Kosttilskud

Sådan fremstilles kreatin | In the lab

Folk elsker at høre om kreatin. Hvad det er, hvordan det virker, hvordan det er lavet. Så det er på tide at give folk, hvad de vil have.

I de sidste par måneder har vi arbejdet på In The Lab, en YouTube-serie, der giver dig et kig bag kulisserne på, hvordan vi fremstiller vores mest populære produkter. Vi har allerede vist dig, hvordan vi laver vores Impact Whey Protein og vitaminer. Nu viser vi dig, hvad der går forud for fremstillingen af vores kreatin monohydrat.

Som Myprotein produktudvikler Paul Smith-Johnson forklarer, er kreatin et naturligt forekommende molekyle, der dannes af nyrerne og lagres i vores muskler. Vi kan få det i vores kost gennem animalske produkter, men det er næsten umuligt at indtage nok på denne måde til, at det har en effekt på atletisk præstation.

Du behøver ikke at tage vores ord for det. Kreatin er et af de mest veldokumenterede kosttilskud på markedet, med omkring 1.000 peer-reviewede undersøgelser derude til at bakke det op.

Nå, men det øjeblik, som I alle har ventet på … hvordan laver vi det?

Den første proces involverer et specialiseret laboratorium og to nøgleingredienser: natriumsarcosinat og cyanamid.

Natriumsarcosinat er som salt, men har en let sødlig smag. Cyanamid er et hvidt fast stof. Du støder sandsynligvis på det et par gange om dagen, da det almindeligvis findes i tandpasta.

Disse to ingredienser opvarmes og sættes under tryk i et stort reaktionsbeholder. Dette skaber en væske, som vi derefter afkøler og sætter til at blive til krystallinsk kreatin. Dette renses derefter ved hjælp af en centrifuge, som spinder eventuelle urenheder ud. Den rene væske vakuumtørres derefter og males til et fint pulver, hvilket gør det lettere at opløse i vand. Derefter testes det for at sikre, at det opfylder renhedskravene.

På vores fabrik overføres det fine kreatinpulver fra råvarelageret til vægtrummet for de sidste faser af processen. Hver batch kreatin, vi fremstiller, bruger flere 100 kg råmateriale, og næsten intet af det går til spilde.

I modsætning til andre produkter kræves der ingen blanding, så vi kan deponere kreatinen direkte i IBC’en og derefter til emballagelinjen, hvor produktet sigtes og deponeres i vores signaturposer. Produktet forsegles, røntgenfotograferes, scannes til kvalitetssikring og sendes ud til lageret, klar til at blive sendt til kunderne.

Det er egentlig ganske enkelt.

Kort fortalt

Nu ved du, hvor dit kreatin kommer fra. Hvis du vil vide, hvordan nogle af vores andre mest populære produkter bliver fremstillet, kan du tjekke Myprotein YouTube-kanalen. 

Dine spørgsmål om kreatin besvaret af en ernæringsekspert

Kosttilskud

Dine spørgsmål om kreatin besvaret af en ernæringsekspert

Richie besvarer alle dine brændende spørgsmål.

2022-03-05 14:00:40Skrevet af Emily Wilcock

Sådan bliver dit whey protein fremstillet | Indblik i vores britiske proteinfabrik

Kosttilskud

Sådan bliver dit whey protein fremstillet | Indblik i vores britiske proteinfabrik

Kom med bag kulisserne på vores fabrik i Warrington.

2022-07-21 09:31:28Skrevet af Monica Green

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.Emily Wilcock

Emily Wilcock

Forfatter og ekspert

Emily is studying Business Management & Marketing at the University of Birmingham and is currently on her intern year. She has a keen interest in both writing and fitness, so is happy she can now combine the two. She likes to spend time with her friends, both in & out of the gym.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her