Livsstil

Valget om vægttab og plantebaseret livsstil | Joshs fitness rejse

Har du overvejet at omlægge din fitness rejse? Det kan være alt for nemt at forvente resultater, når du skifter din kost ud. Lige så at glide tilbage til dårlige vaner, når du har et travlt liv. Dette var Joshs fitness undergang. Efter at have gået fra universitetet og haft masser af ledig tid til et skrivebordsjob, der er svært at arbejde rundt omkring.

Efter at have set hans rugby fitness langsomt glide væk, havde han taget en vegansk kost til dig for at forsøge at gøre krav på en sund livsstil. Desværre betyder det ikke, at alle de usunde vaner stoppede her. Som mange vil have indset, tager det mere end at droppe kødet og mælkeprodukter for at se en forskel på din fysik.

Han følte, at hans nye regime ikke rigtig fik ham nogle steder. Derfor besluttede Josh at slutte sig til en fitnessudfordring sammen med et par andre fra Myprotein-kontoret. En fitness rejse og udfordring hvor hans kost og træning ville blive nøje overvåget af ernæringseksperter fra Kettlebell Kitchen.. Hans træning skubbet til grænsen af personlige trænere hos Hale Country Club.

Er du bekymret over, ligesom Josh, at din kost ikke er helt optimal? Find ud af, hvordan hans fitness rejse forløb sig. Lykkedes det ham at komme i mål?

vægttab og plantebaseret

Uge 1

Hvorfor tog du denne fitness rejse udfordring op?

Før udfordringen overhovedet startede, havde jeg allerede taget en vegansk kost til mig i år. Jeg besluttede at udføre Veganuary i begyndelsen af året og er fortsat. Jeg har læst, at en vegansk kost kunne hjælpe med vægttab. Dette var tiltalende for mig, da jeg ikke alene ville blive veganer af etiske grunde, men også for de fysiske fordele, jeg havde hørt om.

I løbet af månederne som veganer forstod jeg, at det at spise en plantebaseret kost ikke automatisk ville betyde, at jeg ville tabe. Så jeg så udfordringen som en god mulighed for at smide nogle kilo på en bæredygtig måde ved at lære at tage bedre valg i livet og begynde at træne ordentligt igen.

Før jeg startede denne rejse, havde jeg spillet rugby i 15 år Efter at jeg begyndte at arbejde hos Myprotein for omkring et år siden, havde jeg ikke trænet på samme måde i rugby eller i et træningscenter, mens jeg var ved at tilpasse mig til kontorlivet . Det var en god chance for at begynde at træne igen korrekt og bruge de produkter, jeg arbejder med hver dag.

Fra denne udfordring håbede jeg at tabe mellem 10-15 kg i vægt i løbet af de 12 uger. Jeg havde taget mellem 8-10 kg på i løbet af året gennem dårlige kostvalg og manglende motion. Jeg havde ikke trænet regelmæssigt nok eller intenst nok.
Jeg ønskede at være mere kropssikker i slutningen af udfordringen, samt begynde at spille rugby igen. Dette betød at være meget bedre, end jeg var i starten af de 12 uger, hvor jeg følte, at jeg ikke kunne spille ordentligt på grund af min fysiske tilstand.

Fortæl os om din rejse igennem de 12 uger

I starten af de 12 uger fandt jeg det helt skræmmende at komme tilbage til træningscentret og forpligte mig fuldt ud til et træningsprogram. Jeg var ude af form og kunne ikke udføre på samme niveau, som jeg havde, da jeg var på universitetet. Dette var frustrerende og oprindeligt demotiverende, men ved hjælp af min PT Jamie vidste jeg, at jeg hurtigt kunne gøre forbedringer.

I løbet af de sidste to uger af rejsen oplevede jeg, at det var svært at tabe mere. Det var frustrerende, da jeg holdt fast i kost- og træningsprogrammet. Som følge heraf begyndte jeg at træne hårdere og blev endnu strengere med min kost.

Træningen i de 12 uger blev meget lettere, da jeg kom tilbage i rutinen for at gå i træningscentret. Jeg begyndte at udføre meget mere cardio, end jeg havde gjort før, som jeg plejede at hade, men takket være min PT Jamie vidste jeg, at det var vigtigt for at se og føle sig bedre tilpas.
Ernæringsdelen blev vanskeligere, da jeg troede at have et cheat måltid eller en snack ikke ville gøre for meget af en forskel. Jamie ville råbe ad mig, da jeg fortalte ham dette!

Jeg begyndte at se fysiske fremskridt efter 3 til 4 uger og derefter igen efter 9 til 10 uger. Det var her, da mine venner, familie og kolleger begyndte at se en stor ændring.
Jeg begyndte virkelig at lægge mærke til en ændring i mit mentale fremskridt efter 2 uger, da jeg bemærkede, at jeg ikke længere cravede mad, men blot holdt mig til måltiderne fra Kettlebell Kitchen, som også blev meget lettere.

fitness rejse

Uge 4

Var der noget, der overraskede dig?

Jeg var overrasket over, hvor ude af form, jeg var i starten. Jeg indså ikke, hvor meget ekstra vægt, jeg havde lagt på i løbet af de 12 måneder med en stillesiddende livsstil, og den effekt det ville have på min træning og form. Jeg var meget svagere og mindre egnet, end jeg havde været inden jeg startede på arbejdet. Jeg fandt de første uger virkelig svære på grund af dette.

