Motivation

5 gode råd til at holde dine nytårsforsæt

Vi siger snart farvel til 2021, som har budt på lidt af hvert… Vi står nu overfor et nyt år, og måske du er en af dem, der sætter nytårsforsæt? Hvis du er, så har du nok også erfaret, at det ikke altid er let at holde dem.

Få ikke dårlig samvittighed hvis dit momentum begynder at halte, da vi næsten vil tro, at alles gør til en vis grad. Men det betyder ikke, at du skal give op, selvom du har fejlet et par gange. Du skal sandsynligvis bare bringe lidt af den optimistiske, ambitiøse nytårsenergi tilbage, og vi ved, hvordan man gør netop dette.

Vi er her for at hjælpe med at give dig og dine nytårsforsæt en genstart med disse 5 tips til at holde fast i, hvad du sætter dig af mål.

1. Bemærk dine fremskridt

Nogle gange, når vi sætter et mål for os selv, er det let at forsømme processen med at komme derhen. Du kan føle, at du ikke har opnået succes, før du har nået det enorme mål, du har sat. Indtil du har squattet 100 kg eller løbet 10 km.

Men at tænke på denne måde forsømmer alle de vigtige fremskridt, der er gjort på rejsen mod et mål. For at sikre dig, at du er mere opmærksom på værdien af rejsen, skal du nedskrive alt, hvad du har opnået hidtil, selvom det virker småt.

Lad os sige, at dit mål var at meditere hver dag. Måske har du kun mediteret hver anden dag, skriv det ned – vi er ret sikre på, at det bliver mere end sidste år! Reflekter og værdsæt alle dine fremskridt.

2. Sæt nogle nye mini-mål

Hvis du er en, der er lidt utålmodig, kan dette tip være lige, hvad du har brug for til at genantænde den ambition.

At sætte mini-mål, der er meget mere opnåelige i den nærmeste fremtid, giver dig den vanedannende følelse af gennemførelse og føler dig mindre overvældende. Du vil gøre fremskridt mod et større mål, og du vil have friske mål i tankerne for at holde det momentum højt.

For eksempel, hvis din beslutning var at være en person, der er bedre til at rydde op, skal du sætte dig selv et mini-mål om at bruge 20 minutter på en lørdag til at rydde dit soveværelse op. Dette sætter dig tilbage på sporet mod dette bredere mål og giver dig noget mindre og mere praktisk at arbejde hen imod i mellemtiden.

3. Husk hvorfor du sætter dine mål

Det er let at glemme, hvorfor du endda satte dit nytårsforsæt i første omgang, når alle de sædvanlige forhindringer kommer i vejen for dig.

Måske har du et forsæt om at stå op klokken 7 hver dag. Men når alarmen går, glemmer du nemt, hvorfor du nogensinde har sat dette mål i første omgang. Vi har alle været der, og det er vigtigt ikke at slå dig selv i hovedet over det.

Men det er også vigtigt at minde dig selv om, hvorfor du sætter dette mål. Måske besluttede du at stå op kl. 7 hver dag, fordi du ikke vil stresse om morgenen. Overvej konsekvent disse grunde, og snart behøver du ikke at påmindes – det kommer naturligt.

4. Bed om hjælp

Hvis du virkelig kæmper for at holde dig selv ansvarlig, skal du bede en ven eller et familiemedlem om hjælp. Dette kan være i form af, at de slutter sig til dig i dine mål, eller blot giver dig en påmindelse hver dag.

Selv bare at gøre andre omkring dig opmærksomme på en ny rejse, du starter, eller et mål, du arbejder hen imod, får dig til at føle dig mere ansvarlig. Bed om en påmindelse hver dag, eller bed dem om at spørge om, hvordan dine fremskridt går regelmæssigt.

5. Lær af hvad du har opnået og erfaret

Overvej hvordan dine beslutninger har gået hidtil, og hvad der har fungeret for dig, og hvad der ikke har gjort. Måske ville du træne hver morgen, men kæmpe for at stå op i tide. At reflektere over det og lære af det betyder at prøve din træning på et andet tidspunkt af dagen for at få det til at fungere for dig.

Hvis en del af rejsen mod dit nytårsmål ikke virker for dig, så prøv ikke at opgive målet helt, men tilpas dig og find en anden måde at få det til at fungere.

Kort fortalt

Det vigtigste at tage væk er ikke at være for skuffet eller modløs, når dine beslutninger ikke helt går efter planen. Hav tålmodighed og tro på rejsen mod dit mål og forvent ikke for meget for tidligt.

Fortæl dine venner og familie, hvad du prøver at opnå, og lad dem støtte dig. Og vigtigst af alt, reflekter og vær stolt af de fremskridt, du har gjort hidtil – store som små successer.

5 mentale fordele ved yoga | Træn dig til et sundt sind

Træning

5 mentale fordele ved yoga | Træn dig til et sundt sind

Lær at være til stede og leve livet uden frygt for, hvad fremtiden bringer.

2020-12-17 14:21:01Skrevet af Monica Green

Fitness Motivation | 10 simple tips: Fra motiveret til dedikeret

Motivation

Fitness Motivation | 10 simple tips: Fra motiveret til dedikeret

Note to self: Enhver træning er bedre end slet ingen.

2021-01-19 04:33:37Skrevet af Monica GreenMonica Green

Monica Green

Forfatter og ekspert

Oprindeligt fra det sydlige London dimitterede Monica fra University of Leeds med en grad i filosofi. Efter at have opdaget en kærlighed til at træne, mens hun studerede, blev Monica tiltrukket af vægttræning, som hjalp hende enormt meget gennem stressende tider som studerende. Fra at skrive for en populært studenterside udviklede Monica sine færdigheder som forfatter og skrev regelmæssigt populære bidder. Hun er begejstret for at kunne kombinere sin kærlighed til skrivning med sin passion for træning. I sin fritid elsker Monica at lave mad, prøve nye restauranter med venner og udforske nye vandrestier.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her