Motivation

Når jagten på perfektion går galt – Stephanies historie | 8 Million Strong

Vi hylder dig. 8 million goals.

Stephanie, en personlig træner selvkærligheds-advokat, tager os gennem sin stormende rejse til et sundt sind og krop og er fortaler for, at jagten på perfektion ikke er vejen frem.

Når jagten på perfektion går galt

Nogle mennesker spørger mig ”Åh, hvad spiser du?”, Og jeg tror bare, det alt handler om moderation. Det var her, jeg gik galt fra begyndelsen, da jeg sagde, at jeg kun havde brug for at spise visse ting og have restriktive forhold til, hvad jeg ikke måtte spise.

Det kom til det punkt, hvor mit kalorieunderskud lige begyndte at droppe ned og ned og ned, og jeg tabte mig. Jeg begyndte at tracke min mad og blev besat af lignende ting. Besat af jagten på perfektion. Jeg fik fikseret antallet. For nogle atleter er det fantastisk. Jeg er ikke en atlet. Da jeg begyndte at lave sådan noget, ser jeg tilbage, og jeg tror bare, hvorfor gjorde jeg det? Det er vanedannende – meget vanedannende.

Du bliver besat af det, fordi du tror, “dette fungerer for mig”. Jeg tænker, at jeg ikke ønskede at ændre mig, hvad jeg spiste, eller hvad jeg lavede, fordi jeg ikke vidste, hvad det ville gøre. Jeg kunne have fået en masse vægt tilbage, og det bragte frygt ind i mig.

På det tidspunkt var jeg sammen med min kæreste, og vi ville ikke gå ud for at spise, medmindre jeg var i stand til at tracke det og kende kalorierne i det og vide, hvad jeg spiste. Jeg kunne ikke gøre det, og jeg plejede at skabe mig helt vildt, og jeg græd.

Jeg var altid i et sådant kalorieunderskud, at jeg bare ikke stolede på mig selv. Da vi spiste et cheat måltid sammen og bestilte take away, ville bestille nærmest hele menukortet, fordi jeg var så sulten. På det tidspunkt, hvis det blev sat foran mig, ville jeg bare indånde det. Derefter skulle jeg bare sidde der og bare græde og tænke ”Jeg kan ikke tro, at jeg bare spiste alt det”.

 jagten på perfektion

Når livslysten og gnisten forsvinder

Der var en tid, hvor jeg stoppede med at få min menstruation. Jeg brugte en af disse maskiner, der fortalte mig, at jeg var mindre end 10% kropsfedt. Jeg mistede min sexlyst. Det endte med at dræbe vores forhold, fordi jeg bare var så fokuseret på, at jeg måtte ned og træne. Det var det. Jeg kunne ikke have en samtale om noget uden for mad og motion.

Jeg begyndte at træne til at være PT og fik mit niveau 2. Det blev påpeget mig af min kursleder, da vi gik over kropskompositioner og lignende ting, og han sagde til mig ”du er let under 10%”. Det var underligt at høre det, selvom jeg vidste det, og det at få mig til at tænke ”er det indlysende?” Fordi jeg ærligt tænkte, at jeg så godt ud.

Jeg tænkte “se på mig, jeg har en six pack og er lean”, og jeg ser på det nu, og det skræmmer mig. Det skræmmer mig virkelig, fordi jeg ser syg ud.

Jeg tog billeder af min krop i går og sammenlignede den med, hvordan den plejede at være, og jeg græd. Dengang, hvis jeg lignede, hvordan jeg ser ud nu, ville jeg være bange. Jeg er i størrelse 10-12 nu. Dengang var jeg en str. 6. Jeg græd i går, fordi jeg troede, at jeg faktisk havde taget mere på, men jeg er glad, og jeg er ikke bange for dette mere.

Fuel your ambitions

Der er intet, jeg hellere vil end at presse på, at vægtøgning er fint. Der er så meget ved vægttab og at miste fedt og få muskler, hvilket er fantastisk, men der er heller ikke noget galt med at have fedt på vores krop. Vi har jo brug for det.

Det var ikke det, at jeg specifikt ville være størrelse 6. Jeg begyndte at træne, og jeg var for nylig flyttet til Bournemouth, hvor jeg fandt ud af, at der ikke var meget at foretage sig. Jeg begyndte at gå i træningscenter meget mere, og så blev det hele tiden.

Når jeg begyndte at se resultater, tænkte jeg, at jeg vil løfte tungere. Jeg har det samme mål nu, men jeg ved, at hvis jeg vil løfte tungere, er jeg nødt til at spise meget mere.

Den ene ting, jeg beskyldte de sociale medier for, var promovering af fedttab konstant. Det er pushet så meget, og det er dårligt for unge piger, især hvis de allerede er lidt på kanten af ikke rigtig at lide deres krop, og de ser ting som det. Det er skræmmende.

Den dag i dag er jeg ganske glad for, at der er mennesker som Alice Liveing, der er  ligesom “se på mig, jeg er en PT, der løfter vægte, men jeg gik på ferie, og jeg trænede ikke i seks dage, og det er fint.”

