Kosttilskud

6 bedste plantebaserede proteinpulvere og deres fordele

Med det store udvalg af proteintilskud, der findes, kan det være forvirrende at vælge det bedste for dig. Veganere derude kender nok til kampen med at finde et godt proteinpulver, idet et af de mest populære proteiner, whey, ikke er egnet for dem.

Men lad dig ikke afskrække, der findes tonsvis af veganervenlige proteinpulvere derude, fra flere forskellige plantebaserede kilder. Vi er her for at tage noget af arbejdet fra dig ved at udvælge de 6 bedste veganske proteinpulvere.

Hop til: 

vegansk

Hvorfor tage plantebaserede proteinpulvere?

Uanset om du ønsker at opbygge muskler, øge styrken eller forbedre restitutionen, er det at få nok protein i sig en vigtig komponent for at nå ethvert sundheds- og fitnessmål.1

Forskellige proteiner består af forskellige aminosyrer, hvor nogle er vigtigere end andre. En af de største faktorer, der er med til at bestemme kvaliteten af et protein, er indholdet af essentielle aminosyrer.2

Planteprotein indeholder typisk færre aminosyrer end animalske kilder. Så for at få nok essentielle aminosyrer i en vegansk kost kræver du et varieret udvalg af forskellige proteinkilder.2 Et vegansk proteintilskud kan dog være en nem løsning, som vil hjælpe med at give dig alle de essentielle aminosyrer, der er nødvendige for at hjælpe dig med at nå dine mål.

De 6 bedste veganske proteinpulvere

Vegan Protein Blend består af naturlige plantekilder (ærter og fava-bønner) og indeholder 22 g protein pr. scoop. Den indeholder 5 g af de forgrenede aminosyrer i forholdet 2:1:1 (leucin, valin og isoleucin).

Det er sukkerfattigt, en kilde til fibre og kun 110 kcal pr. scoop, hvilket gør det til en god snackmulighed for dem, der følger en energibegrænset diæt.

Ærteproteinisolat indeholder 21 g protein pr. scoop og kun 101 kcals. Det har også et højt fiberindhold på 3,5 g pr. portion og et lavt sukkerindhold, så ligesom den veganske proteinblanding er det en god mulighed som snack.

Ærteprotein har vist sig at være en proteinkilde af høj kvalitet med beviser, der viser, at det kan have samme effekt på muskelmassen som whey protein.3

Sojaproteinisolat indeholder 27 g protein. Sojaproteinisolat består af sojabønner og består af 90% protein og indeholder alle de essentielle aminosyrer, der er nødvendige for at opbygge muskler.

Med 108 kcals, 0g fedt og kun 0,5g kulhydrater pr. portion er sojaproteinisolat et godt valg for dem, der ønsker at skære ned eller holde sig slank.

Brunt ris protein indeholder 23g protein og 127 kcals pr. portion. Det er også fri for soja, hvede og gluten, hvilket gør det til et godt valg for dem, der ønsker at undgå allergener.

Det brune risprotein består af 100% brune ris, som er GMO-fri. Det har også en rig aminosyreprofil, som vil muliggøre optimal restitution og muskelvækst.1

Hamp Protein er en 100% økologisk, naturlig proteinkilde, der stammer fra rå hampefrø. Det indeholder 16 g protein og alle 21 essentielle aminosyrer i hver portion.

Det indeholder også en række essentielle mineraler, herunder kalium, calcium, magnesium og jern, som alle vil hjælpe med energiproduktionen og bidrage til at holde dig sund.4

Clear Vegan Protein bruger spray dry-teknologi for at gøre det til et helt opløseligt, klar til at blande proteinpulver. Pr. portion indeholder det 10 g protein for kun 50 kcal og indeholder kun 1 g sukker. Det indeholder også tilsatte b-vitaminer, som kan hjælpe med en række funktioner, herunder energiproduktion, mental ydeevne og immunitet.

Og det er bare perfekt efter en varm sommertræning.

Kort fortalt

Hvis du følger en plantebaseret kost, er det at inkorporere proteinpulver en fantastisk måde til ikke kun at få noget ekstra protein ind, men også essentielle aminosyrer. Nogle af vores plantebaserede proteinvarianter indeholder også essentielle vitaminer og mineraler, så du ved, at du får en snack af høj kvalitet.

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.


  1. Jäger, R., Kerksick, C.M., Campbell, B.I. et al. International Society of Sports Nutrition Position Stand: protein and exercise. J Int Soc Sports Nutr 14, 20 (2017). https://doi.org/10.1186/s12970-017-0177-8 
  2. Gorissen SHM, Witard OC. Characterising the muscle anabolic potential of dairy, meat and plant-based protein sources in older adults. Proc Nutr Soc. 2018 Feb;77(1):20-31. doi: 10.1017/S002966511700194X. Epub 2017 Aug 29. PMID: 28847314. 
  3. Babault, N., Païzis, C., Deley, G. et al. Pea proteins oral supplementation promotes muscle thickness gains during resistance training: a double-blind, randomized, Placebo-controlled clinical trial vs. Whey protein. J Int Soc Sports Nutr 12, 3 (2015). https://doi.org/10.1186/s12970-014-0064-5 
  4. Huskisson E, Maggini S, Ruf M. The role of vitamins and minerals in energy metabolism and well-being. J Int Med Res. 2007 May-Jun;35(3):277-89. doi: 10.1177/147323000703500301. PMID: 17593855. 


Monica Green

Monica Green

Forfatter og ekspert

Oprindeligt fra det sydlige London dimitterede Monica fra University of Leeds med en grad i filosofi. Efter at have opdaget en kærlighed til at træne, mens hun studerede, blev Monica tiltrukket af vægttræning, som hjalp hende enormt meget gennem stressende tider som studerende. Fra at skrive for en populært studenterside udviklede Monica sine færdigheder som forfatter og skrev regelmæssigt populære bidder. Hun er begejstret for at kunne kombinere sin kærlighed til skrivning med sin passion for træning. I sin fritid elsker Monica at lave mad, prøve nye restauranter med venner og udforske nye vandrestier.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her