Kosttilskud

Dine spørgsmål om kreatin besvaret af en ernæringsekspert

Kreatin. Muligvis det mest omtalte supplement på markedet. Det har formået at blive sladret om i fitness centre over hele landet i årevis, og rygterne har spredt sig vidt og bredt. Men vi har gode nyheder, rygterne er ikke sande.

Vores tidligere videoer om kreatin har ikke formået at slukke din tørst efter at lære mere om dette kosttilskud. Heldigvis er vores ernæringsekspert Richie Kirwan her for at få rygterne til at hvile og besvare alle dine brændende kreatin spørgsmål.

Kan noget påvirke kreatin ved kombineret indtagelse?

To af vores yndlings ting. Kaffe og kreatin. Desværre har der været nogle undersøgelser, der tyder på, at koffein kan sløve effekten af kreatin. Selvom det ikke er specielt problematisk, betyder det bare, at du måske skal være mere forsigtig med dit kaffeforbrug for at få mest muligt ud af dit kreatin.

Hvor lang tid tager det for kreatinniveauet i dine muskler at falde?

Hvis dine muskler er fuldt mættede, kan det tage 4-6 uger, før dine kreatinniveauer falder tilbage til det normale. Hvad vil der ske? Ikke meget. Du kan tabe en lille smule vægt – det vil være vandvægt. Du vil måske heller ikke præstere så godt i fitness centeret. Men du kommer ikke pludselig til at miste alle dine gains.

Hvad er Creapure?

Creapure er en særlig form for kreatinmonohydrat. En af de reneste former for kreatin, der findes på markedet. Renhed på 99,9 % sammenlignet med en renhed på 98-99 %.

Hvad er mikroniseret kreatin?

Som du måske kan gætte, er mikroniseret kreatin noget, der er blevet mikroniseret. Men det betyder, at pulveret er mindre og finere, hvilket giver det et større overfladeareal end almindeligt kreatin. Dette øger optagelsen og mindsker risikoen for maveforstyrrelser.

Richie mener, at hvis kreatinmonohydrat ikke giver dig maveforstyrrelser, så er der ingen grund til at bruge mikroniseret kreatin.

Forårsager kreatin hårtab?

En bekymring for kreatinbrugere er rygtet om, at kreatin forårsager hårtab. Er der noget grundlag for denne påstand?

Der var en undersøgelse, der viste, at indtagelse af kreatin var forbundet med højere niveauer af dihydrotestosteron (DHT), et hormon, der spiller en rolle i skaldethed og hårtab. Men ingen undersøgelser til dato har fundet ud af, at indtagelse af kreatin direkte bidrager til hårtab. Det kan lyde som splittet hår, men det er en vigtig forskel.

Og før du taber håret af bekymring, har DHT kun en effekt på folk, der er genetisk disponeret for hårtab. Så behold dit hår på – rygterne er langt fra sandheden.

Kort fortalt

Der er meget mere, hvor disse kom fra, tjek videoen her. Vi vil være imponerede, hvis du kommer med flere spørgsmål efter det. Men hvis du gør, så skriv en kommentar til videoen.

Tjek Myprotein Youtube Channel for at se mere.

Er denne influencers kosttilskud effektiv? | Ernæringsekspert anmelder

Ernæring

Er denne influencers kosttilskud effektiv? | Ernæringsekspert anmelder

Få et indblik i denne influencers kosttilskudsrutine.

2021-10-26 17:41:38Skrevet af Emily Wilcock

Kedsomhedsspisning | Spiser du, når du keder dig? Ernæringsekspert har svaret

Ernæring

Kedsomhedsspisning | Spiser du, når du keder dig? Ernæringsekspert har svaret

Og hvordan du kun spiser, når du er "virkelig" sulten.

2021-06-16 18:13:43Skrevet af Myprotein

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.Emily Wilcock

Emily Wilcock

Forfatter og ekspert

Emily is studying Business Management & Marketing at the University of Birmingham and is currently on her intern year. She has a keen interest in both writing and fitness, so is happy she can now combine the two. She likes to spend time with her friends, both in & out of the gym.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her