Træning

Afsløring | Denne by bruger flest penge på at holde sig sund og i god form

Hvor mange penge koster det at holde sig i form? 

Ifølge en undersøgelse foretaget af Europas førende online sportsernæringsmærke Myprotein, koster det den gennemsnitlige person kr. 650 om måneden at holde sin krop sund og i form. Denne information kommer fra en nylig undersøgelse af over 1.200 danske voksne, udført af Europas førende online sportsernæringsmærke Myprotein.

De dyreste aspekter ved at holde sig i form kommer fra fitnessmedlemskaber og sportstilskud, som omfatter alt fra protein shakes og snacks til BCAA, pre-workout, fiskeolier og vitaminer. Undersøgelsen, hvor deltagerne varierede i alderen fra 18-65, fandt man ud af at halvdelen, af den danske population burger mindst 210 kr. om måneden på kosttilskud, hvor mænd har en tendens til at bruge flere penge på kosttilskud end kvinderne.

Interessant data fra studiet viste, at personer fra København bruger mest på at holde sig i form, med en gennemsnitlig daglig omkostning på 28,6 kr. I modsætning til det højeste forbrug i København, betaler folk i Kolding blot 14,6 kr. om dagen og bruger derfor mindst i gennemsnit.

Penge på fitness

Største forbrug på sundheds- og træningsrelaterede produkter dagligt

  1. København – 28,6 kr.
  2. Horsens – 24,6 kr.
  3. Roskilde – 24,2 kr.
  4. Aalborg – 23,0 kr.
  5. Odense – 22,7 kr.

Mindste forbrug på sundheds- og træningsrelaterede produkter dagligt

  1. Kolding – 14,6 kr.
  2. Esbjerg – 16,8 kr.
  3. Vejle – 18,7 kr.
  4. Aarhus – 18,8 kr.
  5. Randers – 22,2 kr.

Af alle kosttilskud er protein shakes det mest populære, da det udgør 20,1% af de købte kosttilskud på landsplan. Regionerne der anvender den største andel protein shakes går til Midtjylland og Sjælland, hvor andelen for protein shakes er 21,7% i begge regioner.

Vitaminer og mineraler udgør også en stor del af det danske folks kosttilskud, med en andel på 18,7% på landsplan. Sjælland er regionen, hvor vitaminer og mineraler udgør den største andel med 20,9%. Personer i Hovedstaden er gode til at passe på deres led, da de har den højeste procentdel der anvender fiskeolie dagligt, med en andel på 14,9%. I modsætning er indbyggerne i region Sjælland ikke lige så bekymrede omkring deres led, da deres daglige anvendelse ligger på 11,3%.

Populariteten af BCAA i fitnessindustrien er vokset markant gennem de seneste år, og er nu nummer 3 på listen over mest populære kosttilskud. Dette skyldes højest sandsynlig rollen, som de forgrenede aminosyrer spiller i proteinsyntesen i musklerne. BCAA består af leucin, isoleucin og valin, der fungerer som byggesten for proteiner, hvilket betyder, at kosttilskud indeholdende BCAA kan stimulere hastigheden af proteinsyntesen, hvilket vil fremme musklernes restitution og vækst.

Nordjylland er regionen der anvender den største andel af BCAA dagligt, hvor andelen ligger på 14,9%. Derimod anvender Midtjylland den mindste andel BCAA dagligt, med en procentdel på 10,3%.

Andy Duckworth direktør for Myprotein forklarer ‘Undersøgelsen viser, at nutidens samfund er meget mere sundhedsbevidst og derfor er villig til at bruge penge og tid på at holde sig i form.’

Det er tydeligt, at stigningen i forskning og dermed forståelsen af fordelene ved sportstilskud har uddannet befolkningen og inspireret dem til at føre en sund livsstil.’

Fitnessmedlemskaber og personlige trænere

Fitnessmedlemskaber penge pris

Hvis du søger et billigt fitnessmedlemskab, er det en god idé at undgå region Hovedstaden. Vores undersøgelse har vist, at folk der bor i region Hovedstaden anvender 241kr. om måneden på fitnessmedlemskaber, hvilket er en del mere end midtjyderne der betaler 192kr. om måneden – det er også interessant at folk fra region Hovedstaden også betaler det største beløb for kosttilskud med næsten 238kr. om måneden.

Indbyggerne i region Sjælland er ikke blege for at betale, hvad det koster at komme til træning, hvilket ses ved, at 18,9% betaler over 300kr. for fitnessmedlemskaber og holdtræninger månedligt. Den højeste procentdel på landsplan. I modsætning er det nordjyderne der spenderer mest på personlige trænere og træningsplaner, med en omkostning på 50kr. om måneden, hvor de i Syddanmark blot betaler 9,3kr. om måneden i gennemsnit.Myprotein

Myprotein

Forfatter og ekspert


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her