Nu er der mere en forfremmelse for sund levevis og balance, hvor du kan træne og gøre, hvad du vil. Bare sørg for, at du tanker dig ordentligt op med brændstof. Vi behøver ikke alle have en six-pack.

 jagten på perfektion

Når man mister sine elskede

Jeg gennemgik en fase af ikke at spise noget som helst. Jeg mistede min bedstemor, hvilket var virkelig hårdt. Det var den første død i min familie for mig, og min bedstemor var som min nr.1, og så mistede jeg næsten min mor. Hun var i koma i en uge, og vi vidste ikke, hvad der var sket.

Jeg løber altid fra tingene, og når sådanne ting sker, skal jeg distancere mig, fordi jeg følelsesmæssigt ikke ved, hvad jeg laver. Jeg begyndte at spise ud fra følelser, som kom til det punkt, hvor jeg overspiste. Mine forældre bemærkede dette. De ville dog ikke gøre noget, fordi jeg alligevel allerede havde tabt så meget vægt. De bare var glade for, at jeg spiste.

Jeg ville vågne op næste morgen, igen for at træne og selvfølgelig poste det på Instagram. Jeg kan vise dig billeder af, da jeg vidste, at jeg havde overspist for næste dag blev jeg hævet i ansigtet grundet for meget sukker. Jeg ville være helt sikker på, at det var en dag, hvor jeg overspiste .

Gå all in på at blive sund med en all inclusive ferie

Jeg bookede mig på en 2-ugers all inclusive-ferie for mig selv med morgenmad, frokost og middag. Jeg var gået fra det ene ekstreme til det andet, så da jeg havde en ferie som denne, måtte jeg lære mig selv sultsignalerne.

Jeg lærte, hvad mæthed var, snarere end “åh herregud, se på al den mad, jeg har til rådighed!” Spis det hele, og føl mig derefter syg bagefter, eller at være mere som “er dette sundt, er det ikke?”

Jeg var virkelig nødt til bare at sætte mig selv i situationen og være som ”Dette er op til dig nu.” Der er ingen her, der kan hjælpe dig, og alt hvad du har, er maden her foran dig, så du har ansvaret for dig selv og dine handlinger. ”

Jeg ville sende beskeder til mine forældre hver dag og sige, at jeg havde gjort det i dag. Jeg ringede til min mor og sagde, at “du vil ikke tro det! Det lyder så dumt, men jeg lod lidt brød være på min tallerken.”

Mine forældre fortæller mig nu, at de var så bekymrede. De vidste ikke, hvad de skulle sige til mig, eller hvad de skulle gøre med mig, fordi alle bare troede, at jeg var inde i min fitness. Jeg mener, det var jeg, men jeg var så syg på samme tid.

Sixpack og jagten på perfektion er ikke lig med lykke

Jeg føler, at det er godt for mig at tale om det nu. Det er også godt for folk at forstå, at du ikke ved, hvad der er bag lukkede døre med nogle mennesker. Jeg postede ting som “se på mig og min six pack”, men jeg havde jo lige mistet min kæreste, mistet min bedstemor, min mor var i koma og jeg overspise. Jeg havde det jo ikke godt bag de lukkede døre.

Vendepunktet for mig var næsten at miste min mor, fordi jeg troede, livet var kort. Jeg var her bekymret for et stykke brød, når jeg lige havde mistet min kæreste, min bedstemor og næsten min mor. Det er latterligt.

Jeg kan nu nyde det, som jeg laver og lever ikke efter jagten på perfektion. Nyde at løfte vægte, men jeg behøver ikke at være så besat over det. Jeg er ikke en atlet. Hvis jeg var ude til bikini-shows, så tracker jeg mine makroer, men jeg er bare en sund pige, der spiser godt og fungerer – det er det. Det er alt, hvad jeg skal gøre.

Min kæreste og jeg talte ikke meget længe, ​​men nu siger han, at jeg er tilbage til den person, jeg plejede at være, fordi jeg bare synes glad og ikke synes så ængstelig. Jeg plejede bare at bekymre mig om alting. Han siger ting som: ”Jeg kan godt lide denne person igen; dette er den person, jeg blev forelsket i. ”

Tro ikke på alt hvad du ser på de sociale medier. Vær bare opmærksom på dig selv. Hvis du falder i SoMe fælden, så tal med nogen – absolut hvem som helst. Du forstår ikke lettelsen ved bare at sige noget, selvom det bare er, hvordan du har det.

Du har venner og familie og mennesker, der støtter dig af en grund, og det er fordi du er en fantastisk person. Det irriterer mig ved at vide, at der stadig er mennesker, der gennemgår det, jeg har gennemgået.

Elsk hvad du har og drop tanken om jagten på perfektion.Lauren Dawes

Lauren Dawes

Forfatter og ekspert

Lauren har en kandidat i engelsk litteratur oprindeligt fra syden. Hun har altid elsket at svømme, og så har hun få øjnene op for vægttræning. Derudover giver hun sig tid til fordybelse for at forbedre hendes zen på hendes ugentlige hot yoga time.

I weekenden plejer hun at lave mad eller spise en lækker brunch, og hun nyder at prøve nye opskrifter med hendes roomies - især fordi de forsøger at ryste SU-menuen af sig bestående af pasta. Først og fremmest er hun fast overbevist om at leve i balance mellem træning og et glas gin.

Få mere at vide om Laurens erfaring her.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her