ca. 0,5 cm tyk.
 4. Brug en udstikker til peberkagemænd til at skære dine peberkagemænd ud – du bør få ca. 15 ud af dejen. Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 8-10 minutter.
 5. Når de er bagt, skal du lade dem køle af, før du pynter dem med flormelis, hvis du vil pynte dem. Nyd dem straks – Flo anbefaler at servere dem sammen med en varm chokolade for at få den ultimative festlige treat – eller opbevar dem i op til 3 dage i en lufttæt beholder.

Ernæringsinformation

Per portion

Kalorier 77
Totalt fedtindhold 4g
Total kulhydrater 9,3g
Proteiner 0,9g


Lauren Dawes

Lauren Dawes

Forfatter og ekspert

Lauren har en kandidat i engelsk litteratur oprindeligt fra syden. Hun har altid elsket at svømme, og så har hun få øjnene op for vægttræning. Derudover giver hun sig tid til fordybelse for at forbedre hendes zen på hendes ugentlige hot yoga time.

I weekenden plejer hun at lave mad eller spise en lækker brunch, og hun nyder at prøve nye opskrifter med hendes roomies - især fordi de forsøger at ryste SU-menuen af sig bestående af pasta. Først og fremmest er hun fast overbevist om at leve i balance mellem træning og et glas gin.

Få mere at vide om Laurens erfaring her.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her