Ernæring

Sådan får du den rette brændstof til din første træning efter lockdown

Ræk dine hænder op, hvis du er endnu mere begejstret for, at fitnesscentre åbner igen, som forhåbentlig er lige rundt om hjørnet.

Vi ved, at der nok er nogle mennesker, der føler sig forsigtige med at vende tilbage til et fitness center, så vi er her for at tage en bekymring fra dig: hvordan du forbereder din ernæring til din første træning.

Det er lidt tid siden, at mange af os har været i stand til at træde ind i et træningscenter, hvilket betyder, at vi måske har ændret vores tidsplaner og vaner lidt. For at hjælpe dig med at ramme styrkeområdet og de løbebånd med en følelse af at være så klar som muligt, har vi samlet en liste over ting, du skal tjekke ud, inden du træder ind igennem sluserne til træningscentret igen.

1. Mad

sund kost

Dette er kernen i vores energikilde. Vi ved, at du er dygtig til, hvad du skal spise inden en træning, men vi er her for at give dig en kærlig påmindelse om, at det er vigtigt at vælge kvalitet frem for kvantitet.

Protein

Hvis det er et stykke tid siden, du har haft en tilfredsstillende træning, skal du begynde at øge dit indtag af protein, så dine muskler har en tilstrækkelig tilførsel af protein til at reparere dine muskler efter dine landmine squats.

Forøg dit proteinindtag en dag eller to, før du vender tilbage til fitness centret, så dine proteinniveauer er komfortabelt på din første dag tilbage, hvor du vil have dem til at være.

Dette hjælper dig med at nå dine kropsmål uden at chokere dine smagsløg over skiftet fra snacking på sødt og surt slik til kalkunpålæg.

Fedt

Glem ikke at tænke på din kilde til fedt. Dette makronæringsstof er lige så vigtig end nogensinde før, og det er ikke tid til at fjerne det fra din kost.

Hvis du er blevet fortrolig med at tilføje en masse smør til dine morgenboller, skal du gradvist reducere den mængde, du bruger, så du også kan indtage sunde fedtstoffer hele dagen.

Track makroer

Du kan stadig opfylde dine makromål, mens du spiser de fødevarer, du har nydt i løbet af lockdown på en mere kontrolleret tilgang. Hvis du har droppet at tracke dine makroer over lockdown, kan det være et godt tidspunkt at starte sikkerhedskopieringen.

Hvis du leder efter mere vejledning om, hvad du skal spise før træning, skal du bruge vores makroberegner til at genberegne, hvad du skal spise i tiden op til genåbningsdagen. Du er velkommen til at tilpasse dine makroer derfra, når du er kommet tilbage på makromåletoget.

2. Hydrering

væskeindtag

Vand, te, kaffe, energidrikke og squash – alt sammen tæller med i dit daglige fugtindtag. Selv grøntsager og frugt med et højt vandindhold er gode væskekilder.

Vi er nødt til at holde styr på vores hydreringsniveauer, da en stor procentdel af vores kroppe er lavet af vand. Alle vores kropslige systemer afhænger af indtagelse af væske, og det inkluderer vores puls og blod, der fører ilt til vores muskler.

Hvis du ikke er fan af almindeligt vand, kan du prøve at tilføje frisk frugt eller grøntsager til dit glas. Hvis du aldrig har tilføjet agurk, hindbær eller en skive citron til dit vand, går du glip af en helt ny smag!

Derudover er der også den ekstra bonus ved en lille snack, når du er færdig med at drikke dit aromatiserede vand …

Hvis du foretrækker at tygge på noget, skal du vælge vandmelon (ledetråden er i navnet) og andre meloner, appelsiner og grapefrugt. Grønsagsmæssigt, tag en bid ud af tomater, selleri, agurk og salat for at fugte din krop.

3. Søvn

søvn

Noget så simpelt som søvn kan ofte overses, når det kommer til vores træning. Hvile og restitution er lige så vigtig som kvaliteten af dine sessioner, nogle gange endnu mere.

Har du nogensinde gået i seng med følelsen af at være helt i kulkælderen og vågnet op efter en lang nattesøvn med følelsen af fornyet energi og et bedre mind-set?

Det skyldes, at din krop producerer humant væksthormon (HGH), som øger væksten i muskelvæv og genopliver dine muskler i processen.1

Under søvn producerer du også prolactin, et antiinflammatorisk hormon, der gavner gendannelsen af dine led. Søvnmekanismen øger også blodgennemstrømningen til dine muskler og øger tilgængeligheden af muskulær ilt for at hjælpe med nedbrydningen af mælkesyre.

Historiens morale? Sørg for at få nok søvn natten før din første træning. Vi ved, at det bliver svært at sove med al den spænding inden fitness centrene lukker op, men det er virkelig i din bedste interesse at få nok søvn.

Kort fortalt

Husk disse tre punkter, og du vil være lige så klar som aldrig før til at hilse på dine meget savnede venner, romaskinen og squat racken.

Der er ingen tvivl om, at vi har været nødt til at foretage nogle justeringer af vores rutiner i løbet af de sidste par måneder. Heldigvis er det nu tiden, at vi kan foretage disse justeringer, der passer endnu mere til vores liv ved at forbedre gamle vaner.

24 timers kosttilskudsguide til muskelopbygning

Kosttilskud

24 timers kosttilskudsguide til muskelopbygning

Kosttilskudene til at booste din muskelopbyggende dag.

2022-01-02 12:23:39Skrevet af Claire Muszalski

5 praktiske tips til dig der er usikker på at træne i fitness

Træning

5 praktiske tips til dig der er usikker på at træne i fitness

Prøv disse tips næste gang hvis bare tanken på et fitness center får dig til at svede

2020-10-07 14:07:42Skrevet af Myprotein

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.


1. Dreams (2020) What happens to your body during 8 hours of sleep?. Available at: https://www.dreams.co.uk/sleep-matters-club/what-happens-to-your-body-during-8-hours-of-sleep-2/ (Accessed: 15th July 2020) 

<a href=”https://www.freepik.com/photos/sports”>Sports photo created by tawatchai07 – www.freepik.com</a>Shannah Hatch

Shannah Hatch

Forfatter og ekspert

Shannah Hatch begyndte sin karriere inden for ernæring efter at have deltaget i et Farm to Fork-workshop. Hun arbejder i øjeblikket som diætetisk supportarbejder og leverer ernæringsvejledning og support inden for sundhedssystemet. Shannah har tidligere arbejdet med at skabe nye kosttilskudsprodukter til lancering og hentet ideerne fra ide til handling. Hendes mest behagelige læringsoplevelser inkluderer skyggearbejde af andre sundhedsfagfolk og deltage i samtaler om en række emner, som f.eks. Forbindelsen mellem vores kost, kvindelige hormoner og sport. Shannah har deltaget i mange frivillighedsmuligheder, herunder arbejde med fødevarebanker, førende workshops for sportsernæring og deltagelse i prøveundersøgelser. Hun håber at fortsætte med at gøre en forskel i branchen, uddanne og samarbejde med andre for at opmuntre til god ernæring. I sin fritid nyder Shannah klatring, løb og prøver at sætte en melodi sammen på klaveret.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her