Træning

Motion forbedrer børns ordforråd, viser nyt studie

Et nyere studie fra University of Delaware har vist, at motion kan øge børns ordforråd. Vi ved, at motion har mange fordele, men dette er den første undersøgelse af motionens indvirkning på ordforrådsindlæring, og resultaterne er lovende.

Studiet

De udvalgte børn var mellem 6 og 12 år og blev undervist i en række nye ord, inden de enten gik til svømning, deltog i funktionelle fitnessøvelser eller udfyldte et farvelægningsark.

Hovedforsker Pruitt er tidligere svømmer på college og deltager nu regelmæssigt i funktionelle fitness-lektioner. Undersøgelsen kom i stand, fordi hun ønskede at bevise, at “motorisk bevægelse hjælper med at indkode nye ord “1, fordi motion kan ses som “hjernens mirakelgrønt “1.

Resultaterne

Resultaterne var imponerende. De børn, der svømmede efter at være blevet introduceret til nyt ordforråd, var 13 % mere præcise i de opfølgende ordforrådstests. Videnskaben tyder dog på, at motion kan tilskrives at hjælpe børn med at lære, så hvorfor var svømning mere vellykket end funktionel fitness?1

Pruitt relaterer dette til, hvor meget energi hver øvelse kræver af hjernen. For eksempel kom svømning naturligt for børnene, og de behøvede ikke at tænke over det. Funktionel fitness-bevægelser var nye for dem, og de skulle tænke over, hvad de gjorde, hvilket derfor krævede mere energi fra hjernen og fratog dem den energi, der var til rådighed til at lære nyt ordforråd.1

Kort fortalt

Selv om vi ikke kan love, at motion vil gøre dig til den næste JK Rowling, kan vi ikke benægte de fordele, som motion har på din krop, dit mentale og fysiske helbred og din evne til at lære. Desværre er jeg ikke sikker på, at vi har nogen læsere mellem 6 og 13 år, men det er bestemt værd at huske på det.

Nyt studie viser, at mælkechokolade om morgenen ikke førte til vægtøgning

Ernæring

Nyt studie viser, at mælkechokolade om morgenen ikke førte til vægtøgning

Hvis du ikke kan lide mørk chokolade, har vi gode nyheder...

2021-07-30 21:11:49Skrevet af Monica Green

"Kvinder er mere modtagelige for usund mad end mænd" ifølge studie

Ernæring

"Kvinder er mere modtagelige for usund mad end mænd" ifølge studie

Det viste sig, at kvinder var meget mere følsomme over for kosten end mænd.

2021-06-17 17:39:33Skrevet af Monica Green


https://www.sciencedaily.com/releases/2021/07/210728105611.htmEmily Wilcock

Emily Wilcock

Forfatter og ekspert

Emily is studying Business Management & Marketing at the University of Birmingham and is currently on her intern year. She has a keen interest in both writing and fitness, so is happy she can now combine the two. She likes to spend time with her friends, both in & out of the gym.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her