Træning

Matt Morsia tilbage efter 100 dages pause | Hvordan gik det?

Du tror måske, at Matt Morsia bare er en typisk gym bro. Han har ganske vist mange af de samme kendetegn. Han går i fitnesscenteret mindst fire gange om ugen, dyrker bulks og cuts, og han er vild med en tank top. Men der er én ting, der gør ham anderledes – Matt elsker en leg day!

Så kan du kun forestille dig, hvor hårdt han har haft det de sidste par måneder. Hvis du følger ham (hvis du ikke gør, bør du gøre det), ved du, at han for nylig rev sin akillessene over, den sene bag på benet, som fastgør din læg til hælbenet. Av.

Matt har ikke været i stand til at udføre nogen øvelser for underkroppen, herunder hans elskede dødløft og squat, i 100 dage nu. Not that he is counting… Han var ivrig efter at vide, hvornår han kunne fremskynde sin genoptræning og begynde at træne ben igen, og han gik til en specialist for at få nogle svar.

Efter en solid morgenmad tog Matt til London for at opsøge achillesspecialisten Jarrod. Efter nogle kontroller fik Matt grønt lys. Hans øjeblik var kommet. Matt trådte op til stangen og fik fødderne i position. Han svingede sine hofter for at gribe stangen og gennemførte sit første dødløft i 100 dage, en tilbagevenden til normaliteten.

Altså, på en måde. Matt blev rådet til at tage det roligt, så han løftede kun 5 kg på hver side. Men det var lidt for let.

Og han havde ikke samme held med squats – de var et direkte nej og ville have lagt for meget pres på hans akillessene. Fordelene ville ikke opveje risikoen.

Frisk fra lægen gik Matt direkte til fitnesscentret. Jarrod havde givet ham grønt lys til at arbejde sig op til to 20 kg plader på hver side, 100 kg i alt. Og det var, som om han aldrig havde taget fri fra sine dødløft, idet han gennemførte tre sæt med 10 gentagelser på 100 kg.

Selvom han var frustreret over kun at løfte 30 % af sit one rep max, var Matt glad for at være tilbage til at træne ben, selvom han vidste, at han snart ville få DOMS. I løbet af de kommende uger planlægger Matt at øge vægten i små trin for at give sin krop og akillessene tid til at tilpasse sig.

Disclaimer

Matt har taget sin genoptræning meget seriøst og var i stand til at løfte en enorm mængde før sin skade. Han tager alle professionelle råd til sig. Selvom han måske prøver at presse sit held og stiller spørgsmål, gør han ikke noget, som hans læge ikke har givet grønt lys til.

Hvis du i øjeblikket er ved at komme dig efter en skade, skal du altid lytte til professionelle råd, før du vender tilbage til træningen.

Kort fortalt

Det har ikke været let for Matt at tage en pause fra dødløft og squat i 100 dage, men han ved, hvor vigtigt det er, at han kommer sig ordentligt. Vi er bare glade for at se ham tilbage i sit rette element, og vi glæder os til at se noget mere dødløft-indhold i de kommende måneder.

Låst inde i gym i 24 timer med Matt Morsia

Vores Ambassadører

Låst inde i gym i 24 timer med Matt Morsia

Hvad sker der, når der er toiletrulle, men ikke noget toilet?

2022-03-18 15:56:43Skrevet af Emily Wilcock

MattDoesFitness taler om fortrydelse, pinlige øjeblikke i fitnesscentret og håndtering af trolls

Vores Ambassadører

MattDoesFitness taler om fortrydelse, pinlige øjeblikke i fitnesscentret og håndtering af trolls

2021-07-24 11:47:36Skrevet af Monica Green

Træn abs som Mattdoesfitness | Hjemmetræning edition

Træning

Træn abs som Mattdoesfitness | Hjemmetræning edition

2021-02-02 10:04:02Skrevet af Isaac SyredEmily Wilcock

Emily Wilcock

Forfatter og ekspert

Emily is studying Business Management & Marketing at the University of Birmingham and is currently on her intern year. She has a keen interest in both writing and fitness, so is happy she can now combine the two. She likes to spend time with her friends, both in & out of the gym.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her