Kosttilskud

Marine collagen pulver | Fordele, dosering & bivirkninger

Nu har du sandsynligvis set collagen protein solgt på vores websted, så du undrer dig måske over, hvad der er, og skal jeg prøve det? Selvom det findes i vores kroppe, hovedsagelig i hår, hud, negle og led, falder vores collagen niveau med alderen.

Når vores collagen niveau falder, vises tegn på ældning – vores hud mister elasticitet, og vores negle og hår kan blive matte og svage.

Marine collagen er en stærk mulighed for at indarbejde i din kosttilskuds rutine for at øge collagen produktionen og bremse tegnene på aldringsprocessen.

Hop direkte til:

Hvad er Marine Collagen Pulver?

Hvad er marine collagen pulver?

Collagen er et strukturelt protein, der spiller mange roller i kroppen. Marine collagen pulver kommer fra fiskekilder – inklusive skala, knogler og hud. Behandlingsniveauet varierer, men nogle gange hydrolyseres det også (delvist nedbrudt), inden det fremstilles i pulverform.

Det er også mere miljømæssigt og omkostnings venligt end produktion af collagen fra pattedyr.1

Hvad er fordelene?

Collagen er et protein, fungerer det anderledes end whey eller andet proteinpulver, der primært øger muskelvæv.

At tage marine collagen menes at øge din naturlige collagen produktion ved at udløse din krop til at øge collagenproduktionen. Så når din krop mærker det collagen, du indtager, er teorien, at det producerer yderligere collagen alene som en reaktion (din krop “mener”, at det registrerer collagen nedbrydning, ikke collagen indtagelse).2

Kan reducere tegn på aldring

Vores kroppe begynder at miste collagen allerede i en alder af 20 år.3 Marine collagen har potentialet til at udløse hudceller til at reparere sig selv.3

Collagen har vist sig at forbedre hudens elasticitet, tykkelse og hydrering.3 Din hud er dit største organ, og selvom du kan bruge masser af penge på collagen hudplejeprodukter – har brugen af et collagen tilskud styrken til at øge hudens sundhed indefra ud.

Kan hjælpe med at lindre led ubehag

Mens vi ofte tænker på collagen i skønhedsapplikationer, er en af ​​dens mest lovende fordele relateret til vores led. Undersøgelser har vist, at collagen kan fremme sund brusk i leddene og endda reducere smerter hos patienter med slidgigt. 1

Kan hjælpe med at bevare muskelmasse

Collagen protein, som alle andre proteiner, består af aminosyrer. Når vores krop fordøjer proteiner i de mindre aminosyrekomponenter, kan de derefter bruges til at reparere og dyrke muskelvæv efter en træning, herunder skeletmuskulatur. Hjertemuskelvæv har også vist sig at have gavn af collagen syntese.3

Dosering

10 gram af Myproteins Collagen er alt hvad du behøver hver dag. Det opløses let i enhver drink, og det tidspunkt på dagen, du tager det, betyder ikke meget. Du kan let blande det i din kaffe om morgenen eller en smoothie efter træning senere på dagen – eller bare med vand.

Fødevarer med marine collagen

Mens marine collagen naturligt findes i hud, knogler og fiskeskalaer, er det sandsynligvis mere behageligt at tage det i tillægsform i stedet.

Der er nogle fødekilder som dåse laks og fiskefileter med skind. På dage, hvor fisk ikke er i din måltidsplan, kan du stadig få fordelene ved marine collagen protein som et praktisk supplement.

Bivirkninger

Selvom der ikke er nogen kendte bivirkninger eller negativer ved at tage marine collagen, kan du undgå det, hvis du har en skaldyrs-, fisk- eller æggeallergi. Der er andre muligheder for collagen (versioner fra pattedyr og veganer), der ikke indeholder disse potentielle allergener.

Kort fortalt

Uanset om du er bekymret for din hud, negle eller hårsundhed, ønsker at forhindre ledsmerter eller bare tilføje mere protein til din daglige plan, er collagen et vindende valg.

For dem, der ønsker at undgå pattedyrs collagen kilder, men stadig vil have en kraftig collagen kilde, er marine collagen et godt alternativ. Det er også let for miljøet og konstant undersøgt for yderligere videnskabelige og medicinske anvendelser.1

Er vegansk kollagen lige så godt som animalsk kollagen?

Kosttilskud

Er vegansk kollagen lige så godt som animalsk kollagen?

Hvordan veganere nu kan mærke fordelene ved at supplere med kollagen.

2021-03-04 09:55:41Skrevet af Claire Muszalski

Virker kollagen kosttilskud? Hvad er det bedste for dig?

Kosttilskud

Virker kollagen kosttilskud? Hvad er det bedste for dig?

Find ud af, hvad collagen kan gøre for dig.

2020-05-21 06:32:59Skrevet af Claire Muszalski

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.


  1. Lim, Y. S., Ok, Y. J., Hwang, S. Y., Kwak, J. Y., & Yoon, S. (2019). Marine collagen as a promising biomaterial for biomedical applications. Marine drugs17(8), 467. 
  2. Bolke, L., Schlippe, G., Gerß, J., & Voss, W. (2019). A collagen supplement improves skin hydration, elasticity, roughness, and density: Results of a randomized, placebo-controlled, blind study. Nutrients11(10), 2494. 
  3. León-López, A., Morales-Peñaloza, A., Martínez-Juárez, V. M., Vargas-Torres, A., Zeugolis, D. I., & Aguirre-Álvarez, G. (2019). Hydrolyzed Collagen-Sources and Applications. Molecules (Basel, Switzerland)24(22), 4031.  


Claire Muszalski

Claire Muszalski

Forfatter og ekspert

Claire er registreret diætist fra the Academy of Nutrition and Dietetics og certificeret sundheds- og velvære coach fra the International Consortium for Sundhed og Wellness Coaching. Hun har en BA i biologividenskab og en Master i klinisk ernæring fra universitetet i Pittsburgh.

At tale og skrive om mad og fitness står Claires hjerte nær, da hun elsker at anvende sin viden og erfaring til at hjælpe andre, så de kan nå deres mål omkring sundhed og velvære.

Claire er også certificeret indendørs cyklinginstruktør og elsker det mentale og fysiske boost, som hun opnår ved at løbe og dyrke regelmæssig yoga. Når hun ikke selv holder sig i form, så hepper hun på hjembyens sportshold i Pittsburgh eller kokkererer i køkkenet til hendes familie.

Få mere at vide om Claires erfaring her.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her