Livsstil

7 måder at bekæmpe dine vinter blues

Med kortere, mørkere og koldere dage er det ikke overraskende, at så mange mennesker oplever vinter blues. At vågne op, når det er mørkt, gå i træningscentret i den bidende kulde og sige farvel til solen kl. 16 er aldrig sjovt. Men der er små, praktiske ting, du kan gøre for at prøve at bekæmpe disse vinter blues og faktisk nyde vintersæsonen.

Her er blot nogle få af vores bedste tips til at bekæmpe de kedelige vinter blues.

1. Overhold de sædvanlige rutiner

Så snart årstiden ændrer sig, er det let at føle, at alle dine sædvanlige rutiner er røget ud af vinduet. Men det behøver ikke være tilfældet. At finde og holde sig til sin rutine kan være meget nyttigt til at hjælpe dig med at føle dig jordforbundet og mere i kontrol over, hvad der foregår omkring dig. Hjælper dig med at klare selv i tider med stress.

Hvis du er vant til at træne om morgenen, skal du fortsætte med at gøre det og omvendt, hvis du er mere en natugle, når det kommer til træning, så fortsæt med det.

At bevare sin rutine med din søvnplan er også meget vigtig. Hvis du holder samme tidspunkt, når du går i seng, og når du vågner op, selv i weekenden, hjælper du dig selv med at føle dig opfrisket, vågen og øger dit humør for dagen.

2. Motion

Vi ved, at du allerede ved dette. Men bare for at gøre det klart: motion gør underværker for dit humør.

At frigive endorfiner dagligt kan være det boost, du har brug for til at holde din mentale sundhed i skak. Find den måde, du kan lide at bevæge dig på, uanset om det er en løbende omgang om morgenen eller løfte vægte i træningscentret hver dag.

At have noget som en træningsrutine og fitnessmål at fokusere på kan være en gave for, når du føler dig nede i kulkælderen. Det giver dig en mental pause fra livet, selvom det kun er i en halv time, og giver dig mulighed for at fokusere på noget, der udelukkende er til din egen forbedring.

Vores bedste 20 minutters træning

Træning

Vores bedste 20 minutters træning

Du har aldrig for travlt til en 20 minutters træning.

2021-11-08 17:00:31Skrevet af Chris Appleton

3. Lav (og spis) god mad

Mad er vejen til mange af os. At bruge tid på at lave god mad og arbejde med kærlighed over komfuret er den perfekte måde at slukke for kontakten. Sæt lidt musik på eller en podcast, og nyd lidt tid for dig selv eller lidt kvalitetstid med en elsket, hvor I sammen kan lave god mad.

Lav dine favoritter, eller nyd sæsonopskrifter om vinteren, uanset hvad du gør, så giver det dig en smagsfølelse, som du ved vil øge dit humør.

Har du brug for inspiration? Prøv at lave disse lækre  .

 4. Gå ud når du kan

En af de største syndere for vinter blues er den mangel på lys, vi får i vintermånederne. Prøv at give dig tid til en gåtur hver dag, mens det er lyst, så du får et hit af D-vitamin og frisk luft.

At gå i kun 10 minutter om dagen kan hæve dit humør ti gange. Og med mange af os, der arbejder hjemmefra et stykke tid endnu, er det meget lettere at komme ud og gå lidt hver dag, selvom det er lige omkring kvarteret.

Tip: dette trin gøres endnu bedre, hvis du har en hund at lufte.

vinter blues

5. Nyd vinterens traditioner

Selv om vinteren kan være en trist tid for mange mennesker, er der mange vinter traditioner at drage fordel af, som ofte bliver overset, når du lider af vinterdepression.

Gør en dag ud af at sætte juledekorationer op sammen med familien, lyt til musik, se dine yndlings film og hyg dig i sofaen. Nyd de friske vintervandringer, som du ikke kan få på nogen anden tid af året. Og gå rundt for at se alle julelysene i dit område, inden du hygger dig med varm chokolade sidst på dagen.

Alle disse muligheder findes kun i vintermånederne, så få mest muligt ud af dem.

6. Ryd op og ryd ud

Det hører sig ikke kun til foråret med forårsrengøring. Det kan være helt fantastisk at få ryddet op og smidt ud hele året rundt.

Slutningen af ​​året er det perfekte tidspunkt til at gennemgå det rod, du har, og smide alt, hvad du ikke længere har brug for ud, så du er klar til det nye år.

Foretag en stor rengøring af dit hus eller din lejlighed, og du vil straks føle dig mere organiseret og i kontrol over dit miljø, hvilket er en enorm fordel for mental sundhed.

7. Tal med venner og familie

Måske det vigtigste tip på denne liste, nå altid ud til dem omkring dig for en snak, når du føler, at vinter blues kommer ind.

Aflæsning af dine bekymringer til nogen, du kender, selvom der ikke er nogen praktisk løsning i slutningen af det, sætter dine bekymringer i perspektiv og giver den pågældende person mulighed for at række ud for at hjælpe dig med at føle dig bedre tilpas.

Kort fortalt

Vinter blues er meget almindelige i samfundet, og der er ingen skam i det. At foretage nogle praktiske ændringer i dit liv og gøre positive handlinger for din mentale sundhed er altid et godt sted at starte, når du føler dem krybe ind.

Kontakt altid en professionel, hvis du kæmper med psykiske problemer, og tal med din læge.

14 sunde ernæringsråd til et bedre helbred og velvære

Ernæring

14 sunde ernæringsråd til et bedre helbred og velvære

2018-05-23 06:57:33Skrevet af Myprotein

10 kosttilskud mod træthed og udmattelse

Kosttilskud

10 kosttilskud mod træthed og udmattelse

2019-06-07 17:22:23Skrevet af Claire MuszalskiMonica Green

Monica Green

Forfatter og ekspert

Oprindeligt fra det sydlige London dimitterede Monica fra University of Leeds med en grad i filosofi. Efter at have opdaget en kærlighed til at træne, mens hun studerede, blev Monica tiltrukket af vægttræning, som hjalp hende enormt meget gennem stressende tider som studerende. Fra at skrive for en populært studenterside udviklede Monica sine færdigheder som forfatter og skrev regelmæssigt populære bidder. Hun er begejstret for at kunne kombinere sin kærlighed til skrivning med sin passion for træning. I sin fritid elsker Monica at lave mad, prøve nye restauranter med venner og udforske nye vandrestier.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her