Træning

Du kan ikke punktslanke mavefedt | Ekspert PT forklarer

Det er almindeligt at høre nogen sige, at de forsøger at tabe fedt på et bestemt område af deres krop ved at lave en bestemt type træning eller tage en form for kosttilskud. Så lad os lige slå det fast med det samme med en høflig “fake news”-advarsel: Du kan ikke punktslanke dig fra noget område af din krop, især ikke dine mavemuskler. Det er simpelthen ikke muligt.

Vi gentager: Du kan ikke punktslanke kropsfedt fra et bestemt område af din krop.

Myprotein PT Chris Broomhead er her med en Masterclass om kropsfedt for at aflive alle myter og give dig alle de oplysninger, du har brug for til at få succes på din vægttabsrejse. Der er ingen grund til at spilde din tid på at følge meningsløse myter, når du kunne bruge din tid til langt bedre formål, så Chris er her for at sætte tingene på plads og få dig på rette vej.

 

4 fedttabs-myter

Myte 1: Maveøvelser vil hjælpe med at forbrænde kropsfedt

Selvom maveøvelser kan hjælpe dig med at udvikle en sixpack og hjælpe med core-styrken, vil det ikke nødvendigvis forbrænde kropsfedt fra din midterste del af kroppen. Boo.

Ja, træning på alle måder hjælper med at forbrænde kropsfedt, men vi taler om målrettet tab af kropsfedt. At lave tusindvis af mavebøjninger vil ikke forbrænde kropsfedt fra maveområdet alene.

Dine mavemuskler vil blive stærkere og mere udviklede, hvis du arbejder med dem. Men hvis du vil have dem til at vise sig, skal din krops fedtprocent være meget lav, så du skal forsøge at tabe kropsfedt fra hele kroppen. Fokuser på at træne alt jævnt, skab et energiforbrug, og dine mavemuskler skal nok komme til at vise sig med tiden.

Myte 2: Du skal undgå kulhydrater for at forbrænde kropsfedt

Vi har sagt det før, og vi siger det igen. At tabe kropsfedt og tabe sig kommer til at handle om et kalorieunderskud. Så hvis du reducerer kulhydrater, kan det resultere i et kalorieunderskud, og det kan være derfor, at det hjælper dig med at tabe kropsfedt at undgå kulhydrater. Men i virkeligheden handler det ikke om kulhydrater. Kulhydrater er ikke fjenden, lad dem være i fred.

Faktisk kan kulhydrater faktisk hjælpe dig med at tabe kropsfedt … bliv hos os på denne her. Kulhydrater giver dig den energi, du har brug for til at drive din træning. Og når du træner, vil du sandsynligvis forbrænde kropsfedt og opbygge muskler, så uden kulhydrater kan din præstation være suboptimal.

Men det er den type kulhydrater, du skal passe på. Reducer mængden af raffinerede kulhydrater, du spiser, og fokuser i stedet på ris, kartofler og til at give brændstof til din træning. Ingen klager her. Disse kulhydrater vil fylde dig mere, så du kan reducere dine snacks eller dine portionsstørrelser for at opnå dit kalorieunderskud og tabe kropsfedt.

Den akavede sandhed om six pack abs & lav kropsfedt

Ernæring

Den akavede sandhed om six pack abs & lav kropsfedt

Er det det hårde arbejde værd?

2021-12-30 17:21:25Skrevet af Evangeline Howarth

Myte 3: Du skal skære fedt ud af din kost for at tabe kropsfedt

Folk får kropsfedt på grund af et kalorieoverskud. Vi siger det en gang til: For at tabe kropsfedt skal du være i kalorieunderskud for at tabe kropsfedt. Du skal altså reducere dit samlede kalorieindtag, men det betyder ikke, at du skal skære fedt fra. Nogle fedtstoffer er essentielle og er nødvendige for en sund kost:

Myte 4: Du skal bare dyrke cardio for at tabe kropsfedt

Cardio har sin plads, men det er ikke alfa og omega. Du kan kun forbrænde et vist antal kalorier, før du løber tør for energi, så dit mål bør være at bevæge dig så meget som muligt i løbet af dagen. Træningstimer, styrketræning og skridt forbrænder kalorier. Det handler om at bevæge sig så meget som muligt, tage trapperne, når du kan, parkere længere væk i butikkerne – det hele behøver ikke være cardio, cardio, cardio, cardio for at tabe kropsfedt.

Kort fortalt

Næste gang du undrer dig over, hvorfor du ikke har tabt dig efter at have skåret kulhydrater fra, så kom tilbage til Chris’ Masterclass. Kulhydrater og fedt er ikke fjenden, og cardio er ikke din eneste ven. Og du kan absolut ikke træne for at tabe mavefedt. Sandheden gør ondt, men det er bedre at vide det end at leve i mørke.

5 maveøvelser til at træne din core | Myprotein Masterclass

Træning

5 maveøvelser til at træne din core | Myprotein Masterclass

2022-01-21 17:20:36Skrevet af Emily Wilcock

Få dine balder og ben til at vokse med disse 5 squat-variationer | Myprotein Masterclass

Træning

Få dine balder og ben til at vokse med disse 5 squat-variationer | Myprotein Masterclass

Få styr på ben-dagen med hjælp fra vores professionelle.

2021-09-06 12:23:54Skrevet af Monica GreenEmily Wilcock

Emily Wilcock

Forfatter og ekspert

Emily is studying Business Management & Marketing at the University of Birmingham and is currently on her intern year. She has a keen interest in both writing and fitness, so is happy she can now combine the two. She likes to spend time with her friends, both in & out of the gym.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her