Kosttilskud

Protein shake med mælk eller vand | Hvad er forskellen?

Så, du har fået dit protein. Du kender alle fordelene ved, hvordan det giver dig mulighed for hurtigt at optage og fordøje alt det protein, du har brug for umiddelbart før, under og efter træning. Du er nok også begyndt både at se og mærke forskellen.

Etiketten anviser, at du skal blande din protein shake med mælk eller vand. Så hvad vælger du nu? Skal du have din protein shake med mælk eller vand? Resultaterne er vel ikke så forskellige, vel?

Dette er et spørgsmål, der kommer op for alle fra nybegyndere til professionelle sportsfolk og fra folk, der forsøger at reducere vægten til dem, der forsøger at opbygge.

Denne artikel vil besvare dine spørgsmål om protein shake med mælk eller vand og forklare fordelene ved begge tilgange.

Spring til:

Protein shake med mælk eller vand

Skal du drikke protein shake med mælk eller vand?

Vi vil forsøge at undgå at sidde på hegnet her, så undskyld os, når vi begynder med at sige, at det kommer an på. Der er ikke kun én fordel ved hver måde – der er flere, men det afhænger virkelig af, hvad dine mål er.

Når du skal opbygge masse og muskler, vil det give bedre resultater at blande dit protein med mælk. For lean builders, trimmere og tonere er vand den rigtige vej at gå. Det handler om ernæring, for det er netop derfor, du drikker protein shakes i første omgang.

Fordele ved protein shakes med mælk

Protein i mælk

For muskelvækst er der nogle seriøse fordele ved at indtage din protein shake med mælk. Kasein og whey er de to proteiner af høj kvalitet, der findes i mælk, i et forhold på ca. 80% kasein og 20% whey.1 Whey protein har en hurtig fordøjelseshastighed – perfekt til efter træning for at tanke musklerne op – mens kasein protein fordøjes langsommere og mere stabilt, hvilket giver brændstof til muskelproteinsyntese i længere perioder.1

Misforstå os ikke. Du får selvfølgelig en portion protein i din vandblandede protein shake, men hvis du tilsætter det til mælk, får du en fordel ved at give dig mere protein. Hvor meget? Hver kop mælk, du tilsætter dit protein, indeholder allerede 8 gram protein.2

Når du blander det med et scoop proteinpulver, får du en mægtig dosis på mere end 30 gram protein på én gang.

Mælk kan direkte hjælpe dine muskler med at restituere og genopbygge sig efter en hård styrketræning. Opbygning af lean muskelmasse har faktisk mange flere fordele end at se muskuløs ud alene. Det kan hjælpe med at styre kropsfedt og kaloriebalancen samt mindske risikoen for sygdomme og almindelige sygdomme.3

Mælk er det oplagte valg for alle, der forsøger at opbygge – især hard gainers, der kæmper for at pakke nok masse til at ændre deres kropstype. Mælk er en god kilde til fedtstoffer og kulhydrater til at opnå dette. Kulhydrater hjælper dig ikke kun med at opbygge størrelse og hjælper muskel recovery efter en tung løftesession, men de giver dig også energi til at få arbejdet gjort i træningscenteret.

Hvis du er veganer og ønsker at opbygge muskelmasse, er sojamælk din bedste ven til at få et ekstra hit af protein med 8 g protein pr. kop.

Smag

Bortset fra ernæringen anbefaler mange mennesker mælk som mixer alene på grund af smagen, da det giver en mere cremet mundfornemmelse og en lidt sødere smag, der tilfredsstiller trangen til sødt og giver dig en mere fyldig følelse.

Negative aspekter ved protein shakes med mælk

At indtage din protein shake med mælk er måske ikke det bedste valg, hvis du har en følsomhed over for laktose – da det i dette tilfælde kan give maveforstyrrelser. Selv om mælk ikke har et højt kalorieindhold, bidrager det stadig til dine kalorier og makroer for dagen. Hvis du skærer ned på dit kalorieindtag, er dette et nemt sted at reducere kalorierne.

Protein shake med mælk eller vand

Fordele ved protein shakes med vand

De er bedre til cut

Vand er kaloriefrit. Den største fordel ved at tage dit protein med vand i stedet for mælk kommer ned til vægtstyring.

Mass gainers vil drage fordel af mælk, men hvis du forsøger at styre din vægt, mens du får dit protein, er vand på din side. Et scoop af et gennemsnitligt proteinpulver blandet med blot en kop mælk indeholder anslået 270 kalorier. En protein shake blandet med vand er normalt kun 110 kalorier.

Det samme gælder for kulhydrater og fedtstoffer. Lad os gøre det klart, at du har brug for kulhydrater og fedtstoffer ikke kun for muskelvækst, men også for den generelle sundhed. For makronæringsstof-tællere er kulhydrater og fedtstoffer et område, som du skal være særlig opmærksom på.

