Træning

Fitness trends, der døde i 90’erne

I 2021 er vi altid på udkig efter mere interessante måder at træne på, og det er altid sjovt at opleve et nyt træningshold. Men 90’erne tog nye træningsformer til et helt nyt niveau. Gimmicks var det helt store hit, og alt, hvad du kunne lave til intens dansemusik, var en gevinst.

Så her er 4 af de største 90’er-workouts, som du sikkert har glemt, og nogle 2021-alternativer.

1. Step Aerobics

Hvem vidste, at noget så tilsyneladende kedeligt som at træde op og ned fra en lille platform kunne blive en så ikonisk træning? Well, det gjorde det – step aerobic var den perfekte måde at vise din nye leotard parret med et par helt nye strømpebukser frem på.

Step aerobic, der blev skabt af Gin Miller i 1989, består i at træde op og ned fra en platform, som regel til noget tvivlsom musik og nogle gange med et par små håndvægte i hånden for at give ekstra forbrænding. Selv om det er blevet mere af en niche-træning i 2021, burde du med en hurtig Google-søgning stadig kunne finde et kursus i nærheden af dig.

2021-alternativ: God gammeldags cardio.

2. Tae Bo

Den 27. marts 2001 udgav Train “Drops of Jupiter” med den ikoniske linje “she checks out Mozart while she does Tae Bo”, og hvis det ikke fortæller dig, hvor ikonisk Tae Bo var, så ved vi ikke, hvad der vil. Tae Bo blev skabt i 1976 af karate- og taekwondo-eksperten Billy Blanks og kombinerer boksning, taekwondo og aerobic i én svedig session.

Tae Bo var en ret intens træning, og det vil helt sikkert forhindre dig i at kede dig, men i 2021 er det måske bedre at tage til en boksetræning, da Tae Bo-klasser er få og sjældne.

Alternativ i 2021: Boxercise

3. Otte Minutters Mave

Tilbage i 90’erne var livet hektisk, og effektivitet var alt. Rutinen fik din core til at brænde på under ti minutter og bød på endeløse opmuntrende ord for at få dig igennem det.

Otte minutters rutinen var så populær, at den blev uploadet til YouTube i 2006, længe efter dens oprettelse, og siden da har den fået 30 millioner visninger. Vi er her for at træne mavemusklerne så hurtige og smertefri som muligt, så vi mener, at 8-minutters mavebøjningsrutinen er værd at prøve selv i 2021.

2021-alternativ: Intet. Vi er stolte af dig, fordi du overhovedet laver mavebøjninger.

4. Celeb Workout Videos

Dengang var det ret almindeligt at købe videobånd med din yndlings kendis, hvor personen stod foran et kamera (højst sandsynligt i spandex) og fortalte dig, at du skulle “træne baller”.

Du kan sikkert forestille dig de videoer, vi mener, og du har måske endda et par stykker gemt på dit loft, men vi bliver nødt til at give afkald på denne fitness-trend fra 90’erne. Disse berømtheder har sandsynligvis meget mere hjælp til at få deres figurer end blot en 30-minutters aerobic-træning … vi anbefaler at følge et program, der ledes af en kvalificeret PT, snarere end deres bedsttjente klient.

2021-alternativ: PT certificeret træning.

5. Rulleskøjteløb

Engang anset som en af de mest trendy måder at holde sig i form på, er rulleskøjteløb (desværre) et ret sjældent sted i dag. Selv om det ikke er populært i 2021, kan du støve dine gamle rulleskøjter af, hvis du vil mixe din sædvanlige cardio og sætte din balance på prøve …

2021-alternativ: En let joggingtur.

Kort fortalt

Vi er måske ikke enige i nogle af disse forslag, men hvis din foretrukne træningsform er step-aerobic, så vil vi ikke stå i vejen for dig. Alt, hvad der får dig til at bevæge dig, er sikkert en god ting.

Tjek vores utrolige tilbud i denne Impact Week, og fyld dit køkken med dine yndlings tilskud til halv pris. Og sørg for at følge vores Instagram for at holde dig opdateret om alt, hvad Myprotein laver.Emily Wilcock

Emily Wilcock

Forfatter og ekspert

Emily is studying Business Management & Marketing at the University of Birmingham and is currently on her intern year. She has a keen interest in both writing and fitness, so is happy she can now combine the two. She likes to spend time with her friends, both in & out of the gym.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her