Ernæring

5 gode råd til at overleve julefrokoster

Haps haps vi ska’ ha’ snaps

julesnaps

Nu hvor december er over os, flyver det ind med invitationer til julefrokoster, familiehygge og andre festligheder. Ej forglemme årets sidste fest – nytår. I denne artikel giver vi et par enkle råd til at hjælpe dig (og dit taljemål) helskindet igennem de festlige julefrokoster.

1. Hold ved din sædvanlige rutine

Det er årstiden for julefrokoster, hvor man spiser og drikker rigeligt til at spise, drikke og være i godt humør, men det betyder ikke, at dit helbred og træning behøver at ryge helt ud af vinduet! Fortsæt med at spise sundt, når du kan. Sørg for at spise masser af frugt og grøntsager, da de er fyldt med gode vitaminer. Sørg også for at holde ved din sædvanlige træningsrutine, så du holder forbrændingen i gang, også selvom, du måske ikke har lyst. Hvis vejret er forfærdeligt udenfor så brug et par elastikbånd til at lave din træning derhjemme i stedet.

2. Drik det hele

Altså dit vand mener vi! Selvom vi alle holder af alkoholiske drikke her i den søde juletid, så sørg for at balancere det ud med et glas vand for hvert glas alkohol, du indtager. Det vil ikke alene hjælpe dig med at undgå tømmermænd den næste morgen, men vil også hjælpe dig med at undgå at indtage for mange tomme kalorier. Du vil takke dig selv bagefter!

3. Slap af med lækkerierne

Julegodter julefrokoster

Der er altid så utrolig mange lækkerier i juletiden, og det er så fristende at prøve alle godterne, der er stillet frem. Det er en nem måde at spise en hel masse uden at blive ordentligt mæt, og fordi du ikke føler mæthed, spiser du automatisk mere, end du normalt ville. Alle disse ekstra kalorier bliver hurtigt til en hel del så hold øje med, hvor meget du spiser! Dog kan du bruge al denne ekstra energi til at øge din muskelmasse og give den ekstra gas i træningscentret.

4. Tag dig af din krop

Som nævnt ovenfor så vil det hjælpe dit immunsystem, hvis du sørger for at få dine grøntsager og frugt. Hvis du ikke føler dig helt på toppen (vinterforkølelse er meget normalt), så sørg for at spise ekstra meget C-vitamin. Og husk at det er okay at springe en gang træning over, hvis du ikke føler dig tilpas. Følg reglen om at alle smerter under nakkehøjde er okay at træne med, men tag en pause, hvis du har ondt i hovedet.

5. Sved det ud

Juletræning

Hvis du har fået lidt for meget aftenen før til alle årets julefrokoster, så frygt ikke – tag afsted til fitnesscentret eller tag en tur på asfalten/skoven og sved det ud. At give din krop en god gang træning hjælper ikke bare på tømmermænd, men du vil også have det meget bedre med dig selv på trods af, du spiste de mange lækre julegodter.

Vigtig pointe!

Julen 2017

Som nævnt tidligere så er julen en tid, hvor der spises og drikkes med højt humør. Der er tæt pakket med julefrokoster hver weekend, men det skal der altså også være plads til! Så bekymr dig ikke, hvis du mister en smule muskelmasse, eller tager et par kilo på henover festsæsonen. Du vil lynhurtigt være tilbage til din sædvanlige form igen i januar. Lav nogle små ændringer i din livsstil for at sørge for, at du kan have det sjovt samtidig med at forebygge tilbagegang i din træning. Men vigtigst af alt, skal du huske at nyde julen!

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.Myprotein

Myprotein

Forfatter og ekspert


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her