Ernæring

Søvnmangel er forbundet med øget snacking

Søvnmangel har allerede meget at stå til ansvar for. Hovedpine, dårlig koncentration og nu også øget snacking.

Et studie foretaget af forskere fra Ohio State University har vist, at det faktisk kan føre til klogere beslutninger om snacks1, hvis man overholder anbefalingerne om søvn – det kan enten være at lade være med at snacke eller vælge en sundere og mere næringsrig løsning. Du kan f.eks. bytte dine chips ud med et æble (det er lige, hvad du gerne vil høre… eller).

snacking

Studiet

20.000 amerikanske voksne i alderen 20-60 år førte 24 timers maddagbog og fik deres søvnmønstre overvåget.

Deltagerne blev delt op i to grupper – dem, der nåede syv timers søvn og dem, der ikke nåede det. Forskerne analyserede deltagernes snackrelaterede næringsstofindtag og kategoriserede alle snacks i fødevaregrupper.

Der blev fastsat tre tidsrammer for snackning: 02:00-11:59 var tidsrammen om morgenen, 12:00-17:59 for eftermiddagen og 18:00-01:59 for aftenen.

Resultater

95,5 % af deltagerne spiste mindst én snack om dagen – hatten af for viljestyrken hos de resterende 4,5 %. Og over 50 % af kalorierne fra snacks kom fra sodavand/energidrikke, chips, kiks og kager.

Personer, der ikke levede op til søvnanbefalingerne, var mere tilbøjelige til at spise en morgensnack, og de valgte snacks var kalorierige med lav næringsværdi. Det sker.

Resultaterne tyder dog på, at manglende søvn ikke er den eneste årsag til snacking. Hvis du bliver længe oppe, får det dig sandsynligvis også til at snacke, selv om du sover optimalt. Det råd, der gives, er at gå i seng, for hvis du ligger i sengen, er du ikke i gang med at plyndre køleskabet.

Kort fortalt

Konstant at få syv timers søvn lyder som en drøm, der går i opfyldelse, faktisk vil de fleste mennesker nok gerne have 10 timer. Men så går vi måske glip af snacktid. Selv om du måske snacker mere, når du har fået syv timers søvn, så længe du sørger for at vælge en snack, der passer til dine makroer, kan vi ikke se nogen skade i det.

"Kvinder er mere modtagelige for usund mad end mænd" ifølge studie

Ernæring

"Kvinder er mere modtagelige for usund mad end mænd" ifølge studie

Det viste sig, at kvinder var meget mere følsomme over for kosten end mænd.

2021-06-17 17:39:33Skrevet af Monica Green

Studie viser, at brug af pesticider er forbundet med vægtforøgelse hos mus

Ernæring

Studie viser, at brug af pesticider er forbundet med vægtforøgelse hos mus

Glem ikke at vaske din frugt og dine grøntsager.

2021-09-12 06:49:34Skrevet af Emily Wilcock

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.


  1. https://www.sciencedaily.com/releases/2021/09/210920132613.htm


Emily Wilcock

Emily Wilcock

Forfatter og ekspert

Emily is studying Business Management & Marketing at the University of Birmingham and is currently on her intern year. She has a keen interest in both writing and fitness, so is happy she can now combine the two. She likes to spend time with her friends, both in & out of the gym.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her