Træning

Hvad siger disse studier om din kondition? | Studierne siger…

Vil du have noget videnskab som supplement til din ugentlige læsning? Vi har sammensat to af vores foretrukne nylige træningsstudier for at holde dig opdateret om det seneste inden for sundheds- og konditionsforskning. Fra hvad man skal spise, til hvordan man træner, elsker vi at være på forkant med de nyeste fitness trends og -undersøgelser.

Denne uge fokuserer vi på at holde dig i form i en verden, der holder dig siddende hele dagen, og hvordan du tester din hjertestyrke ved blot at gå op ad nogle trapper. Lad os kigge nærmere på det…

Fra siddende til gående

Masser af os bruger alt for meget tid ved at sidde ned – især lige nu med hjemmearbejde for de fleste og ingen fitness centre åbne. Da mange af os arbejder fra sofaen, er det mere end sandsynligt, at nogle få af os ikke får den fysiske aktivitet, vi har brug for lige nu. I lyset af dette har Verdenssundhedsorganisationen (WHO) fundet ud af, hvad dine fysiske aktivitetsniveauer skal være for at udligne lange perioder med siddende eller stillesiddende dage, der kan være forbundet med langsigtede sundhedsproblemer.1

Forskningen involverede 44.000 personer iført aktivitets trackere, som målte både stillesiddende perioder og fysisk aktivitet. Forskerne fandt ud af, at 10 eller flere timers om dagen som siddende var forbundet med dårligt helbred, men hvis deltagerne tog 30-40 minutters aktivitet om dagen, bragte dette risikoen helt ned til niveauet for dem, der kun brugte lidt tid stillesiddende.

Som forventet understregede det, at enhver form for fysisk aktivitet er bedre end ingen. Uanset om det bare er at tage trappen eller gå en hurtig tur i din frokostpause, tilføjer det hele i løbet af ugen for at reducere sundhedsrisici.

Så føl dig ikke overvældet af behovet for at blive kreativ med dine træningsprogrammer, mens du ikke kan komme i gym. Husk, at hver eneste lille bidrag og bevægelse er det vigtigste, uanset hvordan der ser ud for dig.

Test din hjertesundhed ved at gå op ad trappen

Når de fleste tænker på fitness, tænker de på hjerte-kar-sundhed – det betyder dybest set, hvor stærkt hjertet er. Vi ved alle, at jo bedre du kan pumpe blod (og ilt) rundt i din krop, jo bedre er din præstation. Så hvordan har du det med at bestige 4 trappeafsatser?

Ifølge denne seneste undersøgelse betyder det, at du har mulighed for at tackle 4 trappeafsatser på mindre end et minut, at du har et ret sundt hjerte.2 Forskere bestemte dette ved at sammenligne deltagernes præstationer på et løbebånd, hvor de gik eller løb i et øget tempo til udmattelse med dem, der kunne klare de 4 trappeafsatser på under et minut uden at løbe dem op.

Forskerne fastslog, at hvis det tog over denne tid eller et og et halvt minut, blev det generelt fundet, at deltagerne var mere udsatte for sygdom. De mener, at det er en billig og effektiv måde for folk at træne deres hjertesundhed uden brug af et laboratorium – og efter et minut på stair climberen er vi enige om, at det også er en temmelig hård udfordring for din kondition!

Kort fortalt

Uanset om du føler, at din kondition har taget et dyk ned gennem denne lockdown, er det en fantastisk måde at finde nye måder at øge din præstation på og holde øje med de nyeste træningstendenser og se resultater. Det er også en fantastisk måde at kickstarte din træningsregime med nye ideer til at holde sig i form.

Kan denne test fortælle dig, hvor fit du er? | Studierne siger…

Træning

Kan denne test fortælle dig, hvor fit du er? | Studierne siger…

Dette er next-level fitness videnskab.

2020-06-11 16:47:18Skrevet af Evangeline Howarth

Lockdown aktivitetsniveauer, sukkerkobling og hjernetræning | Studierne siger…

Træning

Lockdown aktivitetsniveauer, sukkerkobling og hjernetræning | Studierne siger…

Er du lige så aktiv som før?

2020-04-18 05:40:21Skrevet af Evangeline Howarth


1. Bull, F. C., Al-Ansari, S. S., Biddle, S., Borodulin, K., Buman, M. P., Cardon, G., … & Willumsen, J. F. (2020). World Health Organization 2020 guidelines on physical activity and sedentary behaviourBritish journal of sports medicine54(24), 1451-1462.

2. European Society of Cardiology. (2020). Test Your Heart Health By Climing The Stairs.Evangeline Howarth

Evangeline Howarth

Forfatter og ekspert

Evangeline har deltaget i konkurrencepræget sportsgrene siden en ung alder. Som en kvalificeret RYA Dinghy Instructor forstår hun vigtigheden i en god ernæring som det rette brændstof til ekstrem- og udholdenhedssport, især på grund af hendes erfaring i Team GBR Squads samt lede og coache hendes universitets første hold.

I sin fritid elsker Evangeline at løbe - især maraton. I weekenderne finder du hende i gang med vandsport eller at vandre i bakker. Hendes yndlings aftener bliver brugt på en HIIT-session eller squats i træningscentret, inden hun forkæler sig selv med smagfuld og krydret mad og masser af grøntsager - yum!

Få mere at vide om Evies erfaring her.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her