De kontrollerede måltider var svært at tilpasse sig til i første omgang. Det er det, der ofte har spændt ben for mig, når jeg har forsøgt at tabe mig tidligere, og det var svært at afvise tilbud om mad eller spise ud med venner.

Hvad var det hårdeste øjeblik og din største fristelse? Hvordan har du overvundet dem?

En af de største fristelser var at sige nej til madtilbud og gå ud i weekenden. Det var ikke svært at være restriktiv på arbejde med min kost. Det var i weekenden det var svært at undgå at drikke eller spise med familie og venner.

Jeg fandt det frustrerende, at jeg ikke kunne gøre disse ting på grund af restriktionerne, som påvirkede mit sociale liv, men det var lettere at holde fast i grundet den konkrete deadline på 12 uger.
Det var også meget lettere at andre mennesker på arbejdet gik gennem de samme følelsesmæssige og fysiske kampe, så du kunne altid tale med nogen for at føle dig bedre tilpas.

Et andet vanskeligt øjeblik var, at jeg ikke kunne gå all-in på min fødselsdag, hvilket var to uger efter udfordringen startede. Jeg indså , at jeg ikke kunne forkøle mig selv med fristelser på dette års fødselsdag, da det var tidligt i processen, og jeg havde behov for at være sikker på at arbejde ekstra hårdt i starten af fitness rejsen. Jeg endte endda med at fejre mig selv ved at tage ned og træne.

fitness rejse

Uge 8

Hvad holdt dig motiveret?

Tracking af min vægt i fitnesscentret og at se den gradvise udvikling i at tabe sig. Det hjalp virkelig med at holde mig motiveret.
Træning sammen med andre mennesker fra udfordringen. Lave gruppe kredsløbstræning fredag formiddag bidrog også til at holde mig i gang med min træning.
Træning med min PT Jamie var også et godt skub i den rigtige retning. Det hjalp med at holde mig på rette spor. Jeg ville heller ikke se tyk ud, når mine efter billeder skulle tages og gå viralt på Myproteins hjemmeside, så det holdt mig også i gang.

Hvad lærte du af din fitness rejse?

Jeg har lært at leve med en mere afbalanceret livsstil og kost, i stedet for at gå all-in i per kort periode for så at falde i igen – yo-yo effekten. Det drejer sig om at vælge bæredygtige livsstilsvalg, hvad enten det er kost eller motion, hvilket havde en stor indvirkning på mine resultater.

Du skal træne og spise rigtigt konsekvent. Jeg indså, at jeg ikke behøvede at reducere mit kalorieindtag drastisk. Det ville ende med overspisning på grund af at være sulten. Ved at træne hårdt og spise bedre mad oplevede jeg, at jeg ikke var så sulten og kunne give plads til lejlighedsvis fristende snacks.

Hvad er de mest bemærkelsesværdige ændringer, du har oplevet?

Den mest bemærkelsesværdige fysiske forandring er, at jeg nu kan løbe i en time uden at stoppe, mens jeg tidligere aldrig ville have været på løbebåndet i mere end 20 minutter.
Mentalt er jeg meget mere sikker i min krop og mit udseende. Jeg ifører mig strammere tøj end jeg havde gjort tidligere i det sidste år.

fitness rejse

Uge 12

Hvilken ting er du mest stolt af fra din fitness rejse?

Jeg kunne ikke kun vælge én ting, men dette er de tre, som jeg er mest stolt af:

  • At kunne have tøj på, som jeg ikke kunne have på før de 12 uger startede, og også købe jeans i en mindre størrelse.
  • At holde sig til kosten og træne mere rigidt, end jeg nogensinde har gjort på en diæt.
  • At tabe 18 kg i vægt.

Vil du introducere nogle af disse ændringer til din livsstil?

Jeg vil fortsætte med at træne i træningscentret 4-5 gange om ugen for at holde op med min fitness. Jeg vil også fortsætte med at supplere min kost med Myprotein produkter. DSet hjælper mig med at kontrollere mængden af kalorier, jeg spiser og stopper mig fra at snacke på dårlig mad.
Det hjælper mig også med at få nok protein i min kost til at opbygge muskler.

fitness rejse

Uge 1 vs. Uge 12

Hvilket råd vil du give videre til andre på deres fitness rejse?

Prøv at sætte en startdato og slutdato på din rejse. Så har du noget at målrette mod i stedet for at have en endeløs rejse foran dig. Dette kan være en bestemt tidshorisont, vægtmængde eller en fysisk udfordring, men det er afgjort vigtigt at have et mål.Evangeline Howarth

Evangeline Howarth

Forfatter og ekspert

Evangeline har deltaget i konkurrencepræget sportsgrene siden en ung alder. Som en kvalificeret RYA Dinghy Instructor forstår hun vigtigheden i en god ernæring som det rette brændstof til ekstrem- og udholdenhedssport, især på grund af hendes erfaring i Team GBR Squads samt lede og coache hendes universitets første hold.

I sin fritid elsker Evangeline at løbe - især maraton. I weekenderne finder du hende i gang med vandsport eller at vandre i bakker. Hendes yndlings aftener bliver brugt på en HIIT-session eller squats i træningscentret, inden hun forkæler sig selv med smagfuld og krydret mad og masser af grøntsager - yum!

Få mere at vide om Evies erfaring her.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her