Mælk indeholder kulhydrater. Mens vi ovenfor nævnte fordelene ved kulhydraterne i mælk (som alle bør huske på), er kulhydrater måske noget, du skærer andre steder og ikke ønsker i overflod i din post-workout shake.

Mælk er en kilde til fedt. Selv om din krop har brug for fedt, er vand vejen frem, hvis din protein shake kun handler om protein for dig. For at give dig et bedre overblik over præcis, hvad du indtager, giver hvert 250 ml glas sødmælk 8,3 gram fedt og 4,8 gram mættet fedt.

Et godt proteinpulver er designet til at smage godt sammen med enten mælk eller vand, så du behøver ikke at bekymre dig om at miste smag med din vandbaserede shake.

Vores Clear Whey og Clear Vegan er dog begge designet til at gå sammen med vand, så du kan få din drømmedrik efter træning om sommeren. Og vi anbefaler bestemt ikke at blande denne med mælk.

De kan lettere fordøjes

Hvis du bruger vand i stedet for mælk i dine protein shakes, kan det give mindre ubehag i maven og mindre oppustethed, hvis du er laktose-følsom. Du kan føle dig lettere og slankere, hvis du bruger vand i stedet for at blande med mælk.

Kort fortalt

Så skal du have din protein shake med mælk eller vand? Smagen til side er der nogle alvorlige forskelle mellem at tage dit protein med mælk og vand. Vand er ideelt, hvis vægttab er dit mål, da det giver protein og samtidig minimerer de fedtstoffer og kulhydrater, der findes i mælk. Disse fedtstoffer og kulhydrater er ikke noget at ignorere for muskelopbyggere og gainere, som vil have stor gavn af det ekstra protein, der findes i mælk.

Ofte Stillede Spørgsmål

 • Skal jeg tage min protein shake med mælk eller vand?
  • Hvis dit mål er at opbygge masse, kan det være mere fordelagtigt at blande proteinpulveret med mælk. Hvis dit mål er at tabe dig, skal du blande med vand.
 • Hvad er fordelene ved at tage protein shakes med mælk?
  • Hvis du blander proteinpulver med mælk, får du mere protein, end hvis du blander det med vand. Mælk indeholder også fedtstoffer og kulhydrater, som er vigtige for muskelgenoprettelsen.
 • Hvad er fordelene ved at tage protein shakes med vand?
  • Vand er kaloriefrit, hvilket betyder, at hvis dit mål er at tabe dig, kan det være at foretrække at tage din protein shake med vand frem for mælk.
Hvad er kasein? Lær om forskellen på kasein & whey protein

Kosttilskud

Hvad er kasein? Lær om forskellen på kasein & whey protein

Hvad kan dette protein egentlig?

2020-06-25 18:00:27Skrevet af Claire Muszalski

De bedste weight gainer shakes til bulking

Kosttilskud

De bedste weight gainer shakes til bulking

2019-02-05 07:06:22Skrevet af Evangeline Howarth

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.


 1. Luhovyy, B. L., Akhavan, T., & Anderson, G. H. (2007). Whey proteins in the regulation of food intake and satiety. Journal of the American College of Nutrition26(6), 704S-712S. 
 2. Guzmán‐González, M., Morais, F., Ramos, M., & Amigo, L. (1999). Influence of skimmed milk concentrate replacement by dry dairy products in a low fat set‐type yoghurt model system. I: Use of whey protein concentrates, milk protein concentrates and skimmed milk powder. Journal of the Science of Food and Agriculture79(8), 1117-1122. 
 3. Frestedt, J. L., Zenk, J. L., Kuskowski, M. A., Ward, L. S., & Bastian, E. D. (2008). A whey-protein supplement increases fat loss and spares lean muscle in obese subjects: a randomized human clinical study. Nutrition & metabolism5(1), 1-7. 


Claire Muszalski

Claire Muszalski

Forfatter og ekspert

Claire er registreret diætist fra the Academy of Nutrition and Dietetics og certificeret sundheds- og velvære coach fra the International Consortium for Sundhed og Wellness Coaching. Hun har en BA i biologividenskab og en Master i klinisk ernæring fra universitetet i Pittsburgh.

At tale og skrive om mad og fitness står Claires hjerte nær, da hun elsker at anvende sin viden og erfaring til at hjælpe andre, så de kan nå deres mål omkring sundhed og velvære.

Claire er også certificeret indendørs cyklinginstruktør og elsker det mentale og fysiske boost, som hun opnår ved at løbe og dyrke regelmæssig yoga. Når hun ikke selv holder sig i form, så hepper hun på hjembyens sportshold i Pittsburgh eller kokkererer i køkkenet til hendes familie.

Få mere at vide om Claires erfaring her.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her