Ernæring

9 sunde forslag til morgenmad to-go

Hvis du prioriterer søvn frem for en god morgenmad, er du måske efter noget, du hurtigt kan tage med på farten. I stedet for at springe dette temmelig vigtige måltid over, kan du prøve nogle af disse enkle og sunde forslag til morgenmad, der holder dig i gang indtil frokosttid.

1. Æggemuffins, æggehvide omelet, kogte æg

Æg, æg, æg! Uanset hvordan du kan lide dine æg om morgenen, gør de sig perfekte under farten og er en af de mange sunde forslag til morgenmad. Med 78 kalorier og 6 g protein pr. æg kan du pakke proteinet ind, mens du får en god dosis sundt kolesterol og vitamin A, B-6, B-12 og D.

æggeomelet

Ved at kombinere grøntsager efter eget valg, såsom rød peber, løg, porre og svampe, 3 æggehvider og et helt æg, kan du lave en æggehvide omelet, der indeholder omkring 150 kalorier.

For det fantasifulde, hvorfor ikke prøve at lave æggehvide muffins? Du kan tilføje dine foretrukne grøntsager og kogt kød for at lave en rigtig solid og god morgenmad, der let kan pakkes med på farten.

For noget virkelig hurtigt, kan du prøve at koge nogle æg før sengetid for at få tage med på din vej ud om morgenen.

2. Overnigth oats

Hvis du virkelig er presset pål tid om morgenen, hvorfor så ikke prøve at lave disse overnight oats natten før? Opbevares blot i køleskabet natten over, så du kan spise det om morgenen. Havre giver en god kilde til langsom frigivende energi uden sukker og ved at tilføje et scoop af whey protein kan du få over 20 g protein som en god start på dagen. Prøv forskellige smage og tilføj frugt, så hver morgen bliver lidt anderledes.

forslag til morgenmad

3. Avokado på rugbrød

Hvid brød, især, er en af de første ting, der hurtigt gives afkald på, når man slanker sig, men nogle kulhydrater kan være en vigtig del af din kost. For et højere proteinvalg, hvorfor ikke prøve rugbrød eller brød med nødder og frø i? For en god topping fuld af sunde fedtstoffer, kan du mose avokado og tilføje lidt salt, peber og chili, hvis du er klar på at vågne godt op om morgenen.

forslag til morgenmad

4. Quinoa grød

Quinoa indeholder naturligt mange proteiner, men det betragtes ofte som et korn, der kun er til krydret retter. Ved at tilberede quinoa og blande med mælk og proteinpulver kan du dog oprette en morgenmad med højt proteinindhold, der ligner grød. Opbevar i en madkasse og nyd på farten.

forslag til morgenmad

5. No-bake protein bars

Byt dine sukkerholdige kiks og morgenmadsprodukter ud med en hjemmelavet proteinbar. Ved at kombinere havre, whey proteinpulver, nødder, frø og bær med peanut butter, lidt kokosnøddeolie og yoghurt / mælk kan du lave dine egne proteinbarer på få minutter. Tjek denne no-bake protein bar opskrift.

protein bar

6. Protein Pandekager

Protein pandekager er super nemme at fremstille og et lækkert sundt alternativ til almindelige pandekager. For at lave disse fra bunden, skal du kombinere 1 æg eller to æggehvider med et scoop af whey protein og bagepulver.

Smør din gryde med kokosolie, og sted på middel varme.

Tjek disse protein pandekageopskrifter ud for inspiration. Du kan endda lave dem natten før og varme dem op næste morgen for en nem og yderst lækker morgenmad.

protein pandekager

Hvis du ikke er den bedste i køkkenet, så prøv vores protein pandekage mix. Det kommer i tre varianter, og alt hvad du skal gøre er at tilføje vand og flip it på panden.

7. Røget laks og fedtfattig flødeost på rugbrød

Laks er en fantastisk kilde til protein såvel som essentielle omega-3 og essentielle fedtsyrer. Grib noget rugbrød eller knækbrød, smør med fedtfattig flødeost og top med røget laks. Lækker og enkel at smide sammen natten før.

forslag til morgenmad

8. Protein smoothie

Der er et hav af protein smoothie-muligheder for en hurtig, sund morgenmad på farten. Hvis du har en blender, kan du prøve at kombinere dine yndlings frugter og et scoop med Impact Whey Protein om morgenen. Hvis du er en dessert-person, kan du prøve vores chokolade whey protein eller cookies & cream sammen med mandelmælk, nøddesmør og en banan. Tjek disse smoothie-opskrifter for inspiration.

protein smoothie

9. Chiagrød

Chiafrø har en række sundhedsmæssige fordele. Først og fremmest hjælper de med at bidrage med protein, men de leverer også mineraler såsom mangan, en kilde til fosfor og fiber. Opbevar i et glas i køleskabet natten over for at få tage den med på din vej ud af døren.
Prøv disse lækre chiagrød opskrifter.

chiagrød

Kort fortalt

Morgenmad er det vigtigste måltid på dagen med god grund, men det betyder ikke, at det skal være den samme gamle kedelige skål med havregrød. Forhåbentlig hjælper disse opskriftideer dig med at blande det sammen og få mest muligt ud af din morgen.

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.Evangeline Howarth

Evangeline Howarth

Forfatter og ekspert

Evangeline har deltaget i konkurrencepræget sportsgrene siden en ung alder. Som en kvalificeret RYA Dinghy Instructor forstår hun vigtigheden i en god ernæring som det rette brændstof til ekstrem- og udholdenhedssport, især på grund af hendes erfaring i Team GBR Squads samt lede og coache hendes universitets første hold.

I sin fritid elsker Evangeline at løbe - især maraton. I weekenderne finder du hende i gang med vandsport eller at vandre i bakker. Hendes yndlings aftener bliver brugt på en HIIT-session eller squats i træningscentret, inden hun forkæler sig selv med smagfuld og krydret mad og masser af grøntsager - yum!

Få mere at vide om Evies erfaring her